IDLE: tak pohyboval jsem se nějaký čas v diskuzích v prostředí s lidmi s politickými ambicemi, dále se bavím s lidmi ve firmě, kde jsou zase ekonomické ambice... jsem obklopený lidmi, kteří mají ambice něco diktovat. Možná to mě má špatný vliv.
Pořád ale když se na to podívám, vidím formát nezávazného návrhu, ne něco manipulativního. Zkuste vkládat, zkuste obsah opatřit vhodnými hashtagy, zkuste se nejdřív zamyslet. Není tam vykřičník, je to návrh, ne nějaký příkaz.
Ano, trochu slibuju jako hotovou věc, že si je pak někdo najde. Předpokládám tedy, že si nezakládají účet na instanci, kde jsou sami; na všech ostatních instancích je místní komunita, která skutečně interagovat bude, a ne že ne....bavím se spíš o Mastodonu, hmm :-)
Skutečně si myslím, že dav konzumentů, kteří sami nepublikují nic, ale followovat by chtěli všechno, není to, na co je v současnosti Fediverse připravená. Čistě technicky... ano, čeští uživatelé na českých instancích mají potenciál tahat média z českých instancí a ne přes tranzitní konektivitu, to by ale instance musely být obří a většina je jich spíš v datacentrech, kde za překročení určitého objemu trafficu budou spíš platit. Prostě fakt věřím, že co potřebujeme, je obsah, který lidi nenajdou nikde jinde - ne, že obsah bude "taky u nás".....