• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    no stůl mám předimenzovaný 250x130.. 4 monitory a podobný srandy. vertikální myš nemám, strašně mi to nesedí. Loket mám na opěrce židle ve stejné výšce jak stůl....
    a stejně to cítím v lokti
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    NAVARA: Funguje mi to stejně. Dlouhý stůl, a skoro celé předlokti položené na stole. Pak nemám problém. A na levou ruku mám opěrku na židli pro loket.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SPIKE411: Pohledej na rootu. tam o tom mel nekdo pred casem clanek. Co si pamatuji, zaver nebyl extra optimisticky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad zrak, nezkoušel někdo programovat na eInk displeji? Nebo máte jen eInk čtečku/tablet na čtení dokumentace?

Číňan má 25"
    DASUNG Paperlike E-ink Monitor&Tablet--Save Your Eyes!
    https://shop.dasung.com/
    Nedělá ještě někdo něco zajímavého?

Using an E-Ink Monitor | Matt’s programming blog
    https://matthewbilyeu.com/blog/2024-04-26/e-ink-monitor

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/eink/comments/syg93b/programmers_is_it_feasiblepractical_to_code_on/

Nebo pak jsou nějaké rLCD monitory
    The "rE" Monitor | Eye-Friendly Color RLCD Monitor
    https://www.sunvisiondisplay.com/rE-Monitor
    To si ani moc nedovedu představit.
    MOAN_HARSHAW
    MOAN_HARSHAW --- ---
    ja jsem dlouho pouzivala externi trackpad, daji se dobre stridat ruce, ale trochu me pravy zapesti zlobilo. ted mam vertikalni mys (ktera se da pouzivat jen pravou) a dobry. a jak zminuje GARFIELD, gelovy podlozky, dobre podepreny predlokti a cvicit.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Me funguje posilovani uchopu (cokoliv od shybu, deadliftu, machani s kettlebelem, ...), prohazovani mezi pravou a levou a gelova podlozka pod zapesti.

Castecne s tim souvisi i klavesnice – pro me nejlepsi Kinesis Advantage 2. Predtim jsem mel Microsoft Sculpt s podlozkou s negativnim tiltem a taky dobry.

Taky muzes mys pouzivat mene naucenim klavesovych zkratek a pouzivanim veci jako Vimium. Nicmene ja si taky rad zaklikam.
    SATAI
    SATAI --- ---
    IXTREMIST: široký stůl a vertikální myš?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    IXTREMIST: Přehodit myš do druhý ruky?
    Kdysi jsem měl nějaký problematický zápěstí, a přeučil jsem se na levou. Teď když cítím, že to není ono, tak myšku na pár dní prehodím. Třeba by ti to taky pomohlo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IXTREMIST: Mám dost dlouhý stůl, abych mohl mít položené na stole celé předloktí - takže předloktí/karpály jsou ve vzduchu a lokty mám těsně za hranou stolu (ve vzduchu) a necítím únavu ani jednoho ani po hodinách raidování po celodenní práci u PC
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Chlapi a něco co by pomohlo s loktem u ruky kde držím myš? jsem bývalej volejbalista a hodně chytám přívlač + ty stovky hodin s myší začínám cejtit...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MIC: No pokud mi nesvítí nic do xichtu, tak je noc a nic nevidím. Pokud chci něco dělat a být produktivní, tak mi do xichtu musí něco svítit... třeba slunce atd. Možná se můžeme bavit, proč jsou některé zdroje záření příjemější/zdravější než jiné. Cirkadiální rytmy atd. Nebo spektrální složení vyzařovaného světla, případně intenzita, namáhání očí atd.
    MIC
    MIC --- ---
    JARDABEREZA: no ale stejně ti fyzicky svítí displej přímo u ksichtu :-) když jsem o tom jako malej četl v ABC, tak jsem se těšil až to konečně jednou bude, teď se děsím že přijde den, kdy to to nafasujeme povinně na všecky online meetingy.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MIC: To není jako koukat z 10 cm do mobilu, kde ti jdou oči šejdrem protože obě musí koukat na stejný bod. U AR a VR má každé oko svůj vlastní displej. Takže se ti ten zrak kříží v přirozené vzdálenosti.
    MIC
    MIC --- ---
    JARDABEREZA: mě by vadilo čumět tak zblízka do displeje. Dinosaurovsky si užívám, že ještě můžu mačkat normální klávesnici, ale už nemusím čumět do debilního crt monitoru.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MIC: Já si pořád představuji AR brýle s neomezeným rozlišením a pracovní plochou. Takový lepší Vision Pro.
    MIC
    MIC --- ---
    Já bych právě v dokonalým světě chtěl pás, na kterým nemusíš šlapat jako ta štastná fitness paní na videu, ale třeba jednou za půl minuty budu muset přesunout váhu a udělat krok.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEEFHA: Máme i jednoho VP, co má na teamsech zapnutou kameru - a to včetně toho, když na něčem podobném chodí, tak vidíš jak se pohupuje :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Hele nevím, já jsem asi nějaký starší model. Nedokážu dělat víc věcí najednou :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEEFHA: Při práci ne, ale při telku pokud zrovna neprezentuješ je to ideál
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam