• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: no kolik z nich kdy vůbec ručně kódovalo mikrokód do HEX čísel alespoň do nějakých starších jednočipů či v prehistorii do úrovně MOS6502/i8080/i8085/Z-80??? :-)))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: "kteří si bez AI"
    ....hurr durr, ti dnesni programatori jsou strasny, a nezvladnou udelat ani binarku bez toho aby jim nekdo dal kompilator
    PES
    PES --- ---
    RUDOLF: takže pán už přešel do fáze PES nepsaní kódu a kočírování AI...

Vážně si říkám, že bude zajímavé sledovat pak ten "gap", až senioři zestárnou do důchodu a junioři - hej, co to je junior? - no za ty seniory už nebudou nástupci se zkušenostmi, ale jen AI-pasáci, kteří si bez AI už ani neutřou víte co a víte kde ;-)))
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    RUDOLF: No, některé věci si prostě ze zvyku buším sám, protože vím, co, proč a jak a je to pro mě pohodlnější, než dělat to, na čem často vyhořej senior programátoři - právě ono code review. Ale jak jsem psal, na malé tasky to asi bude fungovat. Ještě to budu muset trošku poladit, aby mi to hezky kooperovalo s UE Projecty a nedělalo to tam případně nějaké zbastlené skopičiny. Nicméně OK, nedá se svítit, AI je tool, který v dobrých rukách zjevně umí ušetřit čas a jenom z nějaké nostalgie a boomerství se tomu vyhýbat nehodlám. Jestli mi to zvýší produktivitu a tím pádem i income, tak se tomu nebráním.

Čemu se stran AI bráním, je třeba storytelling, protože projekt, na kterém teď vyšívám po večerech, je dost story based, ale to sem moc nepatří, to spíš do:

[Game Development]
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Dej vědět. Já už jsme tým AI. Dělám jen zběžný code review a spíš je problém, si připravit dost práce pro agenty. Opravuji minimum, jen když si nerozumíme. Oprav jsem dělal minimum. Je to jiná flow, spiš ladím výstup, aby byla dobrá ux pro konzumenta mého cli. Je to dost změna práce ale pokud někoho baví bušit kód, bude smutný. Člověk se může soustředit na design systému, spíš než bušení kódu a pročítání dokumentace. Často mu dokumentaci přihodím z webu, když je to něco nového.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Poslušně hlásím, že zatím jsem s Visual Studio Code s integrací Claude celkem spokojen. Obecně to dobře našeptává strukturu, takže stačí TAB a nemusíte ťukat jak za starých časů a zvládlo to normálně implementovat do Unreal Engine primitivní, ale funkční Interaction Manager. Ještě tomu úplně nedůvěřuju, ale možná to bude na malé tasky opravdu trošku šetřič času. Složitější věci si zkrátka stejně chci ohlídat sám, protože dělat code review po AI je asi jako uklízet po psovi, který má průjem a vy zrovna spíte, když to na něj přijde. Ale? Celkově spokojenost. Jo a VS Code žere tak desetinu RAM a je mnohem méně náročné na procesor, to je poměrně příjemné, i když výkonu mám na HW dostatek. Je jaro a topení už není třeba.

Over and out.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    JIRIKK: dej si lekci COBOLu a k tomu čtyři FORTRANy
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    VOY: Pardon. V tom rozčílení jsem se ukliknul. Omlouvám se všem, kterým jsem zkazil odpoledne. Mažu se.
    VOY
    VOY --- ---
    JIRIKK: Trochu se mijis s tematem klubu.
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: Nikdy neříkej nikdy...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PES: ještě že na tohle to mít nebudem :)
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: kde já jsem to už četl, něco jako...

"...s AI jsme přepsali interní legacy aplikaci s 15 lety vývoje, která nás stála milióny, do moderního hávu za 10 dní..."

...jistě najdeš něco podobného ;-)))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    My budem výhledově kupovat nejspíš Enterpise verzi Claude, a budu to používat ve Visual Studio 2022 a 2026, tak kdyžtak podám report :)
    JINX
    JINX --- ---
    HUGH_BOYLAN: taky me to zajima, cekal jsem ze u Unreal Enginu to bude fungovat podobne jako Blender s MCP ale asi jsem mel moc vysoka ocekavani...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Podám pak report.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    NAVARA: OK, budu průkopník. :) Zkusím ho nechat napsat nějakou implementaci inteactable itemu.

Jo a díky za mínuska, je mi to jedno, zapšklí NYXácký hejtři, mám vás v piči! :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Někdo to musí projít první, aby to mohl sepsat a AI pak použít pro zodpovídání dotazů, dnes jsi to ty :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Ahoj znovu, má někdo zkušenost s Visual Studio Code a Claude (a ideálně Unreal Enginem)? Prerekvizity jsem si nainstaloval a až dodělám jiné pracovní věci, hodlám to vystavit nějakému testu, zda to zvládne triviální úlohy přímo určené pro Unreal Engine. Ještě to teda nemám plně integrované, je to trochu oser, ale poprosím případně zdejší zkušenější kolegy, zda by mi neřekli, do čeho se NEPOUŠTĚT. :)
    JORGES
    JORGES --- ---
    JARDABEREZA: Tahle metoda funguje velmi dobře, ověřit si, čemu rozumí. Díky za tip.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PES: Jsem boomer, většinu věcí si napíšu sám a AI používám pouze jenom jako code review a ještě ho beru s velkou rezervou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam