• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KLEINZACH: Muj exkorporat daval propisky, ktere byly vysoce ceneny…podle tech stovek kusu na eBayi :D
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: aby to nebylo něco jako "tady je certifikát, který vyvěs na sociální sítě a třeba se někdo chytí a zkusí přetáhnout z firmy pryč" 🤣🤣🤣
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    heh, vybaf na me prvni mejl roku:

toto je vas 6. rok ve firme!
    gratulujeme a zasilame certifikat, kterym se muzete pochlubit na vasich oblibenych socialnich sitich. (WUT?!)

hehe, chtej ze me udelat Rimmera (trileta sluzba, sestileta sluzba, devitileta sluzba) ale ja sem fskutecnosti co se tyce korporatniho ducha spis Lister :D
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    ja od 2020 jedu uz jenom na linux desktopech - aktualne
    Intel i9-14900KF (32) @ 5.700GH
    128 GB RAM
    Seagate FireCuda 530
    GeForce RTX 4070 SUPER 12GB
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je vidět, že tam máte málo security tools! :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JARDABEREZA: za mně cokoliv s Apple silicon a aspoň 32GB RAM
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HP Elitebook 640 G9 z července 2022, ještě tak 2 roky ho mít budu, než dostanu lepší.

Core i7 1265U
    32 GB RAM
    2TB M.2 Samsung Evo

K tomu ještě HP USB-C G5 dockovací stanice, Logitech MX Keys, Logitech MX Anywhere 3S a 3x fullHD 23" HP E24t
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JARDABEREZA: jsem teď oprášil MacBook z 2017, brew podporuje jen Apple sillicon a jít na macports se mi nechtělo. Takže doufám že M5 bude na deset let. Tj. Dokud bude Apple podporovat MacOS, pak asi avahsi linux nahodím, nebo jak se to jmenuje.

Na PC sem taky compiloval nějaký top i7 kolem 2017.

Ale potřebuji nahodit infra tak se mi 32 GB paměti bude hodit.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    mam lenovo X1 21HN se 32GB raměti a jediný, kdy to je dejchavičný tak když si tam pustim šest virtuálů jako testovací kubernetes cluster.
    jinak asi dobrý.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SATAI: jj, v praci mam docker, hyperv, wsl a to ta ramka lita:
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Jedu Kaby Lake - Intel(R) Core(TM) i5-8350U s 32GB ramky (Prý by to zvládlo i 64GB, ale nezkoušel jsem). Zatím úplně stačí. HPčko a to má hlavně ještě starou spolehlivou dokinu.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JARDABEREZA: Pokud nejedes nejak extra virtualizace atp. tak bych to take videl na osmijadro nejake soucasne generace a 32GB RAM. S tim, ze teda Threadripper s 128GB RAM jeste nikoho nezabil ;-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    amd 8core/16thread se 32g pameti a s tim se da prelozit pohodlne skoro vsechno (kernel, qt6, lldb). mam i podobnou cfg na notebooku (bazar T14 gen2).

qt6 je tak na 15-20 min? bejvaly to hodiny :)
    lldb by chtelo 64g pameti pri linkovani, ale se swapem si vystaci.
    --
    mel sem jeste donedavna t460s jako notebook, coz je nejaky dvoujadro? a to bylo neprijatelny
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    AXTHEB: Hele, ani u te kompilace to neni tak dramaticke. Kompiluji docela casto (veci velikosti JDK) prekvapilo me, ze mobilni i7 z 2023 s nvme neni dramaticky rychlejsi...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JARDABEREZA: já mám desktop nějaký 12 let starý i7, 32GB ramky, SATA SSD a v zásadě to v ničem nezaostává. Pravda, u nějaký větší kompilace už by asi bylo poznat, že to není hotové za pár sekund, ale prohlížeč reaguje bleskově, IDE taky.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Jeste pred rokem jsem jel na i5 Sandy Bridge, integrovane grafice s 12GB RAM :-) Menil jsem jen proto, ze tomu zacali hnit USB a uz me stvalo resit, jestli je problem v kernelu / konfiguraci boardu, gatewaru, kabelu nebo USB v laptopu. Ale nebudu zastirat, 2x QHD + thunderbolt byl prijemny bonus po upgradu :-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Když jste tu zmínili ty pomalé stroje. Jaké HW specifikace jsou podle vás dostačující na práci a proč? Případně co už bylo nedostačující?
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    V práci mám Mac a doma Linux a hackintosh. Widle už jsem naštěstí nemusel použít tak 15 let. Jako ten Mac (a hack) je imho lepší, je na to víc aplikací a ty Linux věci tam jdou spustit taky (brew).

Co mě ale neskutečně vytáčí je clipboard (resp. clipboardy) v Linuxu.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VOY: souhlas, já jsem si udělal kompromis, kde 99% mám v defaultu a asi 3-5 zkratek, které mě výrazně zrychluje workflow.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ZAHRADKAR: Tohle mi taky vadí, člověk si vyladí domácí prostředí a pak stejně musí používat notebook od zákazníka s Windows. Pár kolegů tenhle problém vyřešilo instalací Linuxu do Windows přes WSL, ale je to hodně nastavování, problémů, horší performance a security compliance v šedé zóně. Jinak bez tiling manageru si práci nedovedu moc představit, používám defaultní Pop Shell, je trochu buggy hlavně na vícero monitorech, ale dá se s tím žít.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JARDABEREZA: jetbrains má code with me, které myslím tak nějak funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam