• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: Algoritmická aproximace něčeho, co ve zdrojových datech nebylo se nazývá termínem "halucinace." Přirozené jazyky si dělají co chtějí, jakkoli v psychiatrii to slovo znamená cosi jiného; sestimsmiř.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: nebo Samsungy když fotíš měsíc, což je něco co digitální foťáky nedávají (velky rozdíl v jasu v malým úhlu), dokresli tam tvary toho měsíce ..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: tak už je hur, máš už i mobily který mají ve foťáku AI (ehm), který ti udělají několik fotek např. skupiny lidí a do výsledný fotky ti dají slepenec z několika, tak aby se všichni usmívali..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    QWWERTY: Ona to úplná halucinace není - ono to vyfotí těch fotek v nižším rozlišení víc po sobě a pak to udělá nějakou aproximaci (která je navíc nastavená aby to bylo co možná "nejhezčí"). Samo že to není realita, spíš nějakej uměleckej záměr, ale zase na to jaký mají ty mobily objektivy atd. je to skoro zázrak co z toho leze..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    QWWERTY: jo to sem zapomnel dodat, ze to je AI upscaling
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SMOKY: coz je technicky imho porad "AI upscaling" (ano, termin "AI" pokulhava), resp. obecne "vypocetni fotografie"
    zdrojem jsou data s mizernym rozlisenim (protoze fyzicky senzor to uz lip nezvladne), ktery se protahnou nejakym algoritmem, ktery tam dohalucinuje detaily a zprasi i to malo co bylo ostry, jenom aby z toho udelal neco ve vyssim rozliseni a tvaril se, ze to "vyfotil"

naprosto me desi, ze tohle lidi povazuji za akceptovatelny a ze tohle je budoucnost medii na internetu, protoze je to "normalni"
    viz tenhle tyden i tady
    - [KAERO @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]
    - [ETERNITY @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SPIKE411: hlavne to dela kazdej mobil pro digitalni zoomu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    QWWERTY: To nemusí být AI upscaling, podobné artefakty dělala myslím kombinace senzorů Fuji X-Trans a určitého software resp. jeho nastavení (buď to dělá blbý demosaic, nebo sharpening, IIRC).

Fuji XT-2 Raw & worm effect why I chose Capture One. • Laurence Bichon Photographe
    https://blog.laurencebichon.com/fuji-xt2-raw-artifacts-and-worms/
    Debunking Fujifilm X-Trans Myths: Purple Flare, Wormy Artifacts, High ISO Cheating, Waxy Skin Tones & More - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/debunking-fujifilm-x-trans-myths-purple-flare-wormy-artifacts-high-iso-cheating-waxy-skin-tones/
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GIOMIKY: AI upscaling != JPG komprese
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GIOMIKY: tady pak normalni fotka, ktera nevypada jako olejomalba
    https://granitegeek.concordmonitor.com/wp-content/uploads/2019/06/BASIC-sign-1080x675.jpg

protoze srsly wtf:

SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Ja sem porad u papiru a tuzky. Az z nej to pak hazu do draw.io
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOLCON: Ja ted nakonec skoncil u Mermaidu, protoze mi vyhovuje textovy verzovani a od ty doby co to ma nativni podporu renderovani na githubu, tak to ma podporu vesmes v kazdym nastroji co sem potkal
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    QWWERTY: Otazka byla na "samo-domo". V praci to pouzivam hlavne kdyz potrebuju shared-whiteboard na WFH a mam na drate nekolik lidi s kteryma resim architekturu/design apod.

Osobne mi je celkem jedno forma, me zajima obsah - kdyz mi nekdo vlozi do dokumentu na review fotku papiru, vystup z excalidraw nebo draw.io, je mi to jedno, hlavne ze to dela co ma :)
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    QWWERTY: někdo mě volal?

Manažeři se mě obdivně ptají, jak jsem to udělal, když prezentuju svoje čmáranice v https://www.drawio.com/

Pokrok nezastavíš.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERBERUS: hlavne prosimte pouzivej "slopiness: architect"
    neni vetsi cringe, nez kdyz se tyhle diagramy snazi tvarit jako kresleny fixou na whiteboard, jako tady ty uchylnosti co z toho lezou a nekteri z mych kolegu je nasledne vkladaji do dokumentace

AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MARASAN: a nezapomen na barvicky :)

(zkusil sem vicero techdle softu ve snaze najit neco, co by nahradilo tuzku a papir, ale nic poradnyho nikdy nenasel. na nejakou dokumentaci je to asi jedno, ale na nejakej work in progress to spis praci pridelava)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Asi to teda budu dělat ve freeform na ipadu, ať si to můžu kreslit tužkou…
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Diky za tipy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam