• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VOY: právě že skriptama bych toho moc neudělal. Musím pěkně ručně :)
    VOY
    VOY --- ---
    TOOMIX: To vsechno bych ocekaval, ze jsou spis veci resene nejakymi skripty a ne pripad pro dvoupanelovy file manager.

Moje peak dvoupanelova produktivita byla asi Norton/Volkov. Pak uz jsem se nikdy nenaucil tak dobre ty zkratky pro efektivni praci – at uz v Totalu nebo Midnight Commanderu. Vsechno resim z prikazovy radky, ale na rovinu proste toho kopirovani a presouvani u me nejak extra moc neni.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SUCHRE: jako programátor dělám se soubory denně, pořád někam release, otestovat tohle, otestovat támhleto, támhle to zazálohovat atd.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jakákoli manipulace se soubory, ať už něco otevřeného ze sdílených disků, nebo stažené odměny z Kickstarteru, kde to chci trochu uspořádat než to hodím do archivu / začnu používat, nalezení a manipulace se soubory (např. "všechny excely"),… Neumím si představit cokoli z toho dělat s průzkumníkem.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SUCHRE: Tak nějak jako každý filemanager :-) Já pracuju střídavě v Midnight Commanderu a právě Krusaderu, podle situace. Jsou to moje základní nástroje pro práci na kompu. Orientace v datech, spouštění, prohlížení, editace... Vůbec žádným způsobem nepoužívám plochu, ke všemu přistupuju přes filemanager. Měl jsem to tak vždycky, ať to byl (v chronologickém pořadí) M602, Norton Commander, Volkov Commander, Far Manager, Total Commander a nebo teď ty linuxové alternativy. S příkazovým řádkem nemám vůbec žádný problém, ale pro práci se soubory prostě volím cokoli, co má dva panely. Zvyk je železná košile ¯\_(ツ)_/¯
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    SUCHRE: používám TC na androidu:
    1. abych se dostal k souborům fotek a složce Download, to co je v defaultu na androidu mi absolutně nevyhovuje
    2. k přístupu k serveru přes SFTP/SCP
    3. občas s tím kopíruju z downloads na SD kartu

jinak používám midnight commander.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SUCHRE: Zrovna to kopírování a přesouvání souboru dělám denně hromady... a obecně se líp orientuju po disku v adresářích klávesnici v TC, než to klikat přes Explorer
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Co to znamena sprava souboru? Ze jednou za tejden zkopirujes soubor?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SUCHRE: správa souborů, rychlé prohlížení zdrojových kódů atd.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    K cemu TC vyuzivate? Jeste jsem neprisel na nic, v cem by mi pomohl.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JARDABEREZA: a ještě v Display nastavit, aby se složky daly řadit podle data jako soubory
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    On topic, skvely je i Double Commander, coz je v podstate free klon TC
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MUXX: Používám Krusader a při vhodném nastavení se TC docela blíží (tedy aspoň tomu stylu, jakým jsem TC kdysi používal).
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Ještě se mi hodně osvědčilo přenastavit quick search takhle. Je to rychlé a přehledné... výchozí nastavení je myslím trochu víc schované.

Hodně dobré je to v kombinaci s "show all files in current dirs and subdirs", kdy víte jaký soubor přibližně hledáte, ale je v nějaké ze stovek podsložek

MUXX
    MUXX --- ---
    TC je asi jediná aplikace co mi kdy na linuxu opravdu chyběla.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JARDABEREZA: Nechápu jak jsem mohl žít tak dlouho po selsku
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    UETOYO: no čistě teoreticky by mi stačil multiplatformní klient, serverová část může zůstat windows only.

Celý to vzájemně komunikuje na TCP/IP a pro vykreslení grafiky se teď používá GDI nebo DirectDraw.
    MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    UETOYO: zkousim na jednom miniprogramu jak to vypada s darkly theme (ttkbootstrap pro tkinter) a celkem dobry, akorat nechapu, proc ten scrollbar je tak zbytecne kontrastni :D

JANFROG
    JANFROG --- ---
    Kdyz uz se nakouslo QT, znate The Little Manual of API Design od Jasmin Blanchette? Za me to stoji za precteni, neni to dlouhe. I kdyz s tim clovek nemusi souhlasit, predklada to zajimave otazky a jiny pohled. Alespon me teda kdyz jsem to celt poprve :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AMBIENTIUM: tomu rozumím, ale mám tu náš SCADA co má za sebou 15+ let vývoje v MFC, tak přemýšlím o možnostech a kompletní přepis je to poslední, na co myslím
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    TOOMIX: Fyne v Go. V tom se dají dělat desktopový i mobilní appky. Je to opravdu multiplatformní. Go je hodně moc super jazyk…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam