• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KLEINZACH: Pindy co čtu říkají 20 minut na power nap nebo 90 minut na celý cyklus :) Prostě se neprobouzet uprostřed v hluboké/rem fázi.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    NAVARA: no v podstate jo, rozdelil jsem si den na dva pul-dny :) sice internety pindaj o tom, ze ten malej sleep() by mel bejt kratkej, ze po delsim je clovek groggy, ale me vyhovuje cca ta hodina (max hodina a pul, kdyz je to opravdu spatny)
    VOY
    VOY --- ---
    SUCHRE: 2 hodiny denně nejsou málo, tolik času na učení nových věcí asi najít nedovedu pokud do toho nebudu počítat třeba i čtení, poslech podcastů nebo audioknih a hru na hudební nástroj. A i kdyby tak je otázka jestli se aktivně něco učím nebo spíš pasivně přijímám informace.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ALMAD: Říkám si, že mám štěstí, že ta technologie se stala použitelnou pro mě akorát včas. :D
    SUCHRE: V podstatě si jdu jen pro diagnózu, je mi. jasné, že soudobá medicína tohle moc napravovat neumí. (ale když tak aspoň umí brzdit progres)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    HOWKING: Drzim palce.

A taky gratuluju k asi prvnimu skutecne uzitecnymu pouziti AI, o kterym sem slysel :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    VOY: Na co se ptas? Kdyz se nemusis nutit, vsechno jde snaz.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KLEINZACH: biphasic sleeping / powernap :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    HOWKING: To nevypada uplne jako projev stari, s neurologii jsi udelal dobre.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JORGES: clovece to na me prislo loni v lete. po obede prijde uplne strasna unava a nedokazu s tim nic delat. drzku mi to tahne k zemi, zkouset to prebit kofeinem nejde - je to jak prislovecny kopani do mrtvyho kone. co funguje je maly odpoledni spanek: po hodine vstanu a jsem jak novej. zatim jsem nenasel nic lepsiho.
    stava se ze me batole :)

// TED to tady konecne vypada jak ve 40+ :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ALMAD: Zpomalení ne. IQ zůstalo nedotčeno (ověřováno), ale krátkodobá paměť šla do háje. 10x během procesu neustále vrácení se k údaji, který už měl být v hlavě a stále není, aby se někde po desáté použil. No a v důsledku poruchy krátkodobé paměti (nedávno rovněž lékařsky ověřeno a nyní čekám na vyšetření neurologem) zničená schopnost učení. Naučím se nějakou teorii a mám pocit že jsem se ji i naučil a když ji pak používám a srovnávám se zdroji, tak zjišťuju, že si pamatuju úplné nesmysly (mozek si domýšlí, co zapomněl, ale nerozpozná, že je to domyšlené a považuje to za fakt). DK efekt co se týče paměti. Sklerotik si neuvědomuje, že je sklerotik, protože si nepamatuje jak je to správně. Jenže v mé branži se chybná vzpomínka odhalí snadno. A tak to zatím supluju pomoci AI. Když mi odpoví dobře, použiju to. Když mi odpoví špatně, poznám to. Takhle bojuju už tři roky. (Možná za to ale v mém případě může prodělaný covid)
    VOY
    VOY --- ---
    SUCHRE: A jak se udrzujes "accountable", abys to opravdu kazdy den delal? Mas na to nejaky mechanismus?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    HOWKING: Jak pro tebe fungoval ten zlom? Ciste jako zpomaleni (ta sama vec trva dyl), nebo vylozene “snizeni rozsahu” (neschopnost naucit se nad urcitou subjektivni slozitost)?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Dělám full remote a když jsem ted hledal byt, tak jsem trval na 3+1 abych měl dedikovanou pracovnu a nerusila mě manželka :-D nebo já ji.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Proto nejvic prace udelam mezi pul sedmou a devatou rano. Pak uz si s nekyn pisu, volam nebo mame meeting, takze az do odpoledne neni moznost se do neceho slozitejsiho pustit
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: já toho nejvíc udělám právě když je kolegyně s kolegou pryč. Zavřu dveře, pustím si hudbu a pracuju. Telefony nezvedám a mám svatej pokoj bez rušení.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Kancelář jen pro sebe jsem měl v předchozím zaměstnání dva poslední roky. A celkem regulerně mi z toho jeblo :-D Teď sedím už pět let v nepříliš zaplněném openspace a nemůžu si stěžovat. Pravda, je to hlavně kvůli tomu, že tam jsem jen dvakrát týdně a zbytek HO... Ale stejně. Vlastní kancl už nikdy!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ke čtyřicítce se zatím ještě blížím, ale budeme se v červenci stěhovat do nových kanceláří v rámci budovy a já se tak těším!

Jsem tu 12 let - 3 roky jsem seděl v openspace pro 16 lidí, pak jsem 3 roky seděl v pidikanclu ve dvou, následně 4 roky ve větším pro 4 lidi a teď poslední 2 roky sedíme ve třech na 18 m2. Kolegové mi osobně nevadí, ale jak jsem starší, tak mě furt něco ruší - tady jde někdo za kolegou, támhle jde kolegyně na záchod, tomuhle zvoní telefon a mone soustředění se limitně blíží nule.

Takže nově budu mít jako šéf kancelář o velikosti 21 m2 jenom pro sebe.

A navíc budeme na jiném patře než zbytek firmy, takže absolutní klid na práci bez neustálého vyrušování.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: a neni to jedno? Byli by hloupi, kdyby AI nevyuzivali vubec, ne?
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: jenže ono to negenerovalo AI jako Artificial Intelligence , ale spíš AI jako Army of Ind(ian)s
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    NAVARA: To rozhodně máme. Ale většina z tasks mi přijde jako dobrovolná. Tak přemýšlím proč je preferuji před vnímáním reality. Většina z nich se zabývá tim jak přežít a mít co největší blahobyt. Možná za to může fakt, že naše prostředí nás fyzicky neohrožuje tak, jako bychom byli v jungli. A hrozby se vyvíjí déle a skrytě. Může být těžké odhalit intriky na pracovišti kde se vás chce někdo zbavit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: Yup :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam