HOWKING: ráno jsem nad tím kroutil hlavou a pustil jsem ještě obyčejně tootctl statuses remove (bez followovaných, 90 dnů) a ejhle:
Done after 156.57609629631042s, removed 64093 out of 64093 conversations.
tolik toho tam za pár dnů od předchozího puštění naskákat nemohlo!
Takže je to nejspíš strašně ubastlené. Zřejmě v reakci na smazání statusy uživatelů, které někdo followuje ale nikdo s nimi neinteragoval, se vynořily nové statusy, které nikdo nefollowuje, ale které byly reakcí na něco, co už je smazané, a zřejmě by se to mělo pouštět pořád dokola - 100 000 statusů navíc jsem přeci jen smazal, a to není málo, i když záloha se smrskla stěží tak o giga.
Podle mě velkou část databáze představují ty další relace - v podstatě favy, boosty, apod. - které se pochopitelně při mazání statusů, které ty lokální interakce nemají, nemažou a v databázi zůstávají. Uvidíme, jak se to vyvine dál. Kdybych si nestanovil limit 400 dnů, ale třeba něco přes půl roku - 200 dnů - tak se dost možná smazalo ještě víc, než 100 000 statusů celkem.
Asi hlavní problém je, že to chování je v online dokumentaci popsané značně neúplně, takže kdo hledal řešení v dokumentaci, asi docela narazil...