• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    je víkend a tak můžu pařit: omylem jsem zavřel DQ XI místo suspendu (brain glitch) a zjistil jsem, že dělá autosave snad po každé bitvě, takže jsem o nic nepřišel - byl jsem hluboko v dungeonu (resp vysoko ve věži) bez uložení
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Rozkoukávám se v nové práci a doma pak zatím nemám energii na hry. Na Switchi mám suspendovaný DQ XI v dungeonu a nevím kdy to resumnu. Ať to tu zase tapetuje někdo jinej, co třeba SHEALA a její Elder Scrolls?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    DANIELSOFT: Kdybys půl rok streamoval, možná bys ani nakonec do tý práce nemusel :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak tu teď na sebe prásknu, proč jsem pařil až tolik, že jsem toho šíleně moc měl čas vypisovat po internetech atd: já byl na pracáku, neměl jsem práci :) a protože jsem byl při hledání té další hodně vybíravej, strávil jsem na tom pracáku cca půl roku a udělal si takové prázdniny, během kterých jsem právěže měl čas hodně pařit a přitom o tom psát, až z toho vznikl novej klub :). od 1.8. budu mít opět práci: pařit samozřejmě také plánuju, ale už na to nebude takové masivní množství času, takže ty příspěvky tu asi prořídnou :)

    abych nebyl OT, tak ten Dragon Quest XI 2D mě zase začal bavit, protože je to fakt úplně jiná hra než v tom 3D módu, tak to hraju dál ají jsem trochu pokročil
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Nainstaloval jsem po roce ve slevě koupenou Hunter: Call of The Wild a takovou nudu jsem dlouho nezažil. Dokud jsem si neuvědomil, že ta "nuda" je jaksi součástí toho huntingu (nj, jsem občas pomalejší). A když si člověk dá tu trpělivost někde dřepět pár minut na zadku a nehýbat se (na což z her prostě nejsem tak nějak zvyklej), tak po nějakym tom úlovku to člověka i docela chytne.

    Teda pokud zvěř netrefí špatně, navíc nevhodnou ráží, pak 10+ minut nenásleduje krvavý stopy, aby nakonec zjistil, že se tý kurvě tá rána nějak zahojila a stopa / kořist je v čudu.

    Ale i tak si to zítra spustim znova.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak jak teď hraju DQ XI v 2D módu, tak mám pocit, že se mi ty JRPGs už trochu přejedly, po těch pár letech: taky to možná bude tím, že i když ve 2D je to jakoby úplně jiná hra, přece jenom jsem to už hrál a tak bych tam dal spíš ten Octopath Traveler. Ale na PCčku mám mezi tím nainstalovanou adventuru Kathy Rain a myslím, že to bude lepší kandidátka na hru, protože to je zas něco úplně jiného a taky se nebudu muset klepat, kde mi kdo hlavní postavu zabije (podle všeho je to adventura "ve stylu LucasArts" takže nelze zemřít). Už jsem to jednou rozehrál, ale vůbec si to nepamatuju, tak asi pojedu od začátku.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem dohrál DQ9, teda základní hru a na redditu mi napsali, že post-game za moc nestojí, pokud nemám DLC které nemám a shánět nebudu

    tak místy malinko hraju DQ11 v 2D módu, ale ne moc

    z hlavní řady DQ her mi chybí jen sedmička a osmička: a na ty nemám HW tak buď emulátor nebo někde koupit 3DS

    ještě mám na Switch koupená nějaká další RPGčka, tak možná mě zaujme některé z nich
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Zkusil jsem, jestli můžu přestat grindovat a jít na ten bossfight, ovšem boss paralyzoval mého nejsilnějšího damage dealera a já proti tomu neměl antidotum v inventáři postav (jen v batohu, ale ten se během boje nedá použít), tak příště lépe.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak jsem kousnul do kyselého jablka a změnil Minstrela na Gladiátora a teď ho leveluju, je to docela zábavička, dokonce jsem dneska objevil, že pro potvory, ze kterých padá hodně XP nemusím chodit kam jsem chodil a stačí jen velmi krátká cesta. Akorát že ty vymakanější potvory jsou v jiné dimenzi než normální svět hry, tak vždycky po nahrání pozice musím absolvovat stále stejnou animaci pro přechod do jiného světa, ale to není zas tak velké "nepohodlí".
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem zkusil znovu, po vylevelování o něco, jak se poperu s tím bossem v DQ IX.

    podařilo se mi sice porazit toho draka (a poté uložit pozici) ale pak byl už ten boss a můj tým má příliš malou útočnou sílu, na redditu mi radili, že Minstrel (což je povolání, které má hlavní hrdina od začátku hry) je na houby, protože umí od všeho něco, ale nic pořádně a s mojí partou mi tam radili změnit ho na gladiátora

    a vypadá to, že zrovna tohle mi chybí na toho bosse, ovšem gladiátora je potřeba znovu vylevelovat. tak mám ještě co dělat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    yay, dokážu v pvp nechípat. Strategie je mít partu, spamovat healy a shieldy a doufat, že to nepřítele přestane bavít

    Furt hraju za kočku, a mám už všechny dovednosti co potřebuju. Díky bohum že jedu na festival fantazie, protože mě furt v uších zní ten zvuk blesku, kterým smažím nepřátele.

    Elder scrolls online, EU PC server. Pokud tam někdo budete doporučuju guildu strážci tamrielu II, a potom případně strazci tamrielu. Ta první je pro nováčky. Já se teda s lidma ve hře moc nesocializuju, hraju unavená na srot.

    Takže mě štve i to, když mám bejt leader grupky. Nechce se mě řešit, jestli taktika běhat furt dokolečka po Imperial City, čekat až se objeví velká potvora, a občas se pustit do boje s nepřátelskou frakcí má smysl.

    Strážci mají na discordu voice chat, ten mě štve míň než psaní.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v DQ IX jsem v ošemetné situaci: na redditu řekli, že pokročilá povolání jsou lepší proti finálnímu bossovi, tak se mi přece jenom povedlo nějaké ty questy splnit a pokročilých povolání nabýt, ovšem ony jsou zase od lvl 1 a při soubojích dostávají méně zkušenostních bodů než ty na vyšších levelech, čili musím je zase vygrindovat na lvl 40, abych mohl toho bosse porazit: zkoušel jsem to teď, když jsou na lvl 20: inu boss povolal draka a jen tento posranej drak je bez problémů knokautoval. čili už musím jen grindovat, což mě v současném rozpoložení nebaví #firstworldproblems
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v DQ IX jsem porazil první podobu finálního bosse, zmutoval a nechal mě chvíli jít, tak jsem nechal postavy se vyspat a uložil pozici.
    GURBON
    GURBON --- ---
    Kdyby nebylo jasno o cem to DANIELSOFT pise, zde je to shrnuto tak, ze jsem to pochopil i ja :)
    [ORBIT @ Path of Exile]
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem přemýšlel, zda na redditu budu řešit nějaké hodně pokročilé a komplikované pseudoproblémy ohledně těch pokročilých povolání v DQ IX, čili zda si to nechám vyspoilovat, nebo na to mám přijít sám a ouha: vedení redditu teď bude zpoplatňovat API nějakou nesmyslně vysokou sumou a hodně subredditů kvůli tomu stávkuje: nejdříve zablokovali přístup do subredditu DragonQuest úplně a nyní je tam pouze read only přístup. čili to budu řešit buď sám nebo za pomocí Googlu a nějaké wikiny #firstworldproblems
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Teďka mě teda ten Dragon Quest IX začal srát a to v jedné věci: chci odemknout pokročilá povolání a jsou na to naprosto úchylné questy, které nedávám. Jediné co se mi povedlo odemknout je Sage, tak jsem změnil Mage na Sage, později se ukázalo, že jsem spíš měl změnit Priesta. No dobře. Pak mám možnost paladina, ale ten mi přijde docela na houby, protože z nějakého neznámého důvodu nepodporuje těžká brnění (logika nic), chci Gladiátora a Armamentalistu, ale nedávám ty questy.
    Na redditu mi říkali, že s pokročilejšími povoláními se lépe poráží finální boss. Taky je to prý větší zábava. No zábava v plnění úchylných skoro neudělatelných questů, to se jim na to vykašlu. Prý se boss dá porazit základníma povoláníma, když se více grinduje. Tak budu více grindovat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    zabíjel jsem čas do rehabilitace a koupil jsem želvy ninja pro switch, běží to v nějakém emulátoru velkých herních automatů, grafika primitivní, ale odreagovat se u toho jde solidně. sbírka 2d i 3d her
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Poněkud mě bolí oka z dnešního pvp v Elder Scroll online. Hraju jak jinak než za kočk. Bohužel zatím ještě nemám level co potřebuju, a nemám všechny skilly, a s mojí mobilitou nečekám, že bych byla nějak moc kompetitivní v pvp.

    Ale jako přeladění od traumat a adultingů dobrý.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Dragon Quest report: v devítce se dají měnit povolání, já to bral za opruz navíc, ale ptal jsem se na redditu jestli se na tuto featuru můžu vykašlat a oni že ano ale proč bych to dělal, vždyť vnáší do hry více zábavy. Tak jsem teď reálně udělal quest na pokročilé povolání, povolání změnil a baví mě to jaxviň, znovu levelovat a nacházet pokročilejší kouzla a vlastnosti.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    na Mária nakonec kašlu, protože hraní akční hry ovladačem mi způsobilo křeče rukou, naštěstí jak jsem přestal hrát odezněly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam