• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRAASHEKDALL·E mini je mrtvé, Dejve, ať žije Craiyon, mage.space, Stable Diffusion atd. - having sex with AI since [date format unknown]
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KOUDY: yes, we can. Třeba tři. (podotýkám, že v promtu bylo slovo hand, ale požadavek na větší množství je čistě štědrost AI)



    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: na třetím framu to dokonce vypadá jako babiš :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PRAASHEK: tak spousta lidi napr. na artstation imho opravdu umelci jsou. to, ze si vybrali digital jako medium, imho nijak neubira jejich skillu
    ale jasne, otazkou je kolik z tech skilled se ucastni tohohle lobbingu

    tak jako tak me dneska pobavila jejich skica na tema "spoluprace s AI"

    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tyjo, vyšla nová zajímavá neuronka, open-source a teoreticky spustitelná i na lokálu. Někdo se pokusil reimplementovat Dall-E 2. Kvalita se Dalle-2 neblíží, ale je to výrazně lepší než Craiyon, možná to bude podobně kreativní a mají online demo: https://huggingface.co/spaces/kakaobrain/karlo

    PF 2023 to teda taky úplně nezvládlo


    ale některé lidi to (podobně jako Craiyon) zná lépe než Stable Diffusion. Hitler bohužel zjevně není jedním z těch lidí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    QWWERTY: "umělci"
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VOZKA: asi bych nikdy necekal, ze hlavni anti-AI vlnu povedou umelci :D
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    tohle bylo ve stejném souboru (mám nastavené NMKD na tři obrázky). Zajímavé je, že i když jsem tam napsal do promptu asi pětkrát "PF 2023" nikde není trojka

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //ta italsko-turecká vojenská čapka nad tabulí se povedla
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    aneb jak vypadá asi čtvrtý pokus PF s Hitlerem

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOZKA: ta podobnost s bojem proti nahrazování lidské síly stroji mi přišla na mysl hned při prvních "protestech". Tohle má navíc fakt hroznou pachuť křivých osobností.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Nové drama.

    Unstable Diffusion je skupina lidí, kteří dotrénovávají SD modely primárně se zaměřením na erotiku/porno, ale sekundárně s cílem celkově vylepšit fotorealismus nových verzí Stable Diffusion a kompenzovat obecné nedostatky způsobené cenzurou trénovacího datasetu.

    Protože to stojí čas a peníze, po čase spustili Pateron, kde je fanoušci podporovali. A když nabrali dost zkušeností na nějakou větší práci, spustili Kickstarter s cílem zvýšit výpočetní kapacitu a zrychlit a zkvalitnit výstupy. S tím, že výsledné modely budou zveřejněné jako open-source. Během pár dní vybrali přes 50k dolarů, což bylo víc než požadovali. Motivace je jasná: když nejsme závislí na korporátních penězích, můžeme dělat kroky které vedou k vylepšení kvality modelu, ale jsou trochu kontroverzní.

    Mezitím "Concept Art Association", což je navzdory názvu poměrně malá skupina anti-AI umělců, začala aktivně brojit proti AI na twitteru a spustila GoFundMe, ve kterém už vybrali přes 160k dolarů. Za ty chtějí platit full-time lobbistu, který se bude ve Washingtonu snažit protlačovat zákony omezující použití a vývoj AI. Následně pomocí twitter aktivismu a masového reportování (na základě převážně lživých důvodů) způsobili odstranění Unstable Diffusion nejdřív z Kickstarteru a pak i z Pateronu.

    Unstable Diffusion v tuto chvíli vybírá peníze přímo přes Stripe a doufá že je nevykopnou a nebudou muset přejít na krypto.

    ---------------

    Umělce kteří se AI cítí ohroženi celkem chápu. Trochu chápu i ty, kterým se nelíbí, že někdo trénuje AI na jejich tvorbě.

    Potíž je v tom, že tady je velká část anti-AI argumentace normální lež. Tvrdí třeba, že AI = databáze miliard obrázků, ve kterých se vyhledává a z jejich kusů se poskládá nový obrázek. Nebo že trénování na copyrightem chráněných dílech je ilegální.
    Dalším častým argumentem je klasické think of the children, potenciál na tvorbu dětského a nekonsensuálního porna.

    Ironické mi přijde to, že ve výsledku malí nezávislí umělci bojují za práva korporací a vyšší státní kontrolu a brojí proti jednomu konkrétnímu nástroji, který (zatím) jako jediný může svobodně používat kdokoliv jakkoliv. Příznivci Stable Diffusion o nich občas hovoří jako o ludditech, což kromě toho že to je zveličené má ještě jeden nedostatek - luddité protestovali mimo jiné proto, že nové stroje nevlastnili oni ale někdo jiný, takže z nich nemohli profitovat. Velká část lidí protestujících proti AI naopak bojuje proti tomu jednomu nástroji, který sami využívat zadarmo mohou.

    S takovým přístupem u mě jakákoliv empatie rychle vyprchala.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //tady nějaké tipy

    10 Tips for Adding Text to AI-Generated Images
    https://www.youtube.com/watch?v=_6q5FQIRzAs
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    jak do promptu dát text, aby ten text byl přesně vepsán do výsledného obrázku?
    OMN
    OMN --- ---
    MELDA: img2img easy
    000333
    000333 --- ---
    MELDA: jasně ... stačí ji uploadnout do systému v trochu lepším rozlišení a v promptu kromě stylu i popsat slovy, co je obsahem tvýho zdroje, aby to ai pochopila / #midjourney
    MELDA
    MELDA --- ---
    Přátelé, mám dotaz:

    Je možné využít tuto AI pro překreslení originálního díla. Jakože dám zdroj fotografii, kterou bych chtěl předělat v nějakém duchu, třeba ala Picaso nebo jako ze Simpsnu atd?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    https://twitter.com/ScottieFoxTTV/status/1578464646587375617
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    MATT: tohle je taky hodne cool, stable diffusion umi evidentne generovat i spektrogramy, ktere se pak jednoduse daji prevest na hudbu :)

    Riffusion
    https://www.riffusion.com/about
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam