• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    Otevřená diskuse o nove vychazejicích STAR WARS seriálech.
    SPOILERY POVOLENY!
    rozbalit záhlaví
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SEJDA: :)) mas ten plán nějak divně se mi zdá
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MAWERICK: a ja uz pp odvisilani 9..dilu videl RO, NH, RoS, RoJ, FM, AoC .. to mi uplne bori sledovaci plan.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    SITH: nedik! Jak si to napsal , tak jsem hystericky s nadějí sel na ČSFD, zda jsem se nespletl a není to už venku.))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SITH: Tak. Dneska jdou ty poslední tři právě:)
    SITH
    SITH --- ---
    MAWERICK: jj, csfd říká poslední bude s02e12
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SITH: Lol:) není... Pokud jsem to správně pochopil tak konec druhé řady by měl přímo navazovat na začátek rogue one
    SITH
    SITH --- ---
    MAWERICK: lol já myslel že s02e09 je poslední díl. Mno, pardon, ale moje hodnocení zůstává :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SITH: To už je venku I zbytek? Já myslel že airdate je dneska (takže pro nás až b noci)
    SITH
    SITH --- ---
    tak Andor S2 dokoukaný a bylo to samozřejmě naprosto skvělý. Ten vizuál, ten design interiérů a exteriérů, ta famozni hudba a herecký výkony, naprostá špička 10/10
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Schuze v prvni epizode druhy rady je inspirovana konferenci ve Wanasee, kde se resilo finalni reseni zidovsky otazky. Vcera jsme dali dramatizaci od HBO s Kennethem Branaghem, Stanleym Tuccim a Colinem Firthem a krom toho, ze jde o dobrej film, jsou tam fakt stycny body a ocividne na ten film nebo aspon zapis ze schuze v nekterych ohledech odkazujou.

In ‘Andor’ season 2, a Wannsee Conference reference, and a new sort of space Jew – The Forward
    https://forward.com/culture/714517/andor-season-2-disney-nazis-ghorman-space-jews/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/andor/s/RFQUKZq5m2

CLUMP
    CLUMP --- ---
    DWAY: Kdyz zacali Ghormani zpivat hymnu, tak me to hluboce zasahlo. Podobne jako kdyz zacala hrat pohrebni kapela nebo kdyz se najednou zrychlila a zacal pochod. U Ghoru to bylo jeste drsny kvuli zly predtuse, ze jsou to posledni momenty naroda… Ackoliv Ferrix pry taky znicili.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Jak prvni serie, tak i tato maji fenomenalni praci s hudbou. Ty projevy sou dobre napsane, ne ze ne, ale co je dela tak epickymy je dobre nacasovany hudebni podkres.

A taky jak jsem se tu jiz drive rozplyval nad Star Wars disco. Kde ani neslo o projev.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ANDOR: Every Clue that LUTHEN is a Secret JEDI
    https://www.youtube.com/watch?v=S_MjIkbTiWY
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Andor | S02 E09 | Mon Mothma’s Strong Speech About Ghorman Massacre (Part 1)
    https://www.youtube.com/watch?v=PLoNRNa912E

Andor | S02 E09 | Mon Mothma’s Strong Speech About Ghorman Massacre (Part 2)
    https://www.youtube.com/watch?v=Fx0pnD_QfNs

Star Wars Rebels: Mon Mothma Criticize Emperor Palpatine
    https://www.youtube.com/watch?v=UF3tZtyDjtQ

Mon Mothma Declares The Rebellion Speech [4K HDR] - Star Wars: Rebels
    https://www.youtube.com/watch?v=scfwYoumDjc
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Mon proslov v Senatu je oproti Povstalcum (kde je z nej jen uryvek skrz imperialni Holonews) jinej. Jinak ale vsechno myslim sedi. A to prebasneni proslovu asi dava smysl vzhledem k odlisnymu zanru a kvalite psani. Nebo to jde brat tak, ze jsem v obou pripadech neslyseli celej projev a obe pasaze jsou soucasti celku? Nekdo taky navrhnul, ze v Povstalcich slo o propagandisty upravenou verzi. Nebo ze Mon pronesla proslovy ne dva (druhej z paluby Ghosta ve zmineny epizode Povstalcu, kde de facto deklaruje zalozeni Aliance), ale jeste jeden mezi nima? V Andorovi se rika, ze chysta vysilat dalsi proslov s vetsim dosahem. Ale je to ten z Ghosta, nebo ten z Holonews? A neni to jedno?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SPIKE411: Prepnou z Andora na Povstalce je zvlastne srandovni, jak je vsechno najednou takovy zkratkovity, Mon se slunickove usmiva… Nic proti Povstalcum, ale jina cilovka je hodne citit. I ve srovnani s pozdnima Klonovyma valkama, Vadnou varkou nebo Tales je to takovy juch juch.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    https://screenrant.com/star-wars-andor-season-2-mon-mothma-missing-scenes-explainer/

tl;dr
    In Rebels season 3, episode 18, “Secret Cargo,” the missing scenes from Andor and Mon Mothma’s journey to get to Yavin 4 are shown. While en route to Yavin 4 with Gold Squadron, Grand Admiral Thrawn attempts to intercept the Senator, and in the process damages her transport, forcing her to take refuge aboard the Ghost. While it was a close call, including the loss of most of Gold Squadron, Mon Mothma is eventually out of harm's way, and she makes a powerful speech that is supposed to unite different rebel cells.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    “I believe we are in crisis. The distance between what is said and what is known to be true has become an abyss. Of all the things at risk, the loss of an objective reality is perhaps the most dangerous. The death of truth is the ultimate victory of evil. When truth leaves us, when we let it slip away, when it is ripped from our hands, we become vulnerable to the appetite of whatever monster screams the loudest.” -MonMothma
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: o Kurdech ve skutečnosti nevíme nic, ale ano, Gaza není o surovinách a nejde ani o mírumilovné obyvatelstvo, které je problém rozpoutat k násilí. Násilné potlačení civilní demonstrace v jasně vymezeném prostoru, to může být cokoliv od Ghándího po Majdan, včetně bezpočtu historických událostí v historii Západu. Konkrétně snajpeři oddělávající policisty - to je momentální výklad událostí Majdanu, ale scénář SW asi není doslovným remakem naší pozemské historie (ostatně, v OT superzbraň vyvíjelo Impérium, ve kterém všichni vidí fašisty, ale v reálné WW2 superzbraň, tedy jadernou bombu, vyvíjeli Spojenci.... za vynaložení úsilí ne nepodobnému tomu, s jakým Impérium vyvíjelo Death Star a které vidíme teprve dodatečně díky Andorovi a Rogue One... samotná OT vytvářela dojem, že Impérium dokáže produkovat Hvězdy smrti jako Baťa cvičky...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já jsem chtěl v jeden moment napsat, že mi na té 2.sezóně vadí "fetišizace lídrů", ale pak jsem si uvědomil, že oni k té otázce lídrovství přistoupili vlastně odpovědně, a že většina těch věcí, které jsem tomu chtěl vyčíst, než to bylo celé venku, vlastně není validní (pořád tvrdím, že cílovkou jsou "young adults", a to i kvůli vývoji Bix vs. Andor, ale ok, prý píšu na NYX samé krávoviny, tak to nemusíte brát vážně :-)

Těch "lídrů" na různých levelech a jejich snahy odmítnout vyšší úrovně vedení je tam spousta. Archetyp "šílené neřízené střely" Saw Gerera se svým "radioaktivním toluenem". Velení ISB ztrácí kontrolu nad svými agenty. Dedře se její intrika vymkne zpod kontroly a ukáže se, že nadřizovat loajalitu k systému nad otevřeností vůči partnerovi se nevyplácí (což je zajímavé téma v organizaci společnosti obecně a Bix možná odešla jako symbol toho, že věděla, že nemůže vědět všechno a že skutečnou partnerkou Andora bude Rebellion a ne ona...). Luthen... řekněte mi něco k Luthenovi, přehlédl jsem, jak dopadl, kromě zmínky "je v bezpečí"? Ve skutečnosti, absence lídrů byla vyobrazena jako stejný problém, jako jejich přebytek. Vzájemné hry lídrů mezi sebou nakonec rozvrací jejich životy...

Fascinujícím detailem byl pěstní souboj autisty Siryla, "věřícího imperiála", v podstatě užitečného idiota, s Andorem. Přemýšlet kdo koho měl oprávněnou motivaci oddělat je u Andora 2 zajímavé, myslím, že příště až si to pustím, si budu dělat čárky u "náhodných obětí" vs. "oprávněné odplaty" (oddělávání agentů, apod.), mám pocit, že by v tom mohl být nějaký systém, ale nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam