• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, DALL·E 2, Stable Diffusion, OpenAI
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    TOM: obesel bych to "vector, simple shapes, infographics", pripadne zkus nejaky minimalisty typu "style of Malika Favre"
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KOC256: asi jako Lorem Ipsum 😅 Post pro vizualu delame az po nekolika kolech navrhu a prezentaci. Tam to fakt nikdo neresi 😅
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NE7RA: Tak pokud ti nevadi sestiprsti lide :-)
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: Jaromíra předpokládám do trénování nezahrnuli.
    Jaromír 99
    https://www.facebook.com/100063596312422/
    TOM
    TOM --- ---
    Filtr mlčí - nevíte, jestli některý stroj umí generovat SVG?
    Anebo alespoň fejkové (rasterové) obrázky s promptem "drawn in Inkscape"? Případně Adobe Illustrator.
    Nejvíc se tomu zatím přiblížil asi paper art, kdyby tam nebylo stínování s prostorovým efektem.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    u nas v agosce uz midjourney pouzivam pro kampane... zatim je to ale celkem clanky :) ale pouzitelny to uz je... a jako jo, uz se tolik nemusi outsourcovat skicari a 3Deckari.

    KERRAY
    KERRAY --- ---
    #galerie via ID JAZZZ
    stránka kam sypou free komixy generovaný AI a někdy i s ukázkama promptů, jak z toho stroje takovej vizuál vymáčknout.
    CAMPFIRE / Comics
    https://campfirenyc.com/comics/
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    WADER23: tohle si myslim, ze je prave castej omyl lidi outside of industry. Kazdej grafik ma inspirace, fotky, predlohy, 2d/3d concept pomucky nebo rovnou jede na drzo kolaze, ktery pak prekresluje, dodelava, obarvuje. Cas je drahej a vymejslet veci z nuly je hrozne neefektivni. Napr. resit chovani svetla/stinu je vylozene zbytecny pokazdy znova.

    A imho druhej aspekt - pokud ma nekdo konkretni predstavu o ilustraci/scene, AI se tam nema sanci dostat, vzdycky to bude jen priblizne (a treba to bude vyhovovat/stacit zadani, ale je technicky nemozny se dostat na 100%). Samozrejme se odvetvi bude dal zdokonalovat, ale treba ten nejznamejsi komiks od Kris Kashtanove ( https://stealthoptional.com/feature/AI-comic-book-/) ma vylozene zapornou hodnotu :) Jsou to stovky, mozna tisice failu metodou pokus-omyl. Pamatuju si jak v lete na fb sdilela postup, a i kdyz je sama schopnej grafik a profi UX, musela pribeh opakovane prizpusobovat zasekum Midjourney, protoze z vysledku proste nedostala to co chtela.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Artist Siobhán Walker creates AI-generated photographs of 1980s Glasgow on Midjourney | STV News
    https://news.stv.tv/west-central/artist-siobhan-walker-creates-ai-generated-photographs-of-1980s-glasgow-on-midjourney

    KERRAY
    KERRAY --- ---
    #nástroj na stahování Midjourney archivu - skript, který stáhne celou vaši historii jako JSON a obrázky (chce to pouštět pravidelně, nevypadá to, že by uměl stáhnout celou historii - ale dá se tam do úvodního curl příkazu přidat &page=X&amount=50 a ručně si postahovat celý archiv)
    GitHub - timmc/midjourney-history-sync
    https://github.com/timmc/midjourney-history-sync
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    k tematu kdy bude mozne zacit LLMs věřit

    https://twitter.com/martin_gorner/status/1608450724433907714
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    WADER23: nemyslim si.
    Muj priklad - sem architekt, ale taky koukam co postavili dalsi, protoze si chci/ musim rozsirovat obzory abych nedelal jen to stejny.
    Neznamena to nutne ze kopiruju domy jinejch lidi, ale muzu objevovat nebo prejimat principy, na ktery bych sam neprisel. Napr jak k sobe kombinovat materialy, technicky detaily i treba funkcni principy pudorysu nebo nabytku...

    Concept artisti to maji (co sem vypozoroval) podobny. Koukaj kolem sebe, na reference ostatnich kresliru a realnyho sveta, aby dokazali generoval dalsi cerstvy napady, ktery ale pak fungujou v tom konkretnim pouziti.

    Nemyslim si, ze by AI dokazalo tenhle proces v brzky dobe nahradit, protoze velka cast rozhodnuti nema racionalni, striktni pravidla, ale proste pusobi a vypada spravne/ dobre.
    Napr v leteckym prumyslu pocitac dokaze vypocitavat slozity aerodynamicky a konstrukcni problemy, ale sam od sebe nedokaze navrhnout cely letadlo.
    Na to budem potrebovat uplne jiny masiny schopny vlastniho nezavislyho premejsleni, true AI.
    Tem sou ale tyhle photobashujici roboti velmi, velmi vzdaleni...
    WADER23
    WADER23 --- ---
    77WHITE: Neprijde nikomu divné, že profík použije AI pro inspiraci? ( Neplatí jen pro obrázky, běžně používáme AI i pro texty, brainstorming nad projekty )

    Kdo je tady pak nástroj a kdo je tady pak umělec/kreativec?

    Pokud AI zvládne kreativitu, proč by neměla zvládnout i ten zbytek, když na to bude správně natrénovana a dostane správná vstupní data?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUULUU: A ja s dovolenim nepíšu, že to děláš 😄

    Ad Zabredavani: No.. Jsi v boardu AI Art, co čekáš? 😄 Ja taky nechodím do boardů o kreslení rukou nebo o klasickém umění vysvětlovat, že mám radši 3D animaci, cyberpunk a Marvel. Myslím že na Nyxu je zrovna spousta super tématických boardu i k tomu co baví Tebe. Stačí si povybirat ty správné 👍.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Souhlas.

    Přišlo mi to cool třeba na některé textury, plakáty atp v High on life. Tam to použít jde a je to další drobný pomocík k tomu, že relativně velkou hru mohlo dodat ~ 50 lidí.

    Prostě super tam kde to pomůže a k tomu na co se to hodí. A k tomu zábava pro nás prostý lid mimo branži.

    Že někoho víc baví, viz dole, "někdo překreslí svou fotku pomocí paintboxu podsvícenýho, aby se nemusel zdržovat s proporcema" je samozřejmě taky v pořádku, nic proti gustu.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: naopak jak launcher rika, ai vypada cool v tom smyslu, ze ho profik vyuzije na brainstorming, na novy varianty a rozhledy, aby je pak pretavil do dalsich pouzitelnejch kroku.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZUULUU: neni. tyhle radoby libivy AI concept arty, ktery zaplavujou ted internet, v realny produkci zas tolik nepomuzou. Je to proste mashup napadu, ale nereflektuje to potreby, proc vlastne tyhle kresby vznikaji. Vyslednej produkt ma bejt preveditelnej do her/filmu, vysvetlovat nebo navadet, bejt okamzite citelny, proveditelnej z hlediska budgetu nebo vyrobnich moznosti/schopnosti…
    Zatim ty ai veci sou sice cool, ale nedokazou nahradit praci cloveka. je fajn neco nakreslit, ale musis vedet PROC to kreslis a za jakym ucelem.

    to jestli ai dokaze vygenerovat ilustraci na stenu mi prijde taky jako planej poplach. Stejnou logikou si muzes stahnout a vytisknout jakejkoliv obrazek z internetu, noone cares.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUULUU: Mam opačný názor. Let's agree to disagree.

    VFX Showreel 2019 | Weta Digital
    https://youtu.be/wleh7MHnIL4
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUULUU: Ne. Přečíst jeste jednou co píšu a lépe promyslet.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZUULUU: Navrhuji neplést si lenost a snahu o efektivitu. Dělám 12 x 5, před detma klidně 14 x 6. Ohodnocení tomu naštěstí odpovida. Myslím že stejně to má i spousta dalších lidí s moderními efektivními nástroji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam