• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    potvrzuji, po dlouhým maratonu dobrovolných overtime (nutnost vybudovat pozici) jsem začal kovat nože, vrátil se k rybarine. už se hodně braním tomu dělat po pracovní době, nebo jakkoliv čumět do obrazovky.
    Dokážu si představit, že s tím praštím a budu dělat nože a truhlařinu jako práci... ale zatím je to ok, práce v IT je fajn, pokud je čas se realizovat i hmotně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to si pis. on je problem, ze kolega je takovy sberac, kolikrat jde z garazi, narazi u popelnic na vyhozeny kramy a ty pritahne do prace s tim, ze si je odveze domu. no a u nas to pak lezi mesic, dva mesice, tri mesice a nekdy i par let, nez se nekdo z vedeni nasere a rekne mu, ze to ma vyhodit. on chytne zachvat, ze se to muze nekdy hodit a tak cast nalozi do auta, odveze na barak a zbytek zase vrati k popelnicim.
    a to sou fakt veci od vyhozenych pracek, pres odrazedla pro deti, az po stary tiskarny, monitory nebo vesaky na obleceni.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: No a uklidil si teda? :⁠-⁠D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ajtakum az do smrti, oni si radi stezuji a pritom mame tak krasny pohodovy zivot. nekdy to az lidi prehaneji, jako napriklad kolega, ktery s pocitem nenahraditelneho zamestnance nedavno tezce vymrdal s pani jednatelkou, ktera mu rekla, ze by si mel uklidit trochu pracoviste. Pry klidne muze podat vypoved a vysrat se na vsechno, ona si ho teda vzala stranou, vysvetlila mu, ze nahraditelny rozhodne je a neni takovy problem za penize, ktery berem, sehnat nekoho jinyho. Kolega je nyni hodny jak miminko a pani jednatelku si nadbiha.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jako pokud to tak vyznělo, tak ne - nestěžuju si, jen konstatuju. Nedokážu si představit, že bych kdy žil jinak. Otázka je, jak dlouho se mi to bude dařit :⁠-⁠)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: To máš recht.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MIKEE: Dítě už příští rok bude moct k volbám, takže tohle si škrtám :⁠-⁠)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MICTECH: ano, je to stále zpotřebí opakovat.

    DEEFHA: No a proto je potřeba si najít koníček i mimo :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ale zase to ma vyhodu, ze nemusis travit vecery s rozhovory s manzelkou, kde bys musel trpelive a laskyplne naslouchat problemum sveho protejsku. ne?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    DEEFHA: proto hraju na klavír
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    DEEFHA: tenhle problem velice "elegantne" resi deti a ted naopak docenuju, ze mi prace konickem je, protoze na mimopracovni konicky nemam prakticky zadnej cas ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jinak jak tak pročítám ty poslední příspěvky, tak víte co? Nikdy nedopusťte, aby vám byla práce zároveň koníčkem :-) Já makám v různých sférách IT od osmnácti (takže už víc než čtvrt století...) a doma si po večerech dělám vlastní weby, různý projekty (havně reverse engineering), bastlím HW, opravuju starý herní konzole, hraju a i zkouším vyvíjet hry... Všechno s to motá "kolem počítačů" a díky tomu pro mě z toho není cesta ven :-) Jako jediný rozptýlení z jinýho světa mám aspoň kočky, to mě asi zachraňuje. No a manželka, ale ta jakožto grafička/DTP u toho kompu sedí taky pořád. Je to zlo, vám povídám :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KLEINZACH: Nám teď někdo od trenérů vysvětloval na Zoomu, jak máme využívat dechový vzorce. Odnesl jsem si z toho jen to, že když je člověk nasranej, tak takový to "vydejchej se a počítej do deseti" prostě funguje, ať už se tomu říka jak chce :-)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KLEINZACH: pro vysvetleni: todle je realna vata co mi chodi od HR do posty - imho jiz nejsou pricetni
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Tak jako ono to je taky o tom, že ty IT systémy často stojí za prd a uživatelům spíš házejí klacky pod nohy, než aby jim pomáhaly. A ict je vnímáno něco jako instalatér- ten zkurveny záchod zase kape...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    zdetekoval jsem priznaky deprese. pak mam pro vas PRESNE to, co potrebujete!

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DATEL: ale stejne u toho pc nesedis 8h nonstop, nedavas si 30min na jidlo a nezadas o nahradnika, kdyz se potrebujes zvednout a jit se vychcat nebo si udelat kafe.
    DATEL
    DATEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Já mám teď dovolenou, sedím ve vlaku a jedu na Moravu, jinak bych seděl u PC a makal a nezapojoval se do diskuze ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    QWWERTY: ne, ale setkavam se s lidmi, ktere u dobreho zamestnavatele a prijemnem platu pali dobre bydlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam