• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GOSHEWAN: taky banka - Copilot neni problem, platime enterprise licenci, stejne mam temer vsechn kod na githubu/azure devops. Chat GPT pouzivam na obecny veci, ale ciste v browseru a nedavam tam zadny identifikatory nebo kusy kodu. Nejsme EU banka, neco mame v cloudu, ale je to case by case, kdy pro kazdy musime mit schvaleni regulaterem. Navic mame AWS region primo ve stejnem state. Data z jinych statu, kde neni region jsou problem.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GOSHEWAN: QWWERTY: no, tuhle věci prostě často nejsou deterministické / logické / konzistentní.

a často v tom ani není ta politika, jen nepropojenost / rozhodnutí která kdysi někdo udělal a nebyla aktualizována i když se mezitím realita změnila podstatně..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GOSHEWAN: tohle je taky topic, ktery me strasne bavi
    "nesmite do cloudu protoze hurr durr critical data/infra"
    Teams, Exchange online, AD v Azure, pulka firemniho compute v Azure, kod v GitHubu, data v Snowflake, Databricks, tickety v ServiceNow, ...
    kde bezi a jakou data safety maji vsechny soucasny AI iniciativy se snad radsi ani ptat nebudu

ale kdyz jsme sli skrabat prstikem, ze kdyz uz teda mame cloud, tak by jsme chteli par VM na tooling, tak to urcite neni mozne, protoze zrovna nas AVP ma historicky vztah k on-prem computingu. pry mame moc "sensitive data", ackoliv nesplnujeme ani vnitrofiremni definici pro SPI/PCI
    coz nas dostava zpatky k tomu, ze politika je vetsi nepritel nez uroven technickych reseni
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    QWWERTY: Zajimave ze u nas to nezakazali a to mame zakazane snad uplne vsechno. Bankovni sektor, takze compliance resime dost. Napr. uz nekolik let se snazime dostat do cloudu a vypada to, ze nektere veci presne z tohoto duvodu proste nepujdou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: U nás už stejně všechna data posíláme pryč, tohle je jen drobnost navíc :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: nam to vypli tusim kvuli compliance :/
    neco mi rika, ze dokud k tomu nebude garance kde se zpracovavaji data z meetingu, tak nam to zustane nedostupne
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: Umí to udělat poměrně slušný zápis - témata o kterých se mluvilo a jejich shrnutí, kdo to říkal, přehled toho kdo co slíbil že udělá,…

Use Copilot in Microsoft Teams meetings - Microsoft Support
    https://support.microsoft.com/en-us/office/use-copilot-in-microsoft-teams-meetings-0bf9dd3c-96f7-44e2-8bb8-790bedf066b1
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVARA: Muzes trochu rozvinout ty auto poznamky / shrnuti z teams callu?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JORGES: Copilot ve VS Code (člověk si na to dost rychle zvykne), Perplexity Pro hlavně v mobilu (prakticky to u mě nahradilo ChatGPT), Midjourney Basic na hraní když se nudím :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JORGES: Mam v praci Cursor a mam pocit, ze to je lepsi nez Jetbrains.

Sam si platim Kagi protoze jiny vyhledavace uz moc nefungujou, a prihodil sem teda $5 za unlimited verzi pristupu ke skoro vsem modelum.
    MIC
    MIC --- ---
    JORGES: v IDE mám placený Bito a jinak zkouším mix dostupných na stejný dotaz, protože z každou "aktualizací" od tvůrců některý z toolů začne pravidelně dávat horší či lepší výsledky, některý má přístup na internet atd.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Cline spolu s Roo Cline přes openrouter.ai většinou do Claude Sonnet 3.5, ale jde to dneska už pohodlně přepínat, takže klidně jde na plánování použít něco s obřím kontextem a provádění pak nechat na Sonnetu... a tohle kombo mi funguje prakticky samostatně a dost úspěšně (python, typescript, c#)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Rutině copilot. ChatGPT pak na dotazy z oblasti u kterých toho tolik nevím nebo na matematiku kterou jsem líný vymýšlet.
    VOY
    VOY --- ---
    JORGES: Copilot a integraci s GPT v Raycastu na nahodny doptavani se.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JORGES: copilot a chatgpt
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JORGES: Lokální implementaci GPT na různé dotazy typu "jak tohle udělat v MSSQL" (se kterou normálně nepracuji) apod.

Na Copilot nemáme dost licencí, ale hodlám používat např. na Teamsech, aby mi dělala poznámky a zápis a já si nemusel nic psát bokem a prodlužovat tak schůzku (a stejně ty poznámky stojí za prd). Co jsem viděl ty zápisy, tak se to s transcriptem - ani shrnutým GPT - nedá srovnávat, je to řádově lepší.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JORGES: Perplexity, na research. Kodim bez AI toolu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JORGES: copilot
    KEJML
    KEJML --- ---
    JORGES: Nedávno se tu podobná diskuze rozběhla tímhle příspěvkem: [SEJDA @ Programovani 40+]
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JORGES: žádný
    SATAI
    SATAI --- ---
    JORGES: mám copilota a jetbrains ai
    UNUX
    UNUX --- ---
    JORGES: žádný
    JORGES
    JORGES --- ---
    SPIKE411: když jsme nakousli téma -- jaké tooly k práci s AI používáte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam