• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELSINORHvozd
    Fotky a příběhy z lesa. A tak.

"Forests to the [early] Northern European peoples were dangerous and generous, domestic and wild, beautiful and terrible. And the forests were the terrain out of which fairy stories, one of our earliest and most vital cultural forms, evolved. The mysterious secrets and silences, gifts and perils of the forest are both the background to and source of these tales..."
    Sara Maitland, Gossip from the Forest

"I did not want to think about people. I wanted the trees, the scents and colors, the shifting shadows of the wood, which spoke a language I understood. I wished I could simply disappear in it, live like a bird or a fox through the winter, and leave the things I had glimpsed to resolve themselves without me."
    Patricia A. McKillip, Winter Rose
    rozbalit záhlaví
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    CAROLIAN: Ale i tak krása! :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ELSINOR: fotky z auta jsou večerní, když se stmívalo, takže úplně blbý

ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    CAROLIAN: Z losa v říjnu bych měla teda hodně respekt. Já se velmi vyhýbám i srncům. :)
    A nechceš nahodit i nějakou tu fotku z auta?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ELSINOR: les s příběhem.... tak to jsem šla dneska na procházku a najednou vidím něco velkého černého mezi stromy.... samec losa, v kohoutku nejspíš víc než já (173cm), říjen (tj. měsíc, kdy člověk neví, kdy a co jim rupne v kouli)... fotit jsem nestihla, jen jsem doufala, že si mě nevšimne a půjde dál.... šel, ale já si zbytek štreky zpívala (obvykle vidím ve volném pondělku výhodu, že teda nikde nikdo, dneska jsem modlila za nějaké další turisty, klidně i bikera bych brala, aby tam ještě někdo jiný plašil zvěř.... nejhorší bylo, že tahle kráva veliká, se lesem posunovala úplně potichoučku - kdybych ho nezahlídla periferním viděním, protože se hýbal, tak o něm vůbec nevím...

(velkého černého samce losa jsme fotili v téhle oblasti z auta asi před týdnem - losi jsou solitérní, netvoří stáda, takže je skutečně pravděpodobné že to byl ten samý jedinec)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    AETHER
    AETHER --- ---
    Vcerejsi.

ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Jedna i s Artemis. :)

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ze včerejška z velmi hvozdovitýho anglickýho parku u dobříšskýho zámku.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    spali sme v podobnycm lese s kamaradem... rikal, ze kdyz tam byl naposledy, tak ten kopec byl v podsatete holej s par "kerikama" a byl tam jako dite s rodici... ted je mu tak kolem 50 :D a les fakt peknej :D
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    NANTHEI: Lesy s příběhem jsou nejlepší. :)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    na týhle fotce lesa není vůbec nic zajímavýho, ale je to les s příběhem.
    blízko něj jsem vyrůstala, když to byl ještě úplně dětskej, relativně nově uměle vysázenej lesíček. neměl žádnej podrost, na zemi bylo jehličí, a ty pravidelně vysázený borovičky měly tak 2 a půl metru na výšku a větve od země.

teď je to takhle. a já nemůžu uvěřit, kam ty desítky let zmizely.

SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Jedna z minulého roku :)

ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Dnešní :)

LENZIE
    LENZIE --- ---
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---