• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    ARAON
    ARAON --- ---
    CLUMP: A to bych pak čekal, že se budou snažit alespoň někoho zachránit. Ale mě přišlo, že nebylo koho.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ARAON: Treba je to jen omracilo, coz ale v horici kolabujici budove je skoro rozsudek smrti.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tak to byl solidní fuckup co Sol předvedl. Se člověk ani nemůže Mae divit, že ho chtěla zapíchnout. Ale moc jsem nepochopil, co se stalo těm witches, když Trinity přerušila to spojení s Jedi-Chewbaccou. To vypadalo, že je to zabilo? Jo a Beige Maul se teda vypařila jak Deatheater. Takže ta se nám ještě někde vyskytne.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    IKARI: I to je mozny, klidne bych veril, ze epizody 4 a 5 mely byt jedna, mozna i 1 a 2 (mely stejny osoby na rezisersky zidli), ale sefove chteli, aby to melo osm dilu, tak to nejak nakouskujte.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: jop, sem tam mi chybi trosku vice patosu, ale jako Jedi ho tam nemuze dat, pro ten svuj vnitrni strach z dark side. Hraje to fakt dobre.
    IKARI
    IKARI --- ---
    jinak bych chtel vypichnout, ze highlight tyhle show je rozhodne Lee Jung-jae, herec Sola - jeho herecke umeni me bavi, a kdyz se k tomu prida, ze se ucil anglicky pro tuhre roli, tak to fakt klobouk dolu :)
    IKARI
    IKARI --- ---
    CLUMP: na me to spis pusobi dojmem, ze to melo byt kratsi, ze to spis natahovali ... ale kdo vi
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Osha musi videt cestu, kde zabije/zajme Sitha .. ted uz jenom vzit popcorn a cekat, jestli ji tu cestu jenom ukazal Sith anebo jestli zvitezi .. Sila? Pokud ma byt Sila v kterykoli okamzik v rovnovaze .. Osha vyhraje az po tom co sama udela nejake Sithoviny, a uz se nebude mit kam vratit .. zabije May?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ted to nemuzu najit, ale nekde jsem zahlidl info, ze puvodni plan pro pribeh nebo pojeti Akolytky byl temnejsi, ale Dave Filoni nebo kdo to trochu odlehcili. Neni mozny, ze i trvali na tom, aby epizody byly kratsi nez byl treba puvodni plan? A proto to obcas pusobi zvlastne strihany? Jen cira spekulace.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Zajimavej rozhovor, prirozene velmi spoileroidni pro ty, co nevideli vsechny zatim publikovany epizody, i s nejakymy naznaky ohledne nezodpovezenych otazek. Plus neco z behind the scenes a postoji k review bombingu atd.

    Leslye Headland Says It's "So Clear" What's Going On Between Osha and Qimir in 'The Acolyte'
    https://collider.com/the-acolyte-episode-6-explained-leslye-headland/
    IKARI
    IKARI --- ---
    XCHAOS: nope, porad to je scenar
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ARAON: Protoze Osha posloucha Aphexe Twina! Viz tenhle rozhovor:

    The Acolyte’s Amandla Stenberg - Interview | StarWars.com
    https://www.starwars.com/news/the-acolyte-amandla-stenberg

    The sisters may look alike, but Stenberg’s approach to the roles treated them as their own unique characters. “They're twins that are energetically very different from each other,” Stenberg tells StarWars.com. “I like to think of them as yin and yang. They've had very different life experiences that have taken them on different journeys."

    Watch closely and you’ll see the nuance of Stenberg’s performance as her mannerisms shift to embody Mae and Osha. Behind the scenes, Stenberg worked to craft the twinned personas, writing up their own headcanon for the young women and identifying different scents, different songs, and different gaits to help her drop into each character. “Scent is really connected to memory, so that was a shortcut to remind me where I was. The first thing that I focused on was their walk,” Stenberg says. “Yang is masculine and bright, and that's Osha in my mind. Yin is feminine, dark and mysterious, and that's Mae.”

    While Headland and her writing team were working on Mae and Osha’s story in the series, Stenberg created her own PowerPoint presentation on what they thought the sisters had endured. “I did a lot of backstory work,” she says. “I have [character] bibles with me on set because things move so fast and you're always shooting out of order. I always have this packet of information to ground me back into the characters.”

    For Mae, Erykah Badu’s “The Healer” played on repeat to get Stenberg ready to embody the warrior. For Osha, it was a playlist featuring Aphex Twin. “There's something mathematical about it,” Stenberg says of the latter. “Osha is a very practical person and her relationship to things is very tactile. She loves droids, she loves ships, she loves things she can touch and fix. She loves technology. She's very rooted in the world of math and science.”
    ARAON
    ARAON --- ---
    Je zvlastni, ze prestoze obe hraje stejna herecka, Osha me bavi sledovat, Mae me tak trochu otravuje. :)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Jizva na Qimirovych zadech napadne tvarem sedi na ten Vernestrin lightwhip. Ze by byl kdysi jejim padawanem? Nebo dokonce je Vernestra mistr Sith? Ackoliv to spis asi ne… Sice jsem nic z knih o High Republic necetl, ale ziskal jsem dojem, ze tam byla za kladacku.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Me taky sesta epizoda prisla tim volnejsim tempem v pohode. A porad me to navzdory nejakym (pro me dilcim) neduhum velmi bavi. Mozna vlastne jeste trochu vic nez predchozi dily. Mezi moje nejoblibenejsi momenty Star Wars casto patri prave ty, kde se zpomali a vic se s postavama dycha, nejen zbesily akcni sceny. Herecky vykony nejsou az na radu vyjimek uplne silna stranka Star Wars, ale Sol mi zvlast v tyhle epizode prisel super. Nebo ten britskej teenage jedi, lol. Ale vyhledove bych se nezlobil, kdyby udelali neco jako director’s cut, kde by to trochu lip sestrihali, protoze strih je proste ne uplne top mistama.

    Fanfilm v tom ale nevidim. Me prijde, ze vizualne to do Star Wars pred prequelama prirozene zapada. Rozviji to jaksi dozadu estetiku prequelu nebo jak to rict. A rozviji (nebo zaviji, kdyz jdeme do minulosti?) ji to lip, nez kdyz se Sila se probouzi snazila estetikou navazovat na puvodni trilogii a me teda vysledky prisly celkem meh.

    Pouzivani ruznych retro prvku a produktu primo v rekvizitach nebo pri jejich designu je zabavny. Prirucni droid Pip je pry inspirovan walkmanem od Sony a nejakyma retro digihrama. V Andorovi schvalne pouzivali veci ze 70s, protoze se prece odehrava pred rokem 1977 Novy nadeje. V prequelech pouzivali pro prirucni komunikatory damsky holitka Gillette apod. atd. Tradice.))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: jj, přesně. čudlíky z gramorádia po babičce, vyhrabaného na půdě :-)

    ARAON: ha, vida.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Bal'demnic was an ocean planet adorned with rocky tropical islands in the Bak'rofsen system of the Auril sector, located within the Outer Rim Territories.

    After Plagueis killed his master Tenebrous on the planet, and later acquired mining rights to a large portion of the main continent, Bal'demnic did not figure into pan-galactic politics until the Clone Wars. The Confederacy of Independent Systems moved in to invade and mine Bal'demnic of its cortosis to bolster their own war effort.

    Bal'demnic | Wookieepedia | Fandom
    https://starwars.fandom.com/wiki/Bal%27demnic
    ARAON
    ARAON --- ---
    XCHAOS: Hmm..

    RUDIE
    RUDIE --- ---
    XCHAOS: ja to nemel prostor sledovat uplne pozorne, ale mne naopak to plynuti deje v poslednim dile vyhovovalo. Lip se vykreslovaly charaktery nez v tech predchozich zbesilejsich dilech a relativne me to bavilo. Za me dobry.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IKARI: hele, nevím. je fakt, že 6.díl byl extrémně "pomalej", nebo jak to nazvat, i když základní motiv není špatnej. Podle mě teda není problém scénář, ale spíš režie a střih... přijde mi to, jako kdyby rozstříhání natočeného materiálu na jednotlivé díly měl pod palcem někdo jiný, než scénář, takže v některých dílech se toho semele hrozně moc a v jiných se neděje nic. Určitej "fan film feeling" zesílil, ale ten souvisí možná s tím, že za účelem vyvolání pocitu "dávné minulosti" ve světě SW byly použity různé 50's a 60's rekvizity - zahlédl jsem snad i něco, co připomínalo CRT monitor, apod. :-) Takže ano, místy to přípomíná cosplay nebo fanfilm (což za mě není jen negativum, protože extended universe mapovaly/vymýšlely/rozvíjely často právě fanfilmy, z nichž pro některé mám celkem i slabost a baví mi jako nápad víc, než některý Disneyho ptákoviny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam