• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Jasně, to chápu. No já jen že si tady právě pár lidí stěžovalo na kombinaci dětí a práce z domu, a že stejně chodí do kanclu... Tak mě to právě zajímá, jak to vlastně s těma rodinnýma hodnotama nakonec je :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    DEEFHA: Ono to pořizování dětí co nejdřív taky není vždycky úplně možný ... a člověk si to vlastně ani nedokáže v těch třeba 30 představit, jaký to bude o 10 let později ... jsme prostě se ženou začali s tím pozdějc; je to záhul, nebudu říkat, že ne ... ale nemyslím si, že to zase bude úplně jiný ... taky už má člověk jiný priority; v těch 30 bych se třeba víc věnoval práci, teď už se spíš snažím věnovat rodině ...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    QWWERTY: Aha, týjo... No, to je dost. To jsem přiznám se nevěděl, tyhle věci moc nesleduju.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JIMX: Tak to tě obdivuju, já už bych to prostě znovu nedal. Už mám rád svůj klid a z "dětskýho" pokoje bude gameroom :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DEEFHA:
    - pokud už někdo nějaký to dítě měl v mladším věku
    - že si to první nepořídí co nejdřív, ať to mají za sebou

...lol

Evropské ženy rodí své první dítě ve vyšším věku | Statistika a my
    https://statistikaamy.csu.gov.cz/evropske-zeny-rodi-sve-prvni-dite-ve-vyssim-veku
    Pouze ve dvou státech byl průměrný věk, ve kterém ženy přivedly na svět své první dítě, nižší než 27,0 roku
    JIMX
    JIMX --- ---
    DEEFHA: mně je 43 a mám děti 5 a 0,5 ... ne každej začne s dětma ve 20 no ...
    MARASAN: moje žena se mě snaží nerušit, když ví, že pracuju doma ... ale ne vždy se to úplně daří ... ale teda pracovní stůl v obýváku, to se fakt nedá ... já jsem donedávna měl pracovnu, teď je z toho druhej dětskej pokoj, ale v září už by měla být zase nová pracovna ... ale stejně kancl je kancl :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MARASAN: Já to nemyslel ani tak biologicky, že by v tom byl problém. Spíš pokud už někdo nějaký to dítě měl v mladším věku a tím pádem ví, jaký je to záhul, tak že je ochotný si ještě později pořídit další. A taky když všichni tak nějak vědí, jak se to s dětma má, tak že si to první nepořídí co nejdřív, ať to mají za sebou... Nevím, no. Možná by to fakt stálo za anketu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DEEFHA: proc? Treba muj doktor mel (zatim) posledniho syna v dvaapadesati.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    S těma dětma mi to přijde nějaký divný. Jsme v klubiku 40+, tak už by mělo být v tomhle směru dávno vymalováno, ne? Např. mojí dceři bude letos 19, takže no stress, protože jde na vejšku do jinýho města a bude definitivně z domu. A už ani posledních pár let jsem o ní skoro nevěděl (stačilo jí pořídit herní noťas a sluchátka, ehm...).

Jinak za mě byl boostem rozhodně Copilot. Předtím mi dlouho nic neudělalo takovou radost. Snad kdysi první bezdrátová myš :-D
    JINX
    JINX --- ---
    AXTHEB: Můžeš to plz rozvést?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMX: je to taky o partnrovi/partnerce, jak to vidi. Ta moja je furt chvilu ho pohlidej, umyju si vlasy, tohle, tamto ... a to se neda. Plus teda mam stul v obyvaku s kuchyni a jidelnou.
    JIMX
    JIMX --- ---
    nechcete někdo na tohle téma udělat anketu?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jinak co ja potrebuju, jsou aspon 2 monitory 4k a bryle, abych dobre videl hodne malych znaku na obrazovce. FullHD je pro mne out a naprosta nouzovka. Plus teda mam nekolik kanclu a v kazdym samostatnej desktop, abych se nemusel trapit s laptopem a jeho stehovanim. Vcetne jednoho doma a na chalupe. Laptop mam zase jen jako nouzovku treba na dovo, kdyz je problem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    MARASAN: MARASAN: mám souseda a ten se 4 dětma (0-6 let) práci doma dává dlouhodobě (v průměru tak 1x do měsíce jde do kanclu) ... já jsem to dlouhodobě nedával po nějaké době ani bez dětí ... takže je to asi o nastavení každého :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KLEINZACH: pracovat doma je IMO unreal. Nemam teda dedikovanou cimru, takze o to horsi. Mozna dedikovany patro nebo ja nevim. Do kanclu proste jezdit musim.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JARDABEREZA: jako musim rict, ze rodina a programovani je teda neco. poslednich 8 let jsem nemel koherentni myslenku :D vzdycky kdyz se clovek nad necim zamysli, nevyhnutelne prijde nekdo a vyrusi. za par minut znova, protoze ho prepral pytlik od susenky. pak se chce nekomu kakat. pak chce neco kocka. pak zena. pak to nejmladsi. a porad. starsi dite ma adhd, takze je to hardcore - napr covid, kdyz byl porad doma, s nim byl fakt hustej. a vecer uz jsem tak unavenej, ze uz nemuzu (bejval jsem sova a delal vsechno v noci, ale nejak uz to nejde). po druhym diteti jsem musel stopnout vsechny vedlejsi projekty, pac na to proste neni cas a sila.

chvilema byl zazrak ze me nevyhodili z prace.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JINX: V posledním roce AI, a v posledních týdnech mi přijde, že to je Claude Sonnet 3.5 (nejen pro mě o řád lepší, než stávající GPT-4o, natož copilot), jehož API používám přes continue.dev nebo librechat.ai
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JINX: Neumím změřit co je top, ale mám pár kandidátů, pro práci z domu
    - pracovní plocha ekvivalentu 6 fullHD monitorů
    - smazání twitteru
    - rozšíření do prohlížeče "News Feed Eradicator"
    - Copilot do VSCode
    - ignorovat všechny mítingy a SCRUM
    - mít místnost dedikovanou jenom na práci
    - vypnout všechny možné notifikace

Z té temnější, ale ne vždy žádoucí části, kterou nelze úplně doporučit...
    - nemít přitelkyni, děti a domáci mazlíčky
    - odstěhovat se daleko od rodiných příslušníků

AKtuálně zkouším chatGPT jako náhražku za Google a Stackoverflow... někdy to funguje dobře a někdy vůbec, takže zatím nevím :-D
    MUXX
    MUXX --- ---
    JINX: Kvalitni lidi v tymu/firme.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JINX: Psychiatr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam