• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Přátelé, co byste poradili člověku, který pracoval celý život v IT, posledních dvacet let ve vedoucí funkci v nadnárodním korporátu, už pracovat nemusí :-) a chtěl by si udělat radost tím, že by si občas něco jen tak pro radost a potěšená zaprogramoval (protože tak kdysi dávno začínal) a vzpomíná si, že mu to činilo potěšení ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    ALMAD: No to byl takovej meeting “handover”. Akorat u prvni casti jsem tak nejak usnul a vzbudilo me az kdyz se nekdo na konci ptal, “jak je mozne ze muxx nema celou dobu zadne otazky”.
    Tak u druhe casti jsem sel pect babovku abych neusnul a daval trochu pozor.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MUXX: Za me tohle zvysuje kvalitu meetingu, protoze kdyz delam neco jako vareni nebo chozeni, tak se zvladam “napul soustredit”.

Kdyz u toho musim sedet u compu, tak neco zacnu delat, pak se na to omylem zacnu soustredit a pak je to vyvolavani blby :)

Ale ne nahodou to koreluje s tou velikosti meetingu jak sem psal niz…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VOY: ...nebo pokud tě šimrá nos, tak nos od "mouky". :-D Ideálně k tomu přihodit nějaký energický projev nabitý pozitivitou a sebejistotou. :-D
    VOY
    VOY --- ---
    MUXX: Tam je jenom blby kdyz te necekane nekdo vyzve k tomu, abys rekl svuj nazor a ty mas napr. ruce od mouky, no ;-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    VOY: Neziju no. Minuly tyden jsem behem meetingu upekl babovku.
    VOY
    VOY --- ---
    SUCHRE: Ale ale ale preci by nas mely zajimat vsechny veci co se probiraji na kazdym meetingu – jinak svym zamestnanim doopravdy nezijes ;-))
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VOY: Protoze mas kameru. Dal bych to nerozmazaval :-)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kdyz se na dlouhym meetingu probiraji nesouvisejici veci, co se me vubec netykaji, hraju na kytaru, vypinam i mikrofon. No hraju.. delam prstovy cviceni.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    VOY: triselnou pripojkou :)
    VOY
    VOY --- ---
    JANFROG: jak víš že na home office vždycky snídám palačinky s marmeládou? Někdy si během standupu vypnu kameru a umicham těsto ;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Mě teda kolegyně, v rozpáleným bytě a v pěkně vyplněným topu pro držení kamerové disciplíny inspirují;-)

Náš korporát vysloveně říká, že kamera je dobrovolná. Ale už zkušenost praví, že kamera přínos.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JARDABEREZA: Jo to jsem šel ještě dál, mám kameru s krytkou připojenou k USB s fyzickým zapnutím a vypnutím.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Jo a k tomu AI zrovna vysla data nejaka data, a docela to sedi s moji zkusenosti:

As we just discussed in the above findings, roughly 75% of people report using AI as part of their jobs and report that AI makes them more productive.

And yet, in this same survey we get these findings:

if AI adoption increases by 25%, time spent doing valuable work is estimated to decrease 2.6%
    if AI adoption increases by 25%, estimated throughput delivery is expected to decrease by 1.5%
    if AI adoption increases by 25%, estimated delivery stability is expected to decrease by 7.2%
    This report is showing that AI has a negative impact on throughput, stability, and time spent on valuable work.

DORA Report 2024 – A Look at Throughput and Stability – Alt + E S V
    https://redmonk.com/rstephens/2024/11/26/dora2024/
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VOY: Tak jasne, ale rici ze setris prostredi zni lip nez rici ze nechces aby nekdo videl tvoje tricko pokecany od snidane marmeladou z palacinek :-)

Me video nejak nechybi a zjevne ani lidem se kteryma spolupracuji. Jedine nas "CEO" kameru vyzaduje, u nekterych vice spolecenskych nez pracovnich meetingu kameru take zapiname (kdyz to dovoli spojeni). Ale drtiva vetsina je jen zvuk.
    Nektere lidi znam osobne jini (vetsina) jsou jen hlas pripadne jen email. Ale je fakt, ze ja pracuji hodne sam a vetsina lidi se kterymi pracovne interaguji nejsou z formy, pro kterou pracuju.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    QWWERTY: Hele ja taky delal v korporatu kde kamery nebyly pac pulka lidi volala z cisco telefonu ze stolu. Ale taky mam pocit ze se to na ty praci dost projevilo, protoze kdyz znas nekoho jenom jako hlas, tak se to na vztahu k nemu projevuje.

YMMV a tak dal, jenom pak bude fakt tezsi odlisit lidi od AI a vysledky potencielne nebudou dobry pro lidi :)
    VOY
    VOY --- ---
    JANFROG: Ale no tak, preci vsichni vime, ze kamery se nepouzivaji proto, ze by cumeni na kolegy byl nejaky esteticky vyjimecne prijemny zazitek.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Rovnez nepouzivam kamery na 1:1.
    (ani jeden z nas neni tak pohledny, aby stalo za to palit elektrinu :-)
    VOY
    VOY --- ---
    QWWERTY: To souhlasim, proto rikam 20-30% casu je to naprosto jedno, nevadi mi to kdyz s nekym parujeme a stejne se soustredime hlavne na kod, je to jedno kdyz to je meeting typu poslouchaci, kde nekdo neco prezentuje a 20 lidi posloucha. Ale nemit nikdy 1:1 s kamerou to si myslim, ze ma negativni dopad pro obe strany. Neznam nikoho kdo by to tak delal.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: ano, to tak byva, ze se lidi chovaji jinak, kdyz vi ze jsou pozorovani :D
    viz VOY - taky jsem u meetingu nejednou skladal pradlo, protoze ruce jsou zamestnany a hlava ma prostor zpracovavat meeting (ofc zalezi na typu meetingu).
    nicmene s kamerou pradlo skladat nepujdu, protoze to "vypada blbe", takze ruce se zamestnaji nejakou fidget blbosti okolo klavesnice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam