• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SATAI
    SATAI --- ---
    Jo vlastne, 3d tiskarna. To je super vec.

    Musim skocit mrknout, v jakem stavu je ted ta u nas, chci tisknout drzak na Mac Studio pod stul a ten se mi na domaciho Miniho nevejde.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GOSHEWAN: Herman miller židle, nebo jiný prémiový

    velký monitory

    standing stoly (pro mne osobně nezajímavé, ale dost lidí chce)

    dost meeting místnosti a kutlochu kam lze zalézt a soustředit se - žádný sebevražedný budky

    chill místnosti, gauč apod

    dobře vybavený hudební salónek / zkušebna

    čerstvý ovoce furt
    *dobrý* kafe
    oříšky
    zmrzlina
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    JANFROG: klidne to okenko jeste nech s dovolenim pootevreny - kde osobne ve svy domene vidis ty limity unit testu (krome obtiznosti testovani low level/nedeterministickyho kodu)?

    GOSHEWAN: (disclaimer: jsem sam v kanclu a full remote uz 8 let, ale:) z nejakejch neotrelejsich on-site perks me napada jednak firemni hackerspace / hardware lab / tool shed (naradi, cncko, plotter/3d tiskarna). I.e. vytvorit prostor pro nakou spolecnou aktivitu. A pak treba zaplatit parkat tydne trenera (do ty posilky)/masaze/cvicici na jogu/psychologa-kouce/nekoho, kdo se zivi psanim/psanou komunikaci. Proste nekoho, kdo jednak pritahne ty lidi (protoze remote to sice jde, ale imho to moc dobre nefunguje) a jednak to ma pridanou hodnotu k ty praci samotny, i kdyz to s ni nesouvisi. Ale chce to asi zavest/otestovat/iterovat postupne, a nebat se to zase zavrit, protoze to muze znit fajn, ale ve vysledku to taky muzou byt jen propaleny penize, co se mohly dat na bonusech.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    GOSHEWAN: U mě by to určitě byla ergonomie. Abych mohl pohodlně sedět. Natáhnout si nohy pod stůl. Prostředí kde není hluk (např. minulé práci odhlučnili stropy a fakt to pomohlo). Přijemná teplota v místnosti, kde se v létě člověk nesmaží a v zimě nemrzne. Čerství vzduch. A hlavně sestava monitorů na kterou jsem zvyklý z domu (pracovní plocha je jako 6× FullHD).

    Nějaké dobré stravování a snacky zní fajn. To je celkem praktické.

    Ty volnočasové věci sice zní fajn. Ale já jsem si všiml, že po 8 hodinách práce prostě nemám chuť tam strávit ještě 1-2 další :-D Chuť jít domů je prostě větší. Ale ne všichni se třeba domů vrací rádi :-D

    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    GOSHEWAN: doplnil bych vlastní kancl, ale chápu, že vzhledem k velikosti týmů je to dost nerealizovatelný :P
    VIDA
    VIDA --- ---
    SATAI: Stůl sem si teda taky eště nenastěhovala. Jinak vlastní židle a monitor skoro vždy.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Doplnim, ze pokud jsou solidni $$$, tak si to klidne dodam i sam za svoje (asi az na stul, nedovedu si predstavit, ze si do prace prinesu stul a mistni nekam zahodim do kumbalu)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GOSHEWAN: A jak pise SATAI nize - kvalitni monitory. To je za me uplny must have pro chozeni do office.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GOSHEWAN: Zvedaci stoly a fixni misto bez potreby rezervace.
    SATAI
    SATAI --- ---
    GOSHEWAN: Za mne

    - standup desk a poradna zidle (naprosty zaklad, bez ktereho proste ne-e), poradny display

    pak dlouho nic

    - poradne kafe (tim myslim vyberovka)
    - jidlo (ne nutne obed, ale pokud dostanu ve ctyri hladik, tak proste bud koncim a jdu nebo mne tam slusny sandwich a banan udrzi na dalsi hodinu, dve)
    - pivo by potesilo, ale na rozdil od kafe na nem nefunguju
    - gym... asi si dovedu predstavit, ze nemit za rohem park, vzal bych za vdek i tim
    - fotbalky, PS5... nikdy mne nenapadlo neco takoveho pouzit (kecam, jednou, jeste v Sunu)

    Jinak nejlepsi lakadlo byla Avasti kantyna (holky Doubleshotky u espresso stroje, solidni obedy, dorticek)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    offtopic

    Ti z vas, kteri alepson obcas chodi do kanclu - jake jsou podle vas TOP lakadla/perks vaseho on-site pracovniho mista? Ptaji se nas jake bychom chteli office improvements a moc me toho nenapada, tak bych se rad inspiroval (:

    Je tedy fakt, ze toho mame (imo) celkem hodne. Kdyby se chtel inspirovat nekdo jiny, tak na tohle lakaji do kanclu nas:
    - vlastni gym (profi rotopedy, veslovani, cinky, dumbell, box. pytel... vc. sprchy)
    - kafe, caj, ovocne sirupy atd. zdarma
    - jednou tydne ovoce zdarma
    - jednou za 14dni craftove pivo zdarma (ano, mame pipu)
    - lednicka s ruznymi snacky i hotovymi jidly (neplacene)
    - 2x PS5, air hockey, fotbalek, sachy

    V ramci baraku pak kolarna, sprchy, na strese sdileny gril, samozrejme parkovani, nejaka cistirna. Lokalita Pankrac, hned vedle OC, takze spousta veci dostupnych.

    Kolega navrhoval tyce na stryptiz ¯\_(ツ)_/¯ Me napadaji akorat variace na vyse uvedene (redbull lednicka, v lete zmrzlina, lepsi kafe...)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Myslel spis pak sklouzava pocitu falesne jistoty ala SUCHRE. Cim vic low-level vec to je a cim vic je to knihovna (a ne aplikace) tim je to horsi.

    Tohleto, spolecne s pouckou ze nemas delat zbytecne abstrakce a featury co ted nejsou potreba a se zaklinanim se Knuthovym "premature optimization" zadelava na vrazednou kombinaci, alespon co obcas (casteji nez bych chtel) vidim.

    Takze, kdyz o tom premyslim, mi spis vadi to, jak je to "prodava" (a husti do studentu :-), vetsina knizek / prednasek na to tema to podava jako "the way" a malokdo (nikdo?) nerekne na ferovku ze to ma sve limity a kde. Na to si musi kazdy prijit sam, jenze behem toho prichazeni domrvi dost veci, nejen sobe, ale i ostatnim.

    No nic, konec filozofickeho okenka :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: no to je to jak jsem to myslel - ne honit se za 100%, ale aby to pokrejvalo potencialni problemy, na kterejch zalezi. jo, nekdy to neni uplne mozny a pak nema smysl delat test kterej testuje syntetickou haluz..

    v tom pripade je treba se zamyslet nad tim, zda by jinej test (cojavim, end to end test) neposlouzil stejnymu ucelu "ten vobjekt se asi zpracoval dobre, kdyz vysledek je presne takovej jako by mel bejt".

    ale:

    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SATAI: Já jsem si hodně oblíbil TDD na psaní binárních parserů. Např. TIFF tu je cca od roku 1992 a žádné převratné změny se tam nedají čekat. A ta struktura a očekávání jsou pevně danné.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JANFROG: TDD asi dobrý na business funkcionalitu. Vložím jabko vypadne mošt.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: za me osobne je blby, kdyz se v ramci svate 100% coverage zamotam do mockingu
    nikdy jsem testovani poradne nedelal (nejsem dev), ale pokazde kdyz jsem se snazil psat slozitejsi testy, tak jsem skoncil s pocitem, ze bud testuju kompletne virtualni objekt, ktery se pomoci mockovanych dat snazi imitovat ten realny, ale nikdy to nebude ekvivalentni
    nebo jsem se ve vysledku ztratil v tom mocku a ztratil jistotu, ze opravdu testuju, to co bych mel .. ackoliv test prosel
    SATAI
    SATAI --- ---
    JANFROG: Ono zalezi... (panaka!)

    Kdyz to je zmena v systemu, co mu rozumim a je jasne, co se ma menit, tak TDD (nebo jeste lepe testy z venku dovnitr...) je prima nastroj, ktery mi umozni jet jak fretce. Pokud je problem z vetsi casti zkouseni a postupna iterace veeeelkou spiralou k necemu, tak testy zacit neumim a asi ani nechci.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    JANFROG: Jestli delas low-level, tak to asi nebude uplne idealni, protoze bottleneck celeho reseni je v tom, jak moc se muzes pri navrhu systemu rozmachnout.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JANFROG: tak to jsou nějaký nástroje, který se snaží naplnit cíl, možná někdy vylévají vánicku i s dítětem, protože jsou v reálným životě nemožný.. ale jde o ten princip, software psaný lidmi má chyby a nezamýšlené dopady, testování je to co pomůže, není to jen testování pro testování..

    klíčový je testovat ty důležitý věci a to co nejdřív.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    E2E4: Ja se teda priznam, ze TDD (test driven dev) ve sve krystalicke podobe povazuji spis za kontraproduktivni (i tu coverage). Ale mozna je to jen tim, ze jsem to nikdy nepochopil :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam