• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Tak abych ze sebe nedelal jen blbce - ten radek je spravne okomentovany, commit msg taky dava smysl a dokonce si pamatuju, o co slo (samotneho me to prekvapilo : )

Tehdy to sice delalo co melo, ale problem je v tom, ze kod, ktery to pouziva, se za ty roky dost zasadne zmenil a uz se chova trochu jinak. Pochopitelne nikdo se neobtezoval kontrolovat kde se co pouziva a tak ten muj kod zustal jak je vc. komentare. Cely codebase je nas interni v ramci jednoho teamu, takze to samozrejme jde za nami.

Nicmene diky tomu komentari se to snadno napravilo, coz potvrzuje to, co napsal ANT_39
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DARK_ONE: tohle mam v aliasu vc. "-a" ;-)
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    GOSHEWAN: idealni v kombinaci s $ git commit -m 'fixed some bugs' :)
    VOY
    VOY --- ---
    GOSHEWAN: Vsak to neni ani 10 let, to by sis mohl pamatovat :-).
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Dnes na me kolega vytahnul nejaky muj commit z roku 2017 a pry proc ze se to dela takhle. Nemel jsem slov, protoze to myslel vazne (:
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    ANT_39: asi zalezi jak moc 40+ jses, ale myslim ze 'po dovoleny' by taky stacilo :)

"documentation is a love letter that you write to your future self"
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JON: To je trochu extrém, ale mohli bychom se shodnout na třech měsících?
    JON
    JON --- ---
    ANT_39: za tri roky? parkrat uz jsem to byl ja po odpolednim kafi.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MIC: Ten hypoteticky budouci kolega, pro ktereho pises dokumentaci, jsi casto ty sam za tri roky.
    MIC
    MIC --- ---
    Právě jsem se musel podívat část svoji sedm let starý přednášky, protože jsem zapomněl jak že se to dělá.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: ten konec mi připomíná jednu historku od nás, kdy náš technický ředitel přišel o iluze o tom, že jsou Japonci technicky zdatní. Dodali jsme jim kdysi nějakou technologii, vše běželo a fungovalo. Za 2 roky urgentní požadavek, že hlavní PC nefunguje, ať hned přiletíme, že servisní výjezd zaplatí.

"Tak jsem sednul na letadlo a letěl do Japonska. Přijdu do fabriky a tam počítač hlásí 'RAM error'. Koukám na ně jestli si dělají legraci a oni že nevědí co s tím. Tak jsem šel do prvního krámu s počítačema, koupil nový RAMky, v počítači je vyměnil, ten naběhnul a letěl jsem zase zpátky."
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    DELVIT: Je videt ze se tim zivi dobre.

Jista ceska firma po jiste fuzi nasazovala SAP. Kolega ze tu integraci s API bez konzultace neda, i najala firma konzultanta za xx xxx Kc/den (tak 15 let zpet, takze pridejte nulu) s minimalni sazbou jeden den.

Konzuktant prisel, vyslechl si problem, za 10 min rek ze on je ale konzultant na jiny APIcko, vyfakturoval a odjel.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: Dědečku vyprávěj? Inu, dobrá. Dostali jsme nový systém na řešení problémů v celé firmě (má 100k+ zaměstnanců) HPSM. Já jsem byl externista, ale bohužel jsem s tím musel pracovat. Vše začalo jedno jarního dne kdy jsem dostal pzvánku na e-školení. Říkám si to bude brnkačka a koukám, těch školení bylo 46. Tak si říkám asi nás chtějí mít řádně proškolené, tak začnu a při doknečení, mě to píše vytiskněte to a pošlete na fax na tohle číslo v Německu. Tak se ptám jestli máme vůbec fax a prý to musíš naskenovat a poslat to na nějakou mail gateway a ta to pošle faxem. Ok tak tedy skenuji a posílám. O cca. tři dny později dokončuji školení a dostávám přístp do systému. Tak se přihlašuji a snažím se založit nějaký tiket. Po asi 2h to vzávám, protože workflow vyžaduje na nějakém objektu majite obsahu jež nebyl definován. Tak posílámmaila s tím ať si to založí sami.

Pak tam bylo pár veselých historek, ale vyberu nejlepší. Potřebovali jsem zazožil nový SAP projekt, který potřeboval založit v systému. Tak se šéfokolega, kerý má PhD. a filozofii a logiku na Karlovce/Standford, říká po pár hodinách, že se na to může vykašlat. Tak sedá na letadlo do Švycarska a letí za týpkem co se tím živý. Ano, nedělá nic jiného než-li tohle. Tak za ním kolega přišel a říká, že by potřebovat to a to. A on na to, to je tak práce na 4-6h!!! Borec to stihnul asi za 5h a kolega oletěl zpět :D.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DELVIT: Vypravej!
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SUCHRE: Hele já jsem zažil HPSM, teď přežiju cokoliv. Mohu vyprávět asi o 46 školení co jsem musel pisílat faxem, atd...
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    HWLLFFRDD: zatím jsem na to neměl čas, kdybych se někam dostal, dám vědět
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HWLLFFRDD: ...nicméně data nakopírovaná někam ve Windows nebo MacOS to samozřejmě je schopný hluboce analyzovat a přeorávat, nádhera :))
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    NOHOUS: Zaujalo mě, chtěl jsem vyzkoušet pod WSL2 a vypadá to, že to neni schopný akceptovat path formát "\\wsl.localhost\Ubuntu\home\..." ani "\\wsl$\Ubuntu\home\..." a podle dokumentace to zatim Linux nepodporuje... nebo ses dostal nějak dál?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Pak se neni, co divit, ze je framework pomalej, kdyz pri kazdy sebemensi zmene generuje event.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    A uplne nejhorsi je instant apply, to mohlo napadnout fakt jen nejakyho dementa. Kolikrat clovek vybere spatnou kategorii nebo cloveka a akce triggeruje dalsi eventy, aniz mate sanci se opravit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam