• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť / #joinmastodon
    • @USERNAME@HOSTNAME - jako u e-mailu historicky. Activity-Pub kompatibilní službě provozované na HOSTNAME se ve Fediverse říká instance.
    • obecné tipy (aplikace na android apod.) | úvod a tipy v angličtině https://fedi.tips/ | odemčený článek Petra Koubského
    • mastodex.cz je seznam nejaktivnějších českých účtů, do Mastodonu lze jednoduše importovat přes webové rozhraní
    • aktualizované veřejné české instance otevřené novým uživatelům: mastodonczech.cz, witter.cz, f.cz, mamutovo.cz
    • aktivace přemostění mezi Fedi a Bluesky: follow @ap.brid.gy v Bluesky / follow @bsky.brid.gy@bsky.brid.gy ve Fedi
    • Viditelnost po přemostění: @USERNAME.HOSTNAME.ap.brid.gy v Bluesky / @BLUESKYID@bsky.brid.gy ve Fedi (pouze pro účty, které si přemostění aktivují)
    • některé účty lidí z tohohle klubu - další přidám na přání (nápověda: copy+paste id do vaší webové či mobilní Fedi aplikace):

@idle@hlad.org @jiri_beran@mas.to @satai@mathstodon.xyz @sudetype@typo.social @vitex@f.cz @xchaos@f.cz

rozbalit záhlaví
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: No právě, malé instance jsou ze hry.

Listopiš nebude, nejsou lidi. Já jsem nedopsala ani předloňský, a lepší to nebude. Po večerech teď spíš dělám něco rukama, písmenek mám dost v práci. Pavel, co předloni zřídil doménu, už to taky pouští a pokud vím, žádný nový nadšenec se nehlásí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: hashtagy musí followovat někdo na instanci. Zase jsou ale otevřené všem, i nečlenům skupiny.

Na mailing listy a skupiny úplně nevěřím, přiznám se. asi každý má svojí cestu. Mě se kdysi líbil ten #listopiš, třeba letos zase bude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam