• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    Otevřená diskuse o nove vychazejicích STAR WARS seriálech.
    SPOILERY POVOLENY!
    rozbalit záhlaví
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SPIKE411: Oni jeste oficialne nevydali celej track. Furt je jen kus soucasti skladby Brasso, pak ten hodinovej loop na YouTube a jeste neofiko cover. Tony rikal, ze maj ten snad nekdy vydat stems, aby to mohl kdokoliv zremixovat, plus uz i nejaky remixy od oslovenych autoru. Tak predpokladam, ze s tim vyjde i original (coz je teda taky remix vlastne). Mozna to smerujou vic k letu, aby z toho byl skutecne letni prazdninovy hit?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jsem zklamán, byl jsem už na několika ravech a zazněla tam i spousta 80s/90s blbin, ale pořád žádný NIAMOS!
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Omlouvam se, neni mi pomoci…

CLUMP
    CLUMP --- ---
    CLUMP: Many of the details that today’s fans take for granted were supplied by West End, which Slavicsek said produced about 1.5 million words’ worth of Star Wars lore in his roughly five years on the project. “I had to convince [Lucasfilm] that ‘Hammerhead,’ for example, was not a name for a species. That was an insult,” Slavicsek said. “So they let me create the name Ithorian, and Twi’lek, and Rodian, and on and on. Those are the kinds of things that you had to put in to build a world so that people could play in it. … We basically laid the foundation for what the world felt like, beyond just the names and the technology that we were naming. We were giving a structure to the place.”
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Zajimavy. Deep substrate…

The Roots of ‘Andor’ Lore Run Deep - The Ringer
    https://www.theringer.com/2025/05/08/star-wars/andor-lore-star-wars-rpg-history-ghorman-massacre-paul-murphy-west-end-games

Murphy wrote 1990’s The Rebel Alliance Sourcebook, a companion to West End Games’ Star Wars: The Roleplaying Game that fleshed out the origins of the Rebel Alliance featured in the original trilogy (and now, Andor). The sourcebook included recollections from Alliance (and, later, New Republic) leader Mon Mothma about how she got Alderaan senator Bail Organa on board with the rebellion. At first, Mothma remembers, Princess Leia’s adoptive dad “was aghast at the very idea of attempting to overthrow the government he had given his whole life to. … It wasn’t until the Ghorman Massacre that he turned around.”

Murphy sketched out the massacre in a single passage:

Ghorman is a small planet located in Sern Sector, just outside the Core Worlds. The citizens of Ghorman were staging a peaceful demonstration against new taxes; they staged a sit-in at the spaceport, blocking all of the port’s landing pads. A Republic warship, arriving at the planet to collect the taxes, landed in spite of the citizens, killing dozens and wounding hundreds more. The commander in charge of the warship, one Captain Tarkin, was not prosecuted for the murders; in fact, he was promoted.

“After Ghorman,” the text concludes, “Bail realized that the Republic was dead.” Some of the details differ from the description of the incident on Andor—we’ll get to that—but the broad strokes are the same. “Remarkable,” Murphy says now, sounding a little choked up as he describes his “deeply moving” spectator experience. “Hearing my thoughts just get put out on a $300 million TV series … wow.”
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Jedna z nejlepsich replik celyho serialu je DEEP SUBSTRATE FOLIATED KALKITE. Dodnes si to obcas v hlave opakovane prehravam jako jakousi mantru. Zpusob, jakym to doktor vyslovil, a kontext Krennicovych teatralnich moresu okolo z ty sceny delaj ciry zlato.

CLUMP
    CLUMP --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CLUMP: hele, kdyby to vlastnilo O₂, tak ti naopak pustěj jen v nejvyšším rozlišení, pokud se budeš ovšem připojovat přes jiného ISP, než přes ně :-) (jedna paní povídala, ale zřejmě to má reálný základ)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Plus stejne zajimavy ohlidnuti za celou radou s Tonym

Andor S2 Q&A - Tony Gilroy - Season Recap
    https://youtu.be/4EWCzic9z_M?si=tWxmeWEDL20hGsLA
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Super fascinujici rozhovory se scenaristama o tvorbe Andora, filosofii/metodologii psani, co se do 2. rady neveslo atd.

Andor S2 Q&A - Tony Gilroy - Episodes 1-3
    https://youtu.be/VCCMSNKoqK0?si=js0Emn5SAfbEGADa

Andor S2 Q&A - Beau Willimon - Episodes 4-6
    https://youtu.be/OJFS1lMNJfo?si=G7NWPr4rfIP1AYr3

Andor S2 Q&A - Dan Gilroy - Episodes 7-9
    https://youtu.be/KeXed1Kozwg?si=TKTdxsrQeX07AU3W

Andor S2 Q&A - Tom Bissell - Episodes 10-12
    https://youtu.be/d_xBKfcPULg?si=wfhoeWNzhO2B-7vB
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ja si Andora i dalsi serialy piratim, i kdyz mam D+. Koukat na to v 720p na projektoru je nic moc, navic mam dojem, ze to je u me snad jen 480p… U Neflixu mi nastesti Full HD staci, projektor vic neda (a onomtomje skoro jako 2K ve vetsine kin). Ale mit 4K, tak taky kradu. Je to klamani zakaznika a divim se, ze z toho neni vetsi halo. A prej ze je to kvuli boji proti piratstvi. Na TV to nastetsi jede ve 4K, ale tu mam jen u pritelkyne.

U D+ je jeste k posrani, ze aspon appka pro desktop streamovala ve Full HD nebo mozna i 4K. Ale pak ji zmenili na menecenou verzi, kdy jde jen o zakamuflovanej Edge a uz nejede vlak. Zrejme chteli setrit za udrzbu regulerni aplikace. Strasny kokoti. Chtelo by to nakou globalni kampan proti tomuhle. Aby o tom psali top hi-tech a kulturni weby a donutili je k reakci. Piratstvi to ocividne nijak nebrani, kdyz si to stahnu hned, jakmile je premiera ze zatoky i se vsema titulkama.
    IKARI
    IKARI --- ---
    situace se streamovanim je obecne hrozna :/
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    NAVARA: co bych dal za HD :) no Andor za mnou, dám si ještě repete Roge One a odhlásim to asi
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANTICLOVEK: Netflix to samý. Mám komplet 4K kompatibilní výbavu, nejnovější protokoly, jejich apka ukazuje UHD logo a ve chvíli, kdy film pustím to přepne na HD a jede 1920. Všechno OK dle jejich vlastních KB, podpora na hovno, chtěla jen znovu projít KB od začátku a pak ať se odhlásím, vypnu komp a jdu doprdele.

A žádný feedback form ve chvíli, kdy jsem snížil předplatné z UHD na základ…
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    dokoukaný... a wow... konečně od dob Rogue One pořádný Star Wars.. depka je teď to, že žádný další nový dobrý před námi nevidím.. jsem fakt rád, že to mělo dvě sezóny a ne víc. bylo tam pár momentů, kdy to působilo uspěchaně (vůči pomalejšímu tempu jinejch částí), ale vůbec mi to nevadilo.. fakt skvělý :)

a Disney jsou naprostý čůráci, když jim platim za 4K rozlišení a na kompu (různý prohlížeče i appka) jede video max 720p wtf mrdky. a jako bonus jsem našel posty starý pět let, co si přesně na tohle stěžujou.. achjo
    IKARI
    IKARI --- ---
    one little journey

IKARI
    IKARI --- ---
    CLUMP: nebo je mozny, ze za nikym z nich, ze by skoncil rovnou v pracovnim tabore, bez nejakych ceremonii :)

ale hlavne Partagazova smrt je vlastne pomyslnou smrti celeho ISB, protoze do ted potlacovat rebelii byla hlavne prace rozvedky, ale ted kdyz se ukazali byt neschopni to ukocirovat, tak to prebere armada (namornictvo), cimz se z toho stava skutecne otevrena valka i z pohledu Imperia
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Kouknul jsem na posledni tri epizody znovu a skutecne mi to prislo jeste lepsi a opet jsem slzel radosti i smutkem. Kazdopadne nutkani koupit Lego u-wing intesifies. Jen skoda, ze mezi figurkama nejsou i Kleya a Melshi…

https://www.lego.com/cs-cz/product/rebel-u-wing-starfighter-75399

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam