Tvl je mi 44. Programoval jsem v Basicu, Pascalu, assembleru (na PC a na Commodore 64), Javě, C++, JavaScriptu a PHP.
Dělal jsem ve startupu, kterej úspěšně vyrostl a prodal se velmi dobře do zahraničí (devět nul). Teď dělám už pár let v jiným startupu, ale nedávnej zápis sprint retrospektivy mě fakt rozbil na sračku. Bylo tam 8 lidí a ten meeting vyšel tu firmu tak na 10k CZK. Tady je zápis, kterej psal ani ne 30 letej “senior”. Jsem zvyklej na ledasco, ale je fakt masakr…. A takovouhle sračku si zapisujeme…. Nová doba…asi….
Na začátku se každý z nás podělil o to, jak se cítil během uplynulého týdne. Kvůli svátkům bylo pro některé lidi obtížné soustředit se a být produktivní, když byla kancelář téměř prázdná. Dva lidé z týmu BE řekli, že jim to přišlo v pořádku a že je ve skutečnosti méně rozptylovalo a jejich produktivita byla stejně dobrá nebo lepší než obvykle. Na první otázku byla poněkud smíšená odpověď, protože se nezdálo, že by odpovídala vnímanému účelu retrospektivy. M. krátce vysvětlil, že účel je obecně dvojí. Že jde o přezkoumání výstupů, za předpokladu, že byly naplánovány a alespoň trochu odhadnuty. Jde o to sdílet s týmem, jak se lidé cítí. M. zakončil hodnotící otázkou: „Jak byste ohodnotili toto setkání na stupnici od 1 do 5, stejně jako ve škole.“ Obecný konsenzus se objevil někde mezi 2 a 3. Osobní poznámka: Při budoucích schůzkách bych byl rád konkrétnější a disciplinovanější při vytváření použitelných položek. Ideální by bylo, kdybychom se stihli sejít na schůzce ohledně rozsahu výstupů a jejich časového ohraničení před naší další retrospektivou.