• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    https://twitter.com/gabe_ragland/status/1598068207994429441?s=31
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: related whitepaper, protoze v tom clanku chybi zdroje :)
    https://isotropic.org/papers/chicken.pdf

    driv to kolovalo jeste s timhle dodatkem
    "My brother saved this document and everytime he gets angry at our
    neighbours for being loud he prints it to their wireless printer and you
    can hear the wife shout "Why the f**k would you print this AGAIN?!”" to her son."
    E2E4
    E2E4 --- ---
    :)

    I Quit my Programmer Job to Become a Chicken | by Sebastian Carlos | Nov, 2022 | Medium
    https://sebastiancarlos.medium.com/how-i-quit-my-programmer-job-to-become-a-chicken-b733c20680b1
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JANFROG: Možná jsi Ork, co ztratil víru?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JON: navíc,. červený věci.jou.rychlejší.
    to ví kazdej ork.
    JON
    JON --- ---
    DAVIDOWITCH: a ja asi pujdu natrit rack s nasima CI runnerama na cerveno, pro jistotu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SULTHAN: Nic na co by nepřipravil seriál+film Outsourced!

    A jednoho jsme si stáhli do Prahy :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Hmm...mam z toho takove ambivalentni pocity. Pokud mas pravdu, alespon vim, ze nejsem ork. Potud dobry. Ale take to znamena, ze ziju (sam) mezi orky. To uz neni tak uklidnujici :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Takhle funguje technika Orku z Warhammer 40k. Funguje dokud veri ze funguje. To ze ta pistole ma zavarenou spoust a davas do ni naboje co jsou vetsi nez ma vyvrt hlavne je jedno, protoze dokud Ork veri ze funguje, tak funguje. Tohle bude to samy. Lidi veci ze Linux na tom nabehne bez potizi.. a tak proste nabehne.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: já vím čím to, je to magie! :)))
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LARS_GUNNER: Dve FPGA mam na stole :-) Akorat to vetsi se nedostane dal nez na U-boot. To mensi na bootuje, ale stejne to sem tam lehne. Problem (pravdepodobne) je v tom, ze sem tam DRAM controller neprovede stall pipeliny kdyz data nejsou vcas, takze jadro nacte random garbage z wishbone. A nikdo kolem moc netusi co s tim, ja uz tuplem ne : - ( Takhle my si tady zijeme...

    Zajimave je, ze pres tohle vsechno, linux nabootuje, normalne bezi, muzes se na to pripojit pres SSH, lidi na to instalujou komplet LibreBMC a ovladaji tim IBM monstra (=servery). A pritom tak zakladni vec jako memory load je rozbitej.

    Me fascinuje, jak je to vubec mozne. A to neni prvni pripad kdy vidim neco podobneho. Neni to tak davno, co nam padala J9 JVM. V QEMU to nepadalo nikdy. Fast forward 6 mesicu, prisli jsme na to, ze problem je M-mode trap handleru pro unaligned load/store, tedy ve firmwaru co bezi jeste pod jadrem OS. A pri tom zase, linux na to nabootuje, prelozis na tom GCC, rozjedes cele GNOME kdyz chces, dokonce i HotSpot na tom bezel bez problemu.

    Mohl bych pokracovat, videl jsem toho vic. Jak je mozny, ze tolik SW proste "appears to work" i kdyz veci jsou fundamentalne rozbite je asi nejvetsi mysterium cele cimputer science (ale nikdo to nejak nezkouma).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SULTHAN: pritelkyne dela v korporatu a hodne mi to pripomina neco, co letos zazila s jednim americkym kolegou :D :D
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    QWWERTY: Hele, není to ale jen Indie. My jsme měli pár českých kolegů v kanceláři v Mountain View, a ti nám nabrali do týmu jednoho američana (asijské kořeny, ale byl narozený v USA). Prý při interview docela v pohodě.
    Měli jsme ho tam asi 3 měsíce, pořád jsme nevěděli co dělá, tak jsem se šéfem dohodli, že udělá nějaký malý task, cca na den. Dělal ho měsíc a předělávali jsme to po něm. Ale šéf se pořád k ničemu neměl. Pak jsme tam byli na služebce a zjistil jsem, že prý už měsíc a půl dělá na jedné feature, ale přitom od něj nebyl jediný commit ani pull request. Tak jsem řekl ať commitne co má. Trvalo asi 3 dny než commitnul a prakticky tam nic nebylo. Tak jsem tu feature napsal od nuly asi za 4 dny a pak ho teprve šéf vyrazil.

    Jinak problém s Indama je zpravidla ten, že ti schopní většinou z Indie vypadnou do USA.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DAVIDOWITCH: ta anglictina je u nekterych taky diskutabilni ... zvlast kdyz se jeste prozene/oreze 300Hz-3kHz telefonim pasmem
    to je pak radost se neco snazit vykomunikovat
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DAVIDOWITCH: casovy zony jsem si vsimnul, kdyz nam jeden dodavatel presunul technickou podporu z anglie do indie (kvuli cene) a cesky zakaznik potreboval urgentne vyresit problem :D :D
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KLEINZACH: Jo, to si taky stěžovala, že na všechno kyvou a pak se na to za týden zeptají
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    VYHULENY_UFO: Umí celkem anglicky a jsou v šikovný časový zóně
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    hehe az v indii mi doslo jak o moc bliz mam ke germanovi nez k ochotnemu nicmene ponekud laxnimu indovi i kdyz jsem si predtim myslel opak :) byl sem tam na mesic, dva tydny z toho jsem cekal na server (jo prikyvovat to oni umej - at uz tim ci onim zpusobem), tyden prace a tyden na pokoji s total srackou a indickou televizi.. peklo ;]

    v kodu delali dost divny veci, pamatuju si akorat ze pred vstupem do funkce vsechny argumenty pretypovali natvrdo (c-cast) na to, co fce ocekavala.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DAVIDOWITCH: indie ma jedinou vyhodu. lidi tam makaj za tretinouvou cenu nez tady a mozna jeste za min a k tomu jako bonus dostanes cloveka, ktery 280dnu v roce slavi nejaky svatek
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: zamestnanecke akcie, to je paradni vec, se kterou si vetsinou muzes v pozdejsim veku vytrit prdel.... :D kamos ji ma z bejvaly firmy pomalu plnej kufr, ale firma je uz davno zlikvidovana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam