• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    IKARI: Řekl bych že doby toho o čem mluvíš jako o "standardní" sérii (kolem 20 dílů) jsou asi dávno pryč... Žádný "nový" seriál co s si pamatuju v posledních letech tolik dílů v sérii neměl.
    IKARI
    IKARI --- ---
    CELLINDRA: me fascinuje, ze tohle ma 8 dilu, to je 1/3 toho co je asi "standardni" serie, za kterou beru napr. ~jednu serii SG-1 nebo Star Trek TNG ... u tehle "kratsich" serii je bezny, ze jsou vic zamereny na to co chteji udelat, protoze musi svuj cas vyuzit efektivneji, jenze Mandalorian zda se ztraci cas jak jen to jde - kdyz srovnam jednu radu Mandaloriana s tim, co vsechno stihla jedna rada Arcane za 9 dilu, tak je to sileny - nebo co vsechno stihnul Cernobyl za 5 o ~pulku delsich dilu ... v tomhle srovnani mi prijde jako kdyby v Lucasfilmu ani nechteli vypravet nejaky pribeh
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    DWAY: Vim, ze se pravidelne objevujou napr. tady, staci vyhledat credit art nebo concept art. Nejspis to ale bude i nekde oficialne.

    https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ovsem tohle je nejlepsi spekulace:

    Moff Gideon’s Moustache Proves He’s Alive
    https://www.youtube.com/watch?v=P5XlNDo3ZIs
    DWAY
    DWAY --- ---
    Daji se nekde sehnat ty concept arty co jsou na konci epizody?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CELLINDRA: Jj, to jsem si taky leckdy rikal. Ale pri tech dalsich shlidnutich uz jsem byl o neco shovivavejsi, byt zejmena epizody 1, trochu i 2, hlavne 4 (ale mistama i dalsi) mi i tak prisly takovy zkratkovity, jak rikas scenaristicky lenivy, proste rozharany, jako tak trochu cela serie. Jsem zvedavej, jak to na me bude pusobit, az si dam celou sezonu s odstupem celou najednou (nebo nadvakrat). On to zas zadnej Shakespear nebyl ani v prvnich dvou radach, na to nezapominejme.)) Na rozdil od Andora, kterej je pomalu lepsi nez Shakespear.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    I když jsem si tuhle sezónu užila, tak mi přišla výrazně blbějc napsaná. Díry v ději, nelogičnosti až úplný hovadiny, kolísavý tempo... Spousta známek scénáristický lenosti, neschopnosti nebo možná jenom spěchu. Jak jsou třeba kulisy, kostýmy, efekty a hudba vyloženě špičkový, tak mi prostě hlava nebere, proč scénář nedostane stejnou péči.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CLUMP: Tak ono to plynuti casu ve Star Wars bylo vzdycky tak drobet nakrivo, ze. Kdyz Lukuv cely Jedi vycvik trval jen nez Han s Leiou doleteli na Bespin.

    CLUMP: Holt AI je lepsi, nez 3D model. Tedy, ono kdyby to radsi nez ILM dali udelat Weta Digital, mohlo to vypadat lip. :)

    Kazdopadne Shamook to moc pekne vylepsil. Skoda jen, ze nemel k dispozici originalni plate.
    Deepfaking Tarkin & Leia in Rogue One: A Star Wars Story [4K]
    https://www.youtube.com/watch?v=_CXMb_MO3aw
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ANTICLOVEK: No rozhodne byl Luke v Bobovi citelne lepsi nez v Mandovi. Aspon tak si to zpetne vybavuju. Dokonce jsem si u epizody Boby chvilema rikal, jestli to fakt neni recast, herec podobnej mladymu Hammilovi. Zatimco Tarkin v Rogue One je celkem ocividnej trik, ackoliv mne vubec nevadi (Leia na konci mi prijde mnohem vic nezive umela, i kdyz je to jen par sekund.)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ARAON: Me by treba nevadilo, kdyby se k sobe vratili o par epizod pozdej (a ve stejnym serialu, ale to je spis problem beznych divaku, ne nas, co jedem vsechno). Zrovna dil s Mandem bez Grogua byl za me jeden z nejlepsich. Ale jinak asi souhlas. Takhle sporadicky digi Luke fungoval, ale kdyby ho bylo vic, tak nevim. I kdyz kdo vi, kam se technologie posunula/posune. Taky se prihody Luka a Grogua mohly klidne odehravat off-screen. Coz se vlastne stalo, jestli fakt spolu byli dva roky, jak snad tvrdil Favreau.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tak jsem si dal posledni dva dily treti serie Mandaloriana plus zaver sestyho znovu naraz. Se svezejsi mysli a pohromade jako zaverecnej film sezony to ve mne zanechalo vyrazne lepsi dojem nez rozkouskovany. Mam tuseni, ze podobne to bude s celou serii - lidi, co to binge watchnou nezazijou tu frustraci prerusovanyho sledovani a budou mit plynulejsi a lepsi zazitek. Coz uz rikalo vic divaku trpelivych pockat si, az bude serie cela venku.

    Kazdopadne cast mojeho prvotniho vlaznejsiho prijeti finale byla asi fakt prosta fyzicka unava. Ackoliv si stale myslim, ze druha rada a jeji finale byly elegantnejsi, efektivnejsi a ucelenejsi. Nicmene pres ruzny dilci nedostatky mam nakonec i z tyhle rady vicemene pozitivni celkovej dojem. (Pravidlo kazdy Star Wars napoprvy aspon dvakrat se opet osvedcilo, stejne tak stale plati, ze podruhy si to skoro vzdycky uziju vic, protoze uz nemam ocekavani, za sebou tyden spekulovani a nejsem jak na jehlach. Dalsi vec, ktery jsou lidi, co daj vsechno naraz pozdej, usetreny.)

    Trochu OT, ale finale jsem totiz videl poprvy na dovoleny/pracovni navsteve Islandu, takze jsem byl vycerpan chozenim po tamnejsim mysterioznim terenu. A casto jsem si pri pohledu na cerno-zeleny hory a cerny pisky vzpominal na uvod Rogue One (tocilo se tam, it’s a peaceful life) a predstavoval si na obloze prstenec planety Lah'mu (a asi tim furt trochu otravoval pritelkyni a kolegu, ktery to ovsem shovivave snaseli). Taky pristani bylo trochu jako takova ta klasicka priletova Star Wars scena, kdyz letadlo prorazilo mraky a letelo nad zvlastnim lavovo-mechovym terenem, ze si clovek rikal: “Co je to za hustou novou planetu?” Akorat tam teda na rozdil od planet ve SW nezijou zadny velky monstra, nezije tam skoro nic. Jedna z vyjimek jsou papuchalkove, realnej predobraz porgu z TLJ. Ktery v nekterych resturacich servirujou napriklad uzeny. Chewbacca approves.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    ARAON: za pět let už nepoznáš, že to není "skutečný" Luke si myslím

    bože ty sequely jsou ještě horší, než si je pamatuju. sedmička se ještě dá přežít ale osmička a devítka to je prostě bolest. jak Matrix 4... kéž by to všechno zresetovali a hodili do nějaký alternativní linky omg :) ale je mi jasný, že tohle absolutní většina fandů/cílovky SW neřeší no a že jen patřím k velmi hlasité menšině...
    IKARI
    IKARI --- ---
    CLUMP: nebo to jak se rikalo, ze JJ natocil uplne jinou epizodu 9, ale pak ho studio donutilo to predelat ... ja bych rekl, ze nejaky infighting uvnitr lucasfilmu/disney sto pro je, ale urcite ne takovy jaky se povida - problem je, ze lide chteji mit nejakeho padoucha, kteremu by mohli priradit vsechny ty prusvihy a pak nejakeho hrdinu, ktery je na sklonku toho vsechno zachranit, staci mu jen dat prostor :D ja se ale obavam, ze Favreau neni uplne ten spasitel, ktereho cekaji ...
    ARAON
    ARAON --- ---
    CLUMP: A já bych řekl, že dobrodružství Grogu a Luke Skywalkera by byly prostě moc drahé a ne moc dobré. Digitální Luke byl sice fajn, ale hrál tak trochu jako prkno a jeho digitálně vytvořený hlas byl poněkud nepřirozený. Ta technologie se zlepšuje, ale než čekat, až to bude perfektní, radši vrátili baby Yodu k Mandovi. Přeci jen byl jedním z hlavních taháků show.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CLUMP: Ovsem clanek, na nejz Ryan odkazuje a komentuje ho, naopak obsahuje tuhle pasaz:

    Why Did Mando and Grogu Reunite On The Book of Boba Fett?
    The biggest question around The Mandalorian Season 3 existed before the show started and continues after it ended: Why oh why did Lucasfilm completely abandon the amazing cliffhanger from The Mandalorian Season 2, which saw Mando and Grogu split up when the latter goes to train with Luke Skywalker? This storyline had the makings of a massive, potentially multiple season arc, but Lucasfilm instead resolved it within a handful of episodes on the otherwise totally unrelated The Book of Boba Fett TV show.

    It felt strange, out-of-place, and totally rushed at the time of those episodes’ release, and after this scattered and unfocused Season 3, it doesn’t seem like any smarter of a decision. The only theory I’ve heard that makes sense of any of this is that the original plans for The Mandalorian Season 3 and beyond all got shuffled when Lucasfilm decided to make a movie out of this TV universe. Instead of letting Mando and Grogu stay apart for a season or two they were hurriedly brought back together, so they could move all the various pieces into place for that upcoming movie.

    I don’t know for sure that that is the off-screen reason, but I would believe that. Otherwise, I remain totally baffled by that choice.

    ‘The Mandalorian’: All of Season 3’s Unanswered Questions
    https://screencrush.com/mandalorian-season-3-unanswered-questions/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Nektery ty drby mi prijdou uz trochu prepaleny. Treba to vyskrtnuti sequelu z kanonu je a vzdycky podle me byla uplna blbost a zbozny prani urcity casti fans, na kterou miri vsemozny clickbaitovy weby a youtuberi... Filoni jako nohsled KK, to je taky takovy zvlastni. Ostatne KK ma byt odejita kazdou chvili a furt nic. I me osobne, jakkoliv jsem ze sequelu spis rozladen, by stacilo, kdyby udelali specialni edici, pridali/ubrali par scen, trochu to prestrihali (terba jako Hal 9000 fan edity sequelu, ale jeste jit trochu dal) a budu s tim v miru. S tim, jak zacina post-imperialni obdobi prokreslovat Mandalorian, naopak zacinam byt k sequelum trochu benevolentnejsi.

    Ale to jsem odbocil, puvodne jsem chtel sdilet, ze Ryan Arey ze Screen Crush (ten, co dela ty zajimavy rozbory a prehledy easter eggu ke kazdy epizode SW) pry slysel, ze reunion Dina a Grogua v Bobovi Fettovi bylo rozhodnotui Jona Favreaua a ne Disneyho. Ale to taky neni zadnej hmatatelnej dukaz... Zdroj zde (ale to video si pak pustte od zacatku, je to jako vsechno od nej zajimavy):

    MANDALORIAN Season 3: Every Plot Hole and Question: ANSWERED!
    https://youtu.be/Wna6ToaJKpo?t=1287
    DWAY
    DWAY --- ---
    LUDO: A ani nepotvrdi :) To jsou veci ktere ti vetsinou potvrdi lidi az po te co odejdou nebo jsou odejiti a i tak to je vetsinou treba brat s rezervou
    LUDO
    LUDO --- ---
    PUKPUK: afaik vsetky tieto rumory o vnutornom boji v disney su len clickbaity a nikto nikdy nikde nic nepotvrdil
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    ARAON: Spíš mi jde o to proč se TBBF a 3 serka Manda tak podivně rozpadla do seriálu v seriálu. Byla někde řeč o nuceném přidání Vespa gangu, nevracení Grogua k Mandovi atd...
    Jinak jak navázání na sequely, tak popis ne úplně kompetentní Nové republiky mi přišli super.
    ARAON
    ARAON --- ---
    PUKPUK: A to je jen dobře. Nějaké “vyškrtávání z kánonu” je trapné. Je vidět, že se dá pracovat s tím co je a dodat těm sequelům alespoň zajímavý background.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam