• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    TOOMIX: otázku na posledním řádku bych z pozice posledních 10 interview komentoval slovy "došli už i idioti"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CERMI_FOX: u nás to je podobný. S kolegou to koulíme mnoho let ve dvou, k sobě máme od ledna jednoho kolegu, kterého se ale asi brzo zbavíme, protože kvalita jeho práce je téměř záporná a nasmouvaný jsou teď projekty pro minimálně pětičlenný tým tak na 5 let dopředu.

    Rok hledáme, a když ten člověk nechce jako mzdu nějakej strašnej nesmysl tak je to úplnej kokot už od pohledu.

    Kde brát programátory a nekrást?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SULTHAN: uberman ftw

    se spankem si vzdycky vzpomenu na tuhle infografiku
    https://archive.org/download/145175947333/145175947333.jpg
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    KLEINZACH: K tomu existuje dokonce i odůvodnění. 20 minut je zhruba čas, aby se člověk vyspal, ale neupadnul do hlubokého spánku. Monofázický spánek znamená, že v noci spíš cca 8 hodin. Díky bifazickému můžeš spát v noci jen 6h a pak uprostřed dne 20-30 minut. A dá se to i rozložit na víc fázi, kdy dohromady spíš vlastně jen asi 4h. Jenže to už se pak těžce dá skloubit s běžným životem.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KOC256: Nahodou znam dost lidi co by nejradsi dali vypoved hned, ale kvuli tomu placenymu volnu zustanou ve firme jeste rok nebo i vic 😂 Vyborny benefit pro firmu…

    Podle me je dulezity, ze je to placeny volno (cili stale ti nabihaji stravenky, akcie, penzijko etc.) - tohle asi nebude uplne jednoduchy domluvit. Me nabidli vzdy jen neplaceny volno. A to dostanu i na pracaku vic…
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUXX:
    Tak takový benefit dostávají někde třeba i učitelé... Případně i další firmy... Ale nalejme si čistého vína. Pokud někde setrvám 5 či 10 let a líbí se mi tam, tak předpokládám, že se na tomto dá domluvit i bez benefitu. Takže je to spíše takový tahák, ale jinak úplně k ničemu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    JARDABEREZA: Solarwinds dava sabbatical po peti letech pokud ti to prijde jako dobry benefit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JON:
    Tak ono to nesmíš dělat na krev. Já si třeba včera vyrazil do "hor" na procházku a to nemá být akce co mě vypne, ale co mě refreshne... A pokud je to věc co tě vypne, tak je to už ta volnočasová aktivita a po ní opravdu jít spát...


    CERMI_FOX:
    A to vás jako nesere? Buď jste banda naivních týpků, nebo vás nechutně přeplácejí... :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    CERMI_FOX: Za těchle okolností bych čekal, že vedení zdraží, aby těch projektů bylo zase méně, ale se stejným profitem... pokud nejde zvětšit kapacita a trvá to 4 roky, tak by mi to přišlo jako logický krok.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DEFILA: to není žádný benefit, ale to že máme moc projektů a málo lidí a je to už asi 4 roky trvající nestíhačka. A když už se někdo nabere, tak je to většinou nějaký netáhlo. Poslední dobou jsme dost zvýšili požadavky, abychom eliminovali netáhla a neschopný, ale tím pádem se daří nabrat ještě méně lidí. Na druhou stranu už nějakou dobu jsem nepotkal člověka se zápornou prací, to je pozitivní :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SYNTAX_TERROR: Mě přišlo, že na to má u mě největší vliv obsah práce. Když mě to pohltí není problém i 10 hodin. Ale když je tam spoust nejasností, pořád čekám na nějaké odpovědi a přepínám mezi mnoha úkoly, tak je to zabijácké a pozornost mi pořád utíká ke zprávám, finančních trzích válce na Ukrajině atd...

    Každopádně šel jsem třeba měsíc a půl po Pyrenejích cca 700km a když jsem se vrátil, tak jsem byl mentálně v režimu všechno udělat hned a na nic nečekat. Pozoroval jsem to víckrát... většinou to vydrží tak týden až dva :-D Pak se to postupně vytratí a přejde do režimu želvy, která má svoje pomalé pohodové tempo :-D Zatím je mi 30... uvidím jak ve 40+.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROMI: to je silny slovo, kdybys mel kamarada, manzelku nebo dite autistu, rekl bys o nem/ni, ze je dement? preji krasny den na ceste do prdele.
    JON
    JON --- ---
    Ja teda naopak, kdyz jsem stihal chodit pravidelne cvicit, tak jsem byl tak utahanej, ze uz jsem vecer nemel energii neco delat. Kdyz ted frcim z prace domu, pohrat nakrmit ulozit, zvladnu po ukladani od 11 do 01 este neco udelat. I kdyz s detma usnu, tak se za chvili vzbudim vicemene jako po kratkem slofiku.
    ROMI
    ROMI --- ---
    CERMI_FOX: Driv vstavej a budto pracuj driv nebo delej konicky rano
    ROMI
    ROMI --- ---
    VYHULENY_UFO: Takze dement
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DRUDRIGER2: hehe, deda si daval pravidelne "20" po obede.. dnes uz zacinam rozumet proc :) jinak uz vecer nic neudelam a usinam s detma..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRUDRIGER2:
    Tak to ze odpadavas drive uplne nemusi souviset s tim, ze fyzicka ma vliv (pozitivni) na psychyku. Jen proste starneme a ta vydrz neni takova...
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    inu ja teda 3 krat tydne beham 8km rano a pak do prace na kole.
    a hodne se mi tim zlepsil vykon v praci.
    ale i tak v posledni dobe sem nekdy uz v 5 v 6 vyrizeni. boli mne hlava... a celkova unava. a to makam jen asi jen 7-8 h denne.
    a nevim co s tim. mam dve moznosti, bud sloficek, nebo regevit a jine bylinne povzbudovace....
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RAGNAROK: No těch důvodů je určitě více, třeba z hlavy mě napadá shoření resp. vypálení Alexandrijské knihovny. Nucené křesťanství (od křížových výprav až po upalování heretiků) bylo střípek v celé mozaice událostí.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    nerika se zapomneli nebo vysrali se na to, ale "neshodli jsme se na metodice, jak podobnym pozadavkum v ramci internich procedur nastavit adekvatni prioritu"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam