• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOLAKAC: Na ing. do svého bc. (tj. 3 roky starého) kódu, to efektivně dělal někdo jiný ;)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Soutěže nedávají smysl. Je to o zábavě. Nedává smysl, aby se 22 chlapů přetahovalo o jeden míč... mohli by mít dva ať se o něj nehádají :-D Nedává ani smysl skákat přes laťku po zádech... reálném životě tam ta duchna nikdy nebude akorát si zlomí žebra nebo vyrazí dech :-D
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    AXTHEB: na bc. by to bylo do toho, co dělal ten samý člověk minulý ročník, na ing. co dělal nějaký jiný člověk ? o.O
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: pokud dostali 7 stranek zadani, tak bych cekal, ze rychlost byla az sekundarni meritko a primarni by bylo, jestli se to chova a funguje jak ma, ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nejlepší soutěž v programování by byla dodělat featuru do toho, co člověk odevzdal v minulým ročníku.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: ja myslím že jedna z největších chyb toho jak se dělá software je že se dělá rychle a na všechno ostatní se kašle.. tak mi moc soutěž v rychlosti nedává smysl.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Já bych to spíš viděl hodnocení za čas, bez internetu + bez bugů. :-D ...krásu kodu bych nehodnotil. Myslím, že by to dost dobře nešlo. :-D
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    VBA je (skoro) normalni programovaci jazyk... v tom jsem svyho casu vytvoril slusny silenosti. Vlastne prvni development za ktery jsem dostal zaplaceno
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: VBA je turing complete, ne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: "s nějakým programovacím jazykem"
    by me zajimalo, jestli meli povolena makra. zkousel jsem hledat, ale zadnou extra odpoved jsem nenasel. s VBA uz se toho da delat docela dost
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: to stejne pro C
    The International Obfuscated C Code Contest
    https://www.ioccc.org/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: no nevím, předpokládám, že v tom Excelu je šampion kdo je nejrychlejší, zatímco hodnotit programování je spíš beauty contest se silnými osobními představami porotců co je krásný a spravny. ;)

ale jinak existovala soutěž most obfuscated Perl contest, a nebo na demoscéne kdo nacpe nejakou funkci do co nejmenšího počtu bajtů..
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Na Nyxáky mám ty nejvyšší nároky;
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Ja se hlasim do teamu ignorantu (fachidiotu?). TIL GL :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MAIMONIDES: Pardon za mansplaining, ale moje zkusenost s tim ze vsichni po 40 znaj GL a dokonce se podle toho i chovaj je…nerovnomerna.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Tak, jsme tu 40+, GL všichni znají. Popsat problémy umíme jak nikdo mladší. Hledat jejich praktický řešení je to zajímavý.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MAIMONIDES: Souhlas, a tohle jde zobecnit a zformalizovat :)

Goodhart's law - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Goodhart%27s_law
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    A když myslím "neví", tak to znamená nedělat přímé závěry z těch měření. Používat je spíš jako podněty k zaměření kvalitativně orientované pozornosti nějakým směrem.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MLEKAR_STEIN: To je nutná podmínka všeho měření, že nesmí nikoho obtěžovat. Ideální taky je, když o něm vývojáři vzásadě neví, aby neměli potřebu naplňovat očekávání měření místo dodávání. Chápu, že to zní paradoxně, ale je to tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam