AMBIENTIUM: díkes. Implementace platebních bran, jak místních, tak mezinárodních, jsem už na starosti měl několik, jak v případě zavedených řešení (pluginy pro Shopify, Magento etc) tak u custom made e-commerce. O to vůbec vlastně nejde, to je záležitost pár dní, možná déle u někoho, kdo to prgá poprvé. Jak píšeš, je to snadné. Už se asi budu opakovat, ale všechno co tu řeším je v rámci malého startupu a mě jsou tady předhazovány metody těžkého korporátu. My nemáme čas ani prostředky outsourcovat co se nám zlíbí, nebo dokonce "najít si někoho kdo už to dělal", to je prostě sci-fi už jenom proto, že nejsou lidi a tím tuplem nejsou ti správní s velice vybranýma zkušenostma.
Já jsem měl na mysli něco jako "best practice" když se navrhuje/implementuje ta část ERPček, která řeší finance a přidružené procesy. Takže ta účetní složka tam musí být alespoň v rámci nějakého přehledu/výpisů prodejů a nákupů. Můžeme navrhnout čistě jen implementaci payment gate a invoicing, jenže co pak? Pak by se všecko ostatní muselo řešit manuálně/psát do tabulek/nevim... a to se dá, když máš pár dodavatelů a desítky zákazníků, ale to rozhodně není náš případ.
Mně třeba až tento týden došlo, ze vůbec nevím jak budeme řešit v reálu synchro s finanční institucí/bankou (aby finanční pohyby a zůstatky v aplikaci odpovídaly těm na účtě), protože to vypadá, že ani oni to nemají všecko automatizované a in vitro a mají tam x manuálních úkonů a y třetích stran.