• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    E2E4: ano, na část z toho by stačilo se domluvit a udělat šablonový spolek, kde se o to bude pro ostatní pár lidí starat (jako třeba u nás funguje vpsfree.net), a kdo by si to chtěl řešit sám, dneska dobrý AI s dobrým návodem nasetupuje profi architekturu upravenou pro konkrétní podmínky
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KERRAY: plus jde o to že to pouzivame jako služby, open source znamená si tu službu udělat sám, řešit její hosting, dostupnost/redundanci, bezpečnost atd.

(a ekvivalentní neamerický služby víceméně neexistují)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    QUICK: jakejkoli velkej americkej korporát je dneska průšvih používat, ale good luck se snahou se přesunout jinam (geograficky blíž a open source), i jenom osobní věci odtud dostat je projekt na pěkných pár desítek hodin...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MARASAN: no prave. kdyz tak jako tak kontroluji OS, pouzivat k tomu navic zasifrovanou klicenku na hesla, k niz je heslo tvoje lokalni, neprijde mi to jako riziko navic.

related:

Microsoft handed the government encryption keys for customer data | The Verge
    https://www.theverge.com/news/867244/microsoft-bitlocker-privacy-fbi
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QUICK: "Je průšvih používat Apple* ?" ;-)
    QUICK
    QUICK --- ---
    Je průšvih používat Apple passwords?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOY: mě to 1p UX vytáčí, jednak ta práce se složkama (tagama) je taková divná, historicky mám složky s mezerou a čárkama a to on moc neuznává ...
    Ale co mě vytáčí nejvíc je, že se to UI občas zabejčí a prostě se odmítá spustit, dokud neudělám sign off/sign in. Občas nezabere ani to a musím rebootovat stroj. Na druhou stranu, když už teda milostivě nastartuje, tak funguje OK, vč vyplňování hesel do webu, androidích appek a všeho, což oceňuju, tak do toho nevrtám.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Bitwarden na vsech zarizenich i platformach.
    BESH
    BESH --- ---
    Ja jsem zatim na Bitwardenu, ale pomrkaval jsem na Proton Pass.

Proton Pass: Free password manager with identity protection | Proton
    https://proton.me/pass
    VOY
    VOY --- ---
    ALMAD: Zajimavy, mne konzistentne prijde UI 1p jako super. Je to jeden z duvodu proc ho rad pouzivam. Provozovat si neco sam mi ve chvili kdy jsem 40+ prijde uz jako moc casove narocny.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    vaultwarden + bitwarden appka a spokojenost
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    QWWERTY: ...je někde napsaný, jestli ty appky prošly stejnym auditem jako ta desktop verze?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: s Windowsama se ptej jinde. Vim, ze existuji, ale neznam.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    RUDOLF: Já používám 1pw, ale přemejšlim o migraci pryč kvůli tomu jak aktivně ničej možnost mít vault mimo jejich cloud, a trochu se bojim že VC money v nějakej moment zaúřadujou. Navíc je mi teda přes 40 a UI verze 8 je za mě čistěj downgrade (byť si jinak cenim toho všeho ostatního).

Souhlas že "sám si provozovat cloud" je riskantní, ale já bych zase doufal že když ho mám na VPN, tak to zas hodně snižuje attack vector...ale samozřejmě těžko říct.

Mě teda rok zpátky vyšel nejíp bitwarden, zajímavý že tu nezazněl.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Tak to netusim, mam jen hloupej mobil z roku (myslim) 2008.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JANFROG: Jak to funguje na mobilu?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Pouzivam KeepassXC, zalohuje se mi to pravidelne s ostatnima souborama. Krom toho zalohuji i jeho zdrojaky a drzim si image VMky kde ho mam nainstalovany.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: KeePass se porad vyviji a vychazi aktualizace (last release 2025-11-02). z toho co ctu, tak se nevyviji KeePassX, proto se forknul XC
    uz jsem od spousty lidi cetl, ze bych mel zmigrovat na XC, ale pokud se pohybuju primarne ve Windows prostredi, tak mi zatim nikdo neobjasnil benefit migrace
    tak se ptam, jestli tam neni neco dalsiho ocividneho, co jsem prehlidnul
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: původní uz se nevyvíjí, nebo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam