• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to si pis. on je problem, ze kolega je takovy sberac, kolikrat jde z garazi, narazi u popelnic na vyhozeny kramy a ty pritahne do prace s tim, ze si je odveze domu. no a u nas to pak lezi mesic, dva mesice, tri mesice a nekdy i par let, nez se nekdo z vedeni nasere a rekne mu, ze to ma vyhodit. on chytne zachvat, ze se to muze nekdy hodit a tak cast nalozi do auta, odveze na barak a zbytek zase vrati k popelnicim.
    a to sou fakt veci od vyhozenych pracek, pres odrazedla pro deti, az po stary tiskarny, monitory nebo vesaky na obleceni.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: No a uklidil si teda? :⁠-⁠D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ajtakum az do smrti, oni si radi stezuji a pritom mame tak krasny pohodovy zivot. nekdy to az lidi prehaneji, jako napriklad kolega, ktery s pocitem nenahraditelneho zamestnance nedavno tezce vymrdal s pani jednatelkou, ktera mu rekla, ze by si mel uklidit trochu pracoviste. Pry klidne muze podat vypoved a vysrat se na vsechno, ona si ho teda vzala stranou, vysvetlila mu, ze nahraditelny rozhodne je a neni takovy problem za penize, ktery berem, sehnat nekoho jinyho. Kolega je nyni hodny jak miminko a pani jednatelku si nadbiha.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jako pokud to tak vyznělo, tak ne - nestěžuju si, jen konstatuju. Nedokážu si představit, že bych kdy žil jinak. Otázka je, jak dlouho se mi to bude dařit :⁠-⁠)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: To máš recht.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MIKEE: Dítě už příští rok bude moct k volbám, takže tohle si škrtám :⁠-⁠)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MICTECH: ano, je to stále zpotřebí opakovat.

    DEEFHA: No a proto je potřeba si najít koníček i mimo :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ale zase to ma vyhodu, ze nemusis travit vecery s rozhovory s manzelkou, kde bys musel trpelive a laskyplne naslouchat problemum sveho protejsku. ne?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    DEEFHA: proto hraju na klavír
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    DEEFHA: tenhle problem velice "elegantne" resi deti a ted naopak docenuju, ze mi prace konickem je, protoze na mimopracovni konicky nemam prakticky zadnej cas ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jinak jak tak pročítám ty poslední příspěvky, tak víte co? Nikdy nedopusťte, aby vám byla práce zároveň koníčkem :-) Já makám v různých sférách IT od osmnácti (takže už víc než čtvrt století...) a doma si po večerech dělám vlastní weby, různý projekty (havně reverse engineering), bastlím HW, opravuju starý herní konzole, hraju a i zkouším vyvíjet hry... Všechno s to motá "kolem počítačů" a díky tomu pro mě z toho není cesta ven :-) Jako jediný rozptýlení z jinýho světa mám aspoň kočky, to mě asi zachraňuje. No a manželka, ale ta jakožto grafička/DTP u toho kompu sedí taky pořád. Je to zlo, vám povídám :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KLEINZACH: Nám teď někdo od trenérů vysvětloval na Zoomu, jak máme využívat dechový vzorce. Odnesl jsem si z toho jen to, že když je člověk nasranej, tak takový to "vydejchej se a počítej do deseti" prostě funguje, ať už se tomu říka jak chce :-)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KLEINZACH: pro vysvetleni: todle je realna vata co mi chodi od HR do posty - imho jiz nejsou pricetni
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Tak jako ono to je taky o tom, že ty IT systémy často stojí za prd a uživatelům spíš házejí klacky pod nohy, než aby jim pomáhaly. A ict je vnímáno něco jako instalatér- ten zkurveny záchod zase kape...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    zdetekoval jsem priznaky deprese. pak mam pro vas PRESNE to, co potrebujete!

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DATEL: ale stejne u toho pc nesedis 8h nonstop, nedavas si 30min na jidlo a nezadas o nahradnika, kdyz se potrebujes zvednout a jit se vychcat nebo si udelat kafe.
    DATEL
    DATEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Já mám teď dovolenou, sedím ve vlaku a jedu na Moravu, jinak bych seděl u PC a makal a nezapojoval se do diskuze ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    QWWERTY: ne, ale setkavam se s lidmi, ktere u dobreho zamestnavatele a prijemnem platu pali dobre bydlo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DATEL: to vis ze budes jeste rad dal programovat. pri kaceni drivi v lese bys nemohl cast dne zabit sezenim u socialnich siti ci hranim si s detmi.
    DATEL
    DATEL --- ---
    No, nemít děti školou povinné a ypotéku, tak s IT taky praštím a stěhuju se z Prahy zpět na Moravu. Jsem programátor (40+), měl jsem to jako koníčka už od třetí třídy na ZŠ, nikdy jsem se ničím jiným neživil (takže vlastně bych se ani ničím jiným neuživil). Už to je pro mě "jen práce", to nadšení a zábava se vytratilo. Prošel jsem si několika firmami, různé jazyky, desktop, web, teď mobilní app. Nebo možná by stačilo zménit firmu, ale při představé, že si zase procházím kolečkama pohovorů, zase začínat v novém týmu, sžívat se s novou firmou... Někdy si fakt říkám, jestli by nebylo lepší jít kácet stromy do lesa (ne, nebylo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam