• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KERRAY: Jako ja vim proc tam lidi smerujou, ale furt si myslim ze je klicovej a nejspis neprekonatelnej problem, ze nemame algoritmizovatelnou etiku. Podle me vsechny problemy “algoritmickejch kontraktu” zacinaj u toho.

Kdysi sem to sepsal tady, nemam pocit ze by se to os ty doby pohlo

On Computable Ethics | Almad's Changelog
    https://almad.blog/essays/computable-ethics/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja dneska asi po 3 dnech vibe kodovani se zacetl do kodu a teda peknej paskvil a i dost realnych chyb, ktery bylo treba fixnout. Takze co jsem usetril jsem zase utratil :-D
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Brace yourselves, 2026 Slopacalypse is coming
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    QWWERTY: To jo ale v tomhle přídapadě si pro to udělal maximum a je to zcela na tobě :), můžeš mít poznámky, konzultovat nehasné věci atd.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DELVIT: muzu te ujistit, ze na 100% nerozumim ani vecem, ke kterym jsem cetl dokumentaci a napsal jsem je from sratch :))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DELVIT: Jj, navíc také nešlo o kdoví jakou raketovou vědu nebo krajní případy
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NAVARA: A rozumněl si tomu na 100% abys si byl jistý, že tam není žádná díra?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ALMAD: já ještě naštěstí zatím nic moc neříkal, ale chápu, a ano, hlavně DAO
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    E2E4: OK, beru to zpatky - vcera vecer jsem potreboval upgradovat bootloader a rozjebal jsem to kolosalne. Sem se nemel rouhat :-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NAVARA: Jakože najdou se třeba takové boilerplates.
    GitHub - h5bp/server-configs-nginx: Nginx HTTP server boilerplate configs
    https://github.com/h5bp/server-configs-nginx

Asi bude nějaký awesome boilerplates list nebo něco takového.
    Ale nezaručuje to, že ty bp v seznamu dělal někdo, kdo tomu rozumí no.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KERRAY:

> OrganizationAsCode

Víš, že doslova řikáš to samý co kryptaři a DAO, žejo?

A podival ses, jak ty DAO fungujou dlouhodobě, žejo?

:)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    E2E4: fair enough. Those are the rules.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KERRAY: to ti ale nepomůže.

jakmile z tý platformy bude dělat někdo nějakou opravdu ilegální činnost, tak najdou podle IP adresy provozovatel a pokud nebude platforma spolupracovat.(typu nebude mít žádný logy :) ), tak ji zabaví/vypnou celou..
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    E2E4: Treba k8s nepouzivam :-) Jedu v zasade RouterOS + Debian, zadnej docker k8s apod, image si delam rucne (skriptama) od nuly (debootstrap a pak do toho co je potreba). Vcetne imagu co bezi na realnem zeleze.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    E2E4: proto to potřebuje bejt utopický - opensource, ale jen pro členy spolku, kterej má nějaký pravidla a hodnoty, a ty jsou i součástí promptů... OrganizationAsCode (sorry, mluví ze mě AI horečka 😅)
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: už celkem nevybíravě chtějí moje data (tlak na OneDrive), už mi chtějí vnutit šmíráka (ještě většího než do teď) do systému (Recall) a nakonec mi tam budou chtít vnutit k tomu šmírákovi ještě "vědomí" (agentic)...

Jako už jsem za 3/4 cesty ke komplet non-M$
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PES: jen pockej, mrkvosoft ti to da sezrat at chces nebo nechces ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JANFROG: víceméně? třeba k8s mají security support jen rok, a pak musíš ručně updatovat, což je může rozbít ne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JANFROG: jako jo, neco vyresi unattended updates, popr. rolling upgrades na novou verzi kontejneru
    ....ale kdo ma porad sledovat CVE, aktivni zero-days, ktere kusy pouzivane konfigurace prestaly byt povazovany za bezpecne, a doufat, ze novy release nerozbil zadny kus funkcionality, ktery zrovna pouzivam
    PES
    PES --- ---
    JARDABEREZA: já se děsím, když slyším či čtu "agentický (operační) systém"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam