• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JANFROG: vzdycky jsme to nakonec rozjeli a demo dokoncili velice uspesne. Byli jsme dobrej tym.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MARASAN: A jak to dopadlo? Rozjelo se to?
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    DAVIDOWITCH: Nechodit na hotel ;)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MARASAN: Náhodně nefungující věci v aerospace.. radši chodit pěšky říkáš?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Nam se bezne stavalo na exhibicich, ze vecer vsechno v cajku vali, dema demujou, deme na hotel. Rano zpatky a nejede nic. To sme meli njaky maly ARMovy clustery pro aerospace.
    KOJA
    KOJA --- ---
    JANFROG: Jo, predtaceni je pro sraby ale ono kdyz si predstavim demo napul hotove sw fycury na vicemene-fungujicim vyvojovem hardwaru kde jakakoliv deviace od peclive otestovaneho scenare znamena treba kernel panic tak tomu rozumim 😅

    Klobouk dolu pred tvou pohotovosti! Verim, ze i kdyby ohledne niceho jineho tak k jevistnimu stresu vyvojari empatii maji. Ja bych ti taky fandil :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KOJA: Tak jako kdyby to bylo battle-tested tak je to stara vec a nema cenu o tom vic plkat, ne? Plkat ma cenu u cutting-edge veci :-)

    Predtocena videa na me osobne pusobi divne, tak nejak "srabacky" ze tomu prezentujici tak uplne neveri a tak to nechci sam :-) Ale jsou to nervy, to jo. Chapu ze to nekdo predtoci, vlastne docela zavidim, ze to ma tak na haku, me to proste neda...

    Pred mnoha lety jsem mel hodinove demo jedne silenosti a po 20 min se to uplne zatuhlo. Docela jsem ze zapotil. zacal resit v cem je problem zatimco 100 lidi koukalo na moji obrazovku. No asi po 5 minutach nadavani (samozrejme pres mikrofon patricne slysitelneho) mi doslo. ze jsem to asi omylem pustil v GDB a nechal tam zapomentej breakpoint. Tak jsem ho smazal a vse se zase rozjelo. No proste trapas. No a vecer v hospode mi pak den typek rika ze to bylo "very cool." :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOJA: proto za sebe posílám demovat našeho kvéáče ;-)
    KOJA
    KOJA --- ---
    JANFROG: Live demo je asi nejvic stresujici forma talku co si umim predstavit. Obzvlast pokud to neni (a to vetsinou neni) vyznamne battle-tested konfigurace. U nas se kdyz to dava smysl veci tohohle charakteru obcas proste predtoci a pak se pusti video.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JANFROG: "publika rekne abych neco s cim" ma byt "abych udelal neco s cim jsem..."
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: KOJA: 3-4 dny to je docela dobry, ja o tom premyslim par mesicu, tak mesic ladim tooly aby se to snadno prezentovalo (to se celkem vsakne, primocarejsi UI se vzdy hodi) a pak nejmene tyden, spis dva ladim jen ten talk.

    Ja teda vetsinou jedu live demo a celou dobu trnu, ze mi to cele lehne pripadne ze mi nekdo z publika rekne abych neco s cim jsem nepocital. A cim delsi demo, tim vetsi sance, ze :-)
    KOJA
    KOJA --- ---
    JANFROG: Ja jsem se pred covidem chystal na lightning talk ale covid a nasledne vsechno virtualne to poslalo k ledu. Vyhledove me to asi nemine a duvody budou nejspis propagace a popularizace projektu. Hadam, ze casu mi to zabere mraky-u nas se resi jakakoliv prezentace (i interni) az uzkostlive a mene nez 2 drafty + rehearsal jsem snad nemel. Beru to, ze to tak proste je, snazim si na to zvyknout a zlepsit se v tom.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JANFROG: pomohlo, ale ne dostatecne, resp doufal jsem ve vic, nikdy to neprekrocilo uroven privydelku. Mel jsem par stabilnich klientu, co byli spokojeni, objednavali konzultace a skoleni pravidelne, ale vubec to nesirili mezi svoje kamose :) . Bylo by treba toho self proma delat vic a hlavne asi byt i obchodak a byt trochu aktivni a to neumim.
    Pak jsem se nechal zamestat v polokorporatu a vydelam si tak hodne a stabilne, takze se to vyresilo samo :)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Ja se tomu od doktoratu snazim poctive vyhejbat, vetsinou mi to vyjde. Kdyz mi to nevyjde, tak to je tak 3-4 dny a to mam ty prezentace kratky (do pul hodiny). Prijde mi ze cim kratsi, tim tezsi to je.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    CERMI_FOX:
    > kdy jsem chtel fungovat jako konzultant/architect freelancer
    To znamena, ze to nepomohlo? :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JANFROG: haha :-)
    Proc - jako mentalni cviceni, jako sebepropagace z doby, kdy jsem chtel fungovat jako konzultant/architect freelancer a hlavne me to bavilo. S covidem to ale zmizlo, online me to vubec nebavilo a pak jsem zjistil, ze po tech letech, co jsem poruznu zvanil, mi to vlastne moc nechybi, prestavalo me to bavit, vykaslal jsem se na to.
    A jak dlouho - vetsinou vecer pred prednaskou, kdyz jsem chtel pripravit nejaky komplikovanejsi dema, tak dva vecery. Ale treba tyden jsem si psal osnovu, abych rekl vsechno, co s tematem souvisi a myslim, ze je zajimave nebo malo zname.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Hmm...tak stale sedim v kanclu a trapim se s prednaskou (ve smyslu "talk", ne "lecture") co budu mit za 2 tydny na jedne rekneme konferenci. Vsechno se se... a s deadlinem za zady nemuzu premyslet :-(

    Taky jezdite na konference a prednasite tam o tom co delate? Pokud ano, pak (i) proc? :-) a (ii) jak dlouho vam to trva pripravit?
    KOJA
    KOJA --- ---
    JANFROG: Souhlasim, to bych rozhodne nevycital, je mi jasny jak tezkej problem tohle je. Ja ale ani netvrdim, ze to copilot nezvlada, jen se ptam na zkusennosti jelikoz sam jsem si to zatim nevyzkousel.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KOJA: Tak zas undefined behavior apod bych tomu nevycital:
    1) otazka je, jestli vubec lze napsat netrivialni program bez jedine konstrukce, co je UB nebo implementation-defined
    2) jsem si temer jist ze ta trenovaci mnozina ma UB vic nez dost, takze pokud se to uci na ni, asi je nutne pocitat s tim, ze tam UB bude. Stejne jako v kodu psanem clovekem.

    :-)

    A ze se to blbe ladi, s tim bohuzel musim souhlasit.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    FRONEMA: mě se netrefuje skoro nikdy, krom nejjednodušších případů jako doplnění auto property, přemýšlím, čím to je. Máš r#? Jestli mi to nekoliduje s ním.
    KOJA
    KOJA --- ---
    FRONEMA: Tohle je mozna trochu oftopik ale jak bys popsal svou zkusennost s korektnosti copilotu?Jedna z veci co me osobne zatim brzdi je obava, ze zatimco syntaktickou a semantickou stranku veci budou mit zvladnutou asi dobre ale vyhnout se logickym chybam, undefined behavior a nespravnemu pouziti nejakeho API a pod. je z principu (asi?) nemozne. A prave to jsou pak bugy ktere se nejhur detekuji, opravuji a jsou pritom treba jeste exploitovatelne. Jak moc se ti stava ze pri review toho co copilot vyplodi ti zatrne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam