JARDABEREZA: Za me tohle je dost komplikovane, obzvlaste kdyz delas na globalnim trhu (a pro US klienty).
Muj postoj je, ze mas v zasade dve moznosti:
- "hope for the best"
- cely problem kompletne obejit tak abys to nemusel resit. Tim, ze budes delat jen open-source na na cokoliv closed-source se ani nepodivas (to delam ja, tedy krom jedne male veci, kde pouzivam prvni pristup a sazim na dobre vztahy s autorem :-).
Tuhle strategii mam uz par let. Nedavno jsem na (sranda) konferenci ukazoval nejake nove vylepseni do GDB a ostatni lidi z firmy se toho chytli a hned se zacali ptat jako ze v tom (closed-source) systemu maji tenhle problem se schedulereme, ze to funguje tak a tak a jak pouzit ty moje hracky na ladeni toho a na ferovku jsem jim rekl (pred nevyssim sefem co podepisuje me faktury :-) ze diskutovat scheduler muzou jak je libo, ale ja u toho nebudu a odesel jsem.
Ted, dost blizko me, bezi soudni spor (IP infingement, prave v Delaware :-) a musim rici, ze jsem sakra rad ze to cele muzu za sebe smest ze stolu s tim "never seen the thing, never had access to it, there's nothing to talk about".