• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SULTHAN: svatá pravda.

    agenda, cíl, rozhodnutí, ne zápis ale komunikace výsledků, časové omezení..
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    Hlavní důvod, proč spousta meetingu je zbytečně strávený čas, je to, že ty meetingy nikdo neřídí, nebo je řídí špatně. A to včetně toho, že už předem není určená agenda, takže nikdo netuší, jestli na tom meetingu vůbec musí být.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    AMBIENTIUM: Po prvnim precteni mi to prislo smesne (taky jsem dal pelecek), ale cim vic se nad tim zamyslim.. Ona je mozna vesela ta forma zapisu, ale ten obsah je vlastne velmi podstatny. Pokud chteji budovat kvalitni team s nizkou fluktuaci zamestnancu, je velmi podstatne vedet, jak se citi a jak veci vnimaji. On to ne kazdy dovede dobre komunikovat a uz vubec ne bez nejakeho popudu.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VOY: taky myslím že takový jsme, necháme si stát na hlavu nějaký prázdný kecy..

    na druhou stranu, když si od ty schůze odečteme ten žargon, kecy o pocitech apod., tak takový schůze mají smysl - vynoří se na světlo nich co je blbě, co se dá příště zlepšit.. nebo naopak co je dobré a vyplati se dělat dál/rozšířit. tohle by se jinak nikdo nedozvěděl..
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VOY: OK, tak to máš asi zase pravdu ty :-)
    VOY
    VOY --- ---
    DEEFHA: To mas pravdu, nicmene ze zkusenosti z prace v mezinarodnich tymech se mi zda, ze my cesi k tomu mame nadprumerne silnou tendenci. A neda se rict, ze by to lidi kolem nejak pozitivne motivovalo nebo ze by to na nas cenili ;-).
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VOY: Cynických a negativních lidí (dneska se pro ně tuším používá takové to přiblblé označení "toxický") je nám ovšem třeba. Bez nich by bylo na světě moc sluníčkově a to nikdy nedělá dlouhodobě dobrotu :-)
    ABAP
    ABAP --- ---
    Múže být hůř. Už jsem zažil 2-hodinovou poradu 30 lidí nad tvarem a barvou loga.
    U zadku to nakonec bylo i těm, co to svolali.
    VOY
    VOY --- ---
    Necekal bych, ze v diskuzi o obzive programovanim pro "starsi a pokrocile" bude tematem jestli pocity zucastnenych maji nejaky vliv na vystup tymu. Ten zapis je rozhodne napsany komickou korporatni cestinu, ktera zakryva co se opravdu deje. Nicmene jak te ctu AMBIENTIUM a vidim jak si z te nevyslysenych problemu ostatnich delas dost nepokryte legraci tak si nemohu byt uplne jist jestli nejsi ve skutecnosti soucasti problemu. To nemyslim nejak ve zlem, jen znis opravdu hodne cynicky a negativne. Nejvic me ovsem rozsekaly "pouzitelne polozky" - to maji byt action items?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    DEEFHA: No já to taky hned rovnou řekl, že tenhle meeting považuju za naprosto zbytečnej a mrhání času, kterej se můžu věnovat developmentu. Nebylo to poprvý a jasně jsem jim sdělil, že mi ten meet nikdy k ničemu nebyl; jako ostatně každej meet, kde byli víc než 4 lidi. Dostal jsem od některých účastníků bídu. Pak jsem si uvědomil proč. Přichází na tenhle meet komunikovat nějaký jejich problémy, který ale jsou během sprintu “neprioritní”. Tady se jim dostane aspoň náslechu. Majitelé jsou mí přátelé, řešili jsme to. Meet se ale rušit nebude. Aspoň zatím. I startupy maj setrvačnost….
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    NAVARA: tvl, je mi 35 a z tohodle je mi blití. jsem rád, že core našeho týmu (z/os system programming) jsou stejní "autisti" jak já. emoce je fajn, ale k psaní kódu to fakt nepatří.
    osobně mě u nás strašně sere, jak senioři neví kam dřív skočit a nováčci jsou buď mimo, nebo flakaci, nebo obojí. firma radši najme někoho z venku, co pořádně ani netuší co je z/OS ale hlavně, že má nějakej papír. přitom v nižších support týmech vím asi o 5 ti lidé z, kteří mají zápal, na systémech dělají a znají je. Jak rád bych je vzal pod křídla. Ale ne, radši nějakej vykuk z venčí, co nezvládne ani alokovat dataset správně natožpak napsat rexx, nedejboze uměl aspoň assembler na x86. A pokud někdy najmou někoho kdo zná ASMA90 makroinstrukce, tak asi bouchnu šampus...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: Jo, ale stáří musí vyhořet a mladí několikrát přijít o práci, než to pochopí
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: v skutecnosti jsou dulezite oboje stejne - firma zalozena na lidskym kapitalu (jako jsou vyvojarsky firmy) nebude mit dobre vysledky,kdyz se tam lidi nebudou citit dobre a budou odchazet nebo budou praci proste "jen" flakat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Njn, pro nastupující generaci jsou důležitější pocity než výsledky :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TOOMIX: zaver je ten, ze pocity z meetingu byly dosti neuspokojive, coz vyvolava potrebu svolat dalsi meeting, na kterym se bude resit, co s tim..
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    EL7334: Narážím na to že ten blábol by šel shrnout do 2 odrážek
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    AMBIENTIUM: Věk a znalosti máme podobné. Nerozumím tomu ani slovo, ale kdybych byl na tom meetingu přítomen, asi bych se strašně smál :-D
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    AMBIENTIUM: Tvl co to je... Alois Jirásek a hlavně aby v tom byly pocity že jo...
    ABAP
    ABAP --- ---
    AMBIENTIUM: Na to je skvělé řešení. Schůzky pořádát ve stoje, na schodech a v průvanu. Ušetří to spoustu času a peněz.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    AMBIENTIUM: To zní jako meeting bez agendy kde svolávajici nemá dost soudnosti aby to hned rozpustil a schytal zasloužené poznámky o tom že ruší.
    (Mám jeden takový taky a je to děs běs)
    KOJA
    KOJA --- ---
    AMBIENTIUM: No teda! V korporatu jsem uz par prekvapivych zazitku mel ale o takovehle “retrospektive” jsem jeste neslysel.
    Asi jste zbytecne bohaty startup kdyz takhle ucelne vynakladate cas a penize 😜
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam