• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSILOCYBERRobotické sekačky
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Tak Gardena maká, seká pěkně, nikde se nezadrhává, ovládání přes Gardena Hub je super a hlavně nemá problémy zaparkovat. Spokojenost. Až naberu trochu psychické síly, rozšířím kabel o dalších 200m2 zahrady. Akorát budu muset vytvořit ostrov, což by znamenalo nějaké překopávání kabelu. Nechám to nejspíš na jaro.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    JUNGLER: Tuhle presne mame taky a akorat kazdej rok vymenime noze
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Včera docela Gardena zamakala. Nikam nespadla, nikde se nezasekla, do baráku zajížděla docela v pohodě (trochu ho ještě posunu). Ovládání přes apku a Gardana Hub rychlé a spolehlivé. Dnes prší, takže zatím netestuji. To náhodné sekání je každopádně takové divné. Nevěřím, že zvládne trefit všechna místa. Bosch seká v patternu, který je také občas divný, ale v sekané oblasti fakt nevynechá. Uvidíme, v podstatě všechny sekačky mají náhodný pattern...
    (jo, je divné, jak jezdí "obráceně", zde doprava :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    JUNGLER: Uvidíme, za chvíli jí půjdu vypustit. Cena je fakt "libová" :/ Ale dostal jsem s tím tu Gardena řídící stanici a jelikož od nich mám i čerpadlo, docela se to hodilo.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PLACHOW: nad Gardenou jsem taky uvažoval ale to už bylo cenově hodně jinde a podle těch testů má problémy s trochu složitějším trávníkem. Já mám na zahradě hromadu různých děr a kopečků a skutečně má daleko do rovnýho anglickýho trávníčku, tak jsem potřeboval něco co si poradí s trochu drsnějším prostředím :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Zprovoznil jsem tu Gardenu do stavu "nový software", propojená aplikace... Zjistil jsem, že umí GPS! To jsem netušil. Mělo by to umět nějaké sekce zahrady, hotspoty a tak. Tak jsem zvědav. Počkám, až trochu uschne trávník a jdu to prubnout.
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Ten Riwall vyhrál tuším v D-Testu. Zvažoval jsem ho. Ale dálkové ovládání přes apku je rozhodně něco, čeho se nevzdám. Poslat sekačku posekat, když je člověk někde pryč je super. Anebo poslat domů, když začne pršet...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: případně do něj lze dokoupit i lepší kolečka, který zvládnou i sklon trávníku do 44% takže za mě Worx top volba. V základu normální zahradu naprosto pohodlně poseká a když člověk dokoupí pár serepetiček, tak zvládne i fakt náročnej terén.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    tak skoro druhá sezona za námi a já sem tedy můžu vrhnout s mými zkušenostmi. Minulou sezonu jsem si pořídil za kilčo dTest článek o robotických sekačkách a na základě toho testu jsem tenkrát koupil tuto sekačku:
    RIWALL robotická akumulátorová sekačka RRM - 1000 | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/sekacky/riwall-roboticka-akumulatorova-sekacka-rrm-1000?
    vzhledem k tomu, že to byla moje první zkušennost, tak jsem byl naprosto nadšenej. Říkal jsem si věci tipu... na co mobilní aplikace, hlavně, že to dobře poseká i ne úplně dokonale rovnej trávník za luxusní peníze. Bohužel sekačka přežila právě tu jednu sezonu a na začátku této sezony jí totálně umřela elektronika a šla na reklamaci. V Riwallu mi odpověděli po měsíci, že je neopravitelná a vrátili mi peníze. Jak už jsem byl ale zhýčkaný tím, že jsem nemusel neustále jak blbec běhat se sekačkou a složitě se zbavovat posekaný trávy, tak byl pro mě ten měsíc utrpení a hodně intenzivně jsem řešil jakou sekačku pořídit. Jestli znovu tu samou doufajíc, že to byl jenom špatný kus. Nakonec jsem se ale rozhodl jinak a na doporučení kamaráda si trochu připlatil a koupil toto:
    Robotická sekačka Worx Landroid M500 - HORNBACH
    https://www.hornbach.cz/p/roboticka-sekacka-worx-landroid-m500/4626100/?wt_mc=cz.paid.sea.google.alwayson_assortment.pla.roas15.18411271907..&wt_cc1=18411271907&wt_cc2=&;wt_cc3=&wt_cc4=&wt_cc6=4626100&wt_cc7=

    Do dneška nechápu jak jsem bet toho Worxe mohl žít. Ten Riwal sice posekal ale byl doslova tupej jak pučštok. Neustále se někde zasekával a musel jsem ho stále znovu spouštět. Worx je proti tomu uplnej genius. Prostě když najede někam kde by se zasekl, tak si prostě vycouvá, pootočí se a zkusí to znovu. Když to nepoomůže, tak tak dělá i několikrát po sobě aby se z toho vymotal a mohl pokračovat v sekání. Prakticky jediný záseky byly způsobený nějakou hračkou namotanou do nožů, kterou děcka nechaly válet na trávníku.

    No a aplikace je věc sama o sobě. Myslel jsem, že je to zbytečnost ale opravdu není. Ten komfort toho, že ho můžu pohodlně zapnout, případně poslat domů aniž bych musel vylejzat ven, je prostě k nezaplacení. Navíc i těch málo záseků mi hodí notifikaci a vim, že neseká když by měl. Prostě pecka.

    Jediná nevýhoda, kterou u něj vnímám spočívá v menším záběru sekání než měl ten Riwall. Tim pádem Worxu trochu déle trvá než dosáhne opravdu posekanýho trávníku. Je tam trochu víc neposekaných ostrůvků. Riwall skutečně když fungoval a nebyl zrovna zaseklej měl ten výsledek sečení o poznání lepší. Ale tak tady stačí počkat třeba o týden déle a klidně ho i častěji zapínat a výsledku se dopracuje taky.

    A na konec bych přidal jednu naprosto brutální výhodu Worxu. Je totiž modulární a lze do něj dokoupit různý vychytávky. Kromě snadno vyměnitelný baterky tak lze dokoupit i infra červený detektor překážek, který pak elegantně objede (vhodný pro zahrady s různejma členitostma), booster wifi, nějakou vychytávku proti lupičům nebo flexibilní vyznačení nogo zon.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    Taky se chystám něco pořídit na příští sezonu, a taky jsem právě hledal ten bezdrátový systém, protože u nás je to tak členitý, že se mi do toho extra nechce. Zeptám se, pokud bych se rozhodl pro drátový systém a to, co se dodává k danému modelu nestačilo, předpokládám, že drát jde dokoupit a prodloužit, je to tak?

    PLACHOW: Je to přes GPS žejo. Ale zatim je to myslim jen u nějakýho mega drahýho modelu teď nevim jaký značky. Moc nefungují? Za tu cenu, to by teda mělo sakra fungovat :)

    Jinak fajn, že jste přehlasovali odpůrce založení diskuze, jednu chvíli to bylo myslim úplně vyrovnané :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    Jasně, jen mulč. Že by se ten robůtek ještě chodil vysypat, tak daleko ještě ta technolgie nepokročila :)
    Jinak akce Gardena: zrovna jsem dotáhl "naváděcí" kabel (50m!) a nechal sekačku "zkalibrovat". Sekačka hodinu divoce jezdila po zahradě, aby pak zahlásila "calibration failed". Tak nevím. Zkusil jsem jí vyslat sekat, ale svině se po třech metrech otočí a vrátí do stanice. Pokračování zachvíli.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    EZECHIAS: Mame cca 600m. Jezdi dvakrat denne cca hodinu, nikdy neseka celou zahradu, ale nejaky vzory. To co namulcuje je tak 1-2 mm, takze to neni problem
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    PLACHOW: Diky moc, pak ma druhy dotaz :] co zahrada cca 600m travnik? Zvlada to nejak rozumne posekat na jeden zatah?

    A asi posledni: ted vetsinu travy sbiram, pac jinak ten travnik extremne roste “nahoru”. Predpokladam, ze ty roboti umi zatim jen mulc, ne?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    U nás v Žirovnici (Vysočina) jezdí takové nějaké sekající UFO na trávníku místního fotbalového hřiště. Zkusím někdy vyfotit, natočit :)
    PLACHOW
    PLACHOW --- ---
    EZECHIAS: Existují i bez drátu, ale moc zatím nefungují, obzvláště ne pro velké zahrady. Já mám drát naštěstí zakopaný (opruz!) a doufám, že nová sekačka ho bude akceptovat. Nahrazuji Bosch Indego 700N za Gardenu 1500.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Mozna zacnu dotazem :] Uprimne tu technologii moc nesleduju, tak pardon za zakladni dotaz.

    Je porad potreba tahat kolem travniku drat, aby sekacka nezrusila napr zahon?
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam