IKARI: Po nakupu od Lucase smetli ze stolu vsechno krom filmu a Klonovych valek (tech CGI, kresleny byly taky postaveny mimo hlavni kanon, byt castecne rekanonizovany v 7. serii tech novejsich). Tak bych rekl, ze se k tomu postavili celem celkem razantne.
Jina vec je, ze vesele si protirecil v ramci svych vlastnich filmu a retconoval v prvni rade sam Lucas. A Filoni to taky v urcity mire dela v ramci novyho kanonu. Ale nejspis ho to primo naucil sam Lucas. Pripomnelo mi to Davovu historku, ze kdyz delali na Klonovych valkach, xkrat prisel George a rekl: Tohle zmente a udelejte takhle. Nacez mu Dave a team rekli: Ne, to urcite absolutne nejde, tady je deset veci, se kteryma je to v rozporu. A Lucas: To jedno, stejne to udelejte, bude to cool.
Oproti tomu je zneplatneni informace (ktera uz byla pred roky zneplatnena v ramci plosny legendarizace) o naprosto vedlejsi postave z manualu k nejaky karetni hre (nebo odkud to skrtly info o veku Mundiho bylo) uplna banalita... Kdyby to protirecilo treba nejakym dilum jinych serialu, trochu bych se mozna zlobil. Ale takhle mi kauza Ki-Adi-Mundi prijde jako soucast trendu hledat uplne cokoliv, aby se dal krmila masinerie hejtu... Podivejte, jak nam nici Star Wars! Minulej tejden znicily lore carodejky, dneska tohle, pristi tyden se najde zas neco dalsiho. Ve finale mam pak tendenci Akolytce nadrzovat, coz je ale vlastne pro me dobre, protoze se mi diky tomuhle mindsetu libi mozna vic, nez kdyby hysterie nebyla a dalo se lip diskutovat o opravdovch neduzich.