• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    Otevřená diskuse o nove vychazejicích STAR WARS seriálech.
    SPOILERY POVOLENY!
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SPIKE411: jak z "uprovoked genocide" vycucas "Gaza". Na Gormanu sli dokonce tak daleko, ze uznali svrchovanost Imperia.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    By calling a genocide a genocide, Andor just made its most political point yet | Star Wars | The Guardian
    https://www.theguardian.com/film/2025/may/07/by-calling-a-genocide-a-genocide-andor-just-made-its-most-political-point-yet
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Btw. preobsazeny Bail myslim odvedl dobrou praci. Jak uz ho predstavili kratce minule, ted uz me to vubec nerusilo.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    JONY: Sice bych rad vic Andora, ale souhlasim. Krome hrozby zruseni by tomu mohl casem spadnout retez. A scenaristi delaj dobrou praci v naznacovani, co se mohlo dit v mezidobi jednotlivych pribehu, a nechavaji hodne prostoru pro fantazii. Domysleni na zaklade naznaku, letmych zminek me na Star Wars vzdycky hodne bavilo.
    JONY
    JONY --- ---
    CLUMP: imho tomu to zahuštění "jen" do dvou řad prospělo a díky tomu tam není žádná vata.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CLUMP: jo to chapu :) i kdyz rekneme si narovinu ze i Rogue One by si zaslouzil nejakou peci aby ho prevedli k "Black Hawk Down in SW" co to melo byt puvodne... :)

uvidime... snad Disney projevi aspon naznaky inteligence a udelaji to...
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    MAWERICK: Dalsi sezona je Rogue One, bohuzel ideu peti rad opustili Tony Gilroy a Diego Luna sami kvuli narocnosti produkce, ze to trva moc dlouho a nechteli u toho ztravit desetileti, navic by pak Cassian vypadal uz moc stare. A jeste by to Disney zrusil uprostred… Ale probohy, at daj tymu, co Gilroy sestavil, neco dalsiho ve stejnym duchu. Modleme se.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Takze to zcela logicky Disney uz na dalsi sezonu neprodlouzi :D
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Schvalne, jak vysoko se to udrzi.

CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ale teda ted epizody 7-9 Andora 2, to bylo neco. Jsem z toho uplne vyrizenej, jak z kvality, tak ze vsech tech emoci. Famozni. Jediny, co me trochu zamrzelo, ze jsme nevideli ten druhej proslov vysilanej az po uteku Mon. Ackoliv byl v Povstalcich, rikal jsem si, ze by bylo fajn ho slyset rozsirenej a obohacenej o kvalitu psani ve stylu Andora. Ale autori si pro nas pripravili jinej typ emoci na zaver a fungoval vyborne. Btw nekdo tu tenhle osud Bix myslim spravne predvidal, nebo aspon ramcove spravne. Byt teda jeste nevime, jestli je to konec, nebo ne. Kazdopadne celkove tyhle epizody wow! Drsny. Musim jit vykourit tak pul krabky.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SEJDA: ten konec s Bix mi prisel taky divnej, myslela jsem, ze je to sen? Ale pokud to neni sen, tak spis dobry, vic SW vibe nez to hrouceni se predtim, to bylo takovy meh a nikam nevedouci.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SEJDA: Videl, neni to spatny, ale asi se mi libily vic predchozi Tales. Prisly mi o neco osobitejsi a atmosferictejsi. Ale fajn jednohubka a druha trojice o Cadovi solidni backstory. Prvni pribeh o Ventress mi prisel vic ve stylu klasickych Klonovych valek, coz uz jsme xkrat videli, ale neco do sebe to taky melo.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Nikdo jeste nevidel stories from Underground?
    prvni tri jsou oucast jedi, dlouhe skoky, push, pull, sermirske triky (1), vesmirne lode, nove civilizace
    druhe tri jsou social drama, dost noir
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tady jsou zajimavy fotky z nataceni na Chandrille a Ghormanu, je tam trochu videt, co byly kulisy a co pridany a hlavne zblizka Ghormansky pochutiny. Vsechno to vymysleny jidlo v Andorovi ke fascinuje, vzdycky je videt jen kratce a pusobi cize i zvlastne povedome.

Varada Sethu | Happy Star Wars day friends!!✨ here’s some season 2 BTS tomofoolery with my Vel @fayemarsay86 ft the finest bakes Ghorman has to offer | Instagram
    https://www.instagram.com/p/DJPlVJ1o861/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FABE: "experti" = "Daniel Vavra"
    "fanklub" zde: [Fanklub Dana Vávry]
    FABE
    FABE --- ---
    CLUMP: Jo, najdou se experti viz https://www.facebook.com/share/p/1VtBkD2tG5/
    😁 No ale co čekat od někoho, kdo vychvaluje film Franta je mimozemšťan zejo

Já jsem po druhém dějství ještě více spokojený Gilroy a jeho tým krásně ukazují zrod rebelů včetně jejich chyb, žádná pohádka, žádný růžový brejle.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Andor: How to Write Moral Ambiguity
    https://www.youtube.com/watch?v=zNEwS3AHM2A
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Je fakt, ze je treba venovat serialu plnou pozornost, jinak muze cloveku sem tam neco dulezityho uniknout. Staci byt trochu znaven a stane se to snadno. I kdyz stenici tam zrovna resili vickrat. Ale me se ta informacni hustota a naroky na divaka zamlouvaji. A i diky tomu jsou opakovany shlidnuti stale zajimavy a leckdy teprv napodruhy epizody plne ocenim. Zaroven je celkem pochopitelny, ze lidi s kratkym attention spanem muzou mit pocit, ze je to nuda a nic se tam nedeje, ackoliv se tam toho deje naopak hodne i mezi radkama a off-screen. Ale nevedou divaka za rucicku a neni to tak explicitni jako jiny Star Wars cileny na mladsi a sirsi publikum.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: ano, ale to že povstání řídí z povzdálí ona (já ten pocit taky mám a jsou tam jasné indicie, že jako spojařka má nejvíc informací... taková NSA?) nezapadá do toho, že vlastně není ani uváděná mezi hlavními postavami :-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Místy mi přišlo, že to ona spíš instruuje Luthena a hýbe figurkami na šachovnici. Že je jeho pravá ruka je jen krytí, aby nebyla tak na očích (i vůči „spojencům“).
    Zjevně je ale dost tvrdohlavá, schopná, dominantní, odhodlaná, prostě jako jistá princezna.

Ale samozřejmě je to všechno příliš do očí bijící a pořád to může být jen záměrné matení diváka.

Jinak schválně se na ten díl podívej znovu. Že jde o štěnici se tam řeší několikrát. Mj. Luthen a Kleya se pohádají, že to ona přišla s tím nápadem, aby mohli odposlouchávat Davo Sculduna.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: jinak vzhled by odpovídal tomu, že je z Alderaanu. Já teda hodně závisím na Wookiepedii, abych si zařadil věci do kontextu, takže prostě která postava pochází z které planety si přečtu tam a věřím tomu, takový nerd, abych to vydedukoval jen sledováním všeho, fakt nejsem :-) Mám rád tenhle velký world-building, i (když v případě Star Wars vesmíru je to takový jeden-sajt-per-planeta přístup, jen u málo planet se vůbec dozvíme o víc lokacích a jediná cesta někam je vždy hyperprostorem, apod.).

Kleya Marki není zmiňovaná mezi hlavními postavami seriálu, dostává málo prostoru, ale mě její role mezi Rebely přijde důležitá. No, mohla by být i Chandrilanka, dávalo by to smysl, ale mě přijde spíš jako Alderaanka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam