• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, DALL·E 2, Stable Diffusion, OpenAI
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HOWKING: ne, nepřidala nic takového. A mluvil sem o úplně jiných věcech (barvy šperků a tvary)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ZUULUU: No přidala. Ale neví o tom. Jela podle vzhledu soudobé ženy a podle všech dat co dostala, s myslí, že takhle žena prostě vypadá od přírody.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    přidala líčení...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    někdo zkusil dodat vstupy a prompt aby zrestaurovala na současnou podobu, je zajímavé, že některé detaily zcela změnila, zatímco ostatni zachovala.

    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    BIMBAS: udelej si zatim par fejkovejch accountu na midjourney...
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Midjourtney mi dalo asi 50 generovani - zdělal jsem je asi za 2 dny. Dall-e asi 30 nebo kolik, uz taky nemam zadny. Je nejake misto kde se da hrat neomezene, nebo se musim pripravit na placení ?
    KURE
    KURE --- ---
    Já bych to viděl spíš pozitivně.
    Umělec už možná nebude ten, co musí nareslit každou postavičku nebo větvičku, ale bude jakýsi koordinátor a manager, bude úkolovat AI která to vykreslí.
    Stejně jako fotograv není ten kdo kreslí obrázek, on "jenom" vybere co má bejt v záběru.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    WADER23: Ještě jsem neskoukl, ale obecně mám pocit, že ty obavy umělců vznikají hlavně tam, kde se tvoří digitálně. AI zatím neumí vzít štětec a udělat plátno (OK, umí, ale ne v žádném masivním měřítku), neumí udělat linoryt, sochu nebo plastiku z pryskyřice nebo graffiti na zeď. Pokud je umění spjaté s nějakým fyzickým médiem, tak si IMHO ještě dlouho udrží výsostné postavení. Nemluvě o tom, že lidé nejspíš nepřestanou tvořit. Za prvé je tvořivý pud něco, co jen tak ze své DNA nevymažeme a za druhé bude pořád poptávka po “hand made” věcech, stejně jako je to u běžných průmyslových vs ručně dělaných věcech (od oblečení přes svíčky až po paštiky). Ale jinak souhlas.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    BUBBLE: Super video, shlédnul jsem to celé. Artists are screwed. I v tom nejoptimističtějších scénáři, pokud by se celosvětově zakázalo trénovat na copyrighted materiálech, ethical ai apod, tak se to prostě jen oddálí o nějakou dobu (netroufnu si odhadovat), nakonec stejně vznikne dostatečně velký augmentovany dataset, etický, respektující práva autorů, a stejně to začne válcovat, "human made paintings" bude okrajová záležitost pro "milovníky umění", co si užívají návštěvy v galeriich, ale naprostá většina běžné populace nebudete mít šanci rozpoznat rozdíl, její potřeby "umění" budou nasyceny a komerčně vytěženy. Pokrok nezastavis. Jako ilustrátor bych neměl lehké spaní, už to mají za pár. Jako částečně se živící programovanim se už smiřují s tím, že do důchodu ( pár dekád mi ještě zbývá) bude většina mé práce také nahrazena. Holt půjdu dělat něco jiného. Některá pracovní místa prostě zaniknou, jiná vzniknou, a možná, že budou dost odlišná od těch, které si teď umíme představit.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Poměrně dobře argumentovanej příspěvek k širší debatě o současnosti i budoucnosti image AI.

    The End of Art: An Argument Against Image AIs
    https://www.youtube.com/watch?v=tjSxFAGP9Ss&ab_channel=StevenZapataArt
    TEDOVSKY
    TEDOVSKY --- ---
    KERRAY: Takový bych koupil ženě hned :))
    LOG53
    LOG53 --- ---
    YMLADRIS: Taky nějaká teorie, tady konkrétně k možnostem ladění výstupu, nezamčeno: https://www.engraved.blog/why-machine-learning-algorithms-are-hard-to-tune/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Man simulates time travel thanks to Stable Diffusion image synthesis | Ars Technica
    https://arstechnica.com/information-technology/2022/12/man-simulates-time-travel-thanks-to-stable-diffusion-image-synthesis/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam