• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Dragon Quest III HD2D: už jenom týden himbajs !!!§§§11111
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teď když je na spadnutí vydání DQ III 2DHD jsem zjistil, jak asi odzakysnout v osmičce... zrovna teď, chjo, smíšené pocity :)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v tom DQ IV je turnaj bojovníků: nejdříve je potřeba porazit čtyři předchozí, docela normální, bojovníky a pak ten pátej si vždycky vyčaruje dvojníky a člověk nemá jak určit, kterej z těch čtyř je pravej

přemýšlel jsem, jestli tam není třeba nějakej trik ale nakonec jsem prostě pokaždé bušil do náhodného a měl jsem víc štěstí než rozumu, porazil jsem ho takže můžu pokračovat s další kapitolou hry
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teďka v podstatě čekám na DQ III HD2D, které vyjde za měsíc a půl:

ve Skyrimu chodím sem a tam a moc nevím co dělat, grafika je ale super
    v DQ VIII jsem dost hnusně zakyslej, ale nechci se ptát na radu
    v DQ IV jsem zakysl na turnaji v Endoru, nejsem schopen porazit posledního protivníka
    DQ Monsters Dark Prince mě nebaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    sem tu dlouho nebyla, napsala jsem bakalářku

tak jenom básnička inspirovaná některými momenty ze hry

a v tej našej zakruti
    pasou se tam mamuti
    gate maji roztrhany
    a jsou spatně obuti.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    teď jsem trošičku popolezl ve skyrimu (splnil první quest) a grafika je úplně super: takovej Dragon Quest Monsters: Dark Prince má na Switchi daleko horší grafiku a seká se jaxviň, tady je vidět jak když dva dělají totéž není to totéž :)
    JUTA
    JUTA --- ---
    Kathy Rain je super. Rozhodně lepší než Rain, který jsem rozehrála na PC, ale kde mě fakt nebaví ovládání. Přijde mi to těžkopádné a nudné - nechci s postavou manévrovat a snažit se trefit do dveří a pod.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem se vykašlal na DQ VIII kde stále kysnu, rozehrál Kathy Rain na PC (indie adventura) a Skyrim na Switchi (asi všichni znáte, já tam mám mezeru ne že bych to neznal ale že jsem to nehrál)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Já jsem neustále zakyslej v DQ VIII, vždycky k tomu jednou za čas přijdu, hledám cestu dál, zjistím, že mě to nebaví a vypnu to. Poradit zatím nechci, protože místo toho pak dělám jiné věci, které mě baví víc.

Čekám, až vyjde DQ III 2DHD, což by mělo být 15. listopadu, jinak teď nepařím víceméně nic
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DANIELSOFT: poradit nechci, chci na to přijít sám
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem zkoušel v Dragon Questu VIII létat a našel jsem místo, kde je hodně kovových slizů, které pokud se vám poštěstí zabít mají hodně XP, ale rády z boje utíkají. Ovšem nezapamatoval jsem si kde je a už ho znovu nedokážu najít. Taky mám asi najít vesnici, to jsem si řekl že budu postupovat systematicky odzhora dolů přes celou mapu, dokud neprojdu všechna místa, kam se dá jenom doletět, ale zatím se mi to nějank nechtělo dělat, tak až se dokopu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem v DQ VIII došel k bodu, kdy můžu lítat: a ten "létací" pták se děsně blbě ovládá :( tak mám hint, že je někde vesnice obklopená horama a já nejen že ji nemůžu najít, ale nedaří se mi ovládat to létání, prostě furt to nějak blbě driftuje nahoru a já se neorientuju :( chjo, asi se zeptám na redditu jak na to, je tam nápověda s controls, ale asi jsem blbej. zlatý 2D dragonquesty...
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Zrovna nehraju, to už mne přešlo, ale moji youtubeři začali hrát Starfield a díky tomu jsem se dozvěděl, že ta jedna věc, co jsem si myslel že na té hře byla chytrá, ve skutečnosti nebyla.
    Totiž, když si tam tvoříte postavu, tak si vybíráte Traity, a Trait Serpent's Embrace má popisek "You grew up worshiping the Great Serpent. Grav jumping provides a temporary boost to health and oxygen, but health and oxygen are lowered if you don't continue jumping regularly – like an addiction."
    A já jsem si tehdy myslel, jaké krásné pomrkávání na hráče. V Bethesďáckých hrách lidi pořád hopsají, je to větší zábava než prostě chodit, v Elder Scrolls jsou na to skilly, Fallout trochu ostrouhal tak tady je na to jetpack a perk. Serpent, had, jakože ta vlnovka, kterou hráč tím způsobem pohybu vytváří, moc hezké.
    Jenže teď jsem se dozvěděl, že "grav jump" je skok lodí mezi hvězdnými soustavami. Argh.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak pořád hraju DQ8, ale nějak necítím potřebu se vypisovat

teďka jsem na redditu zjistil, že vyšel teaser na remake trojky:

Dragon Quest Day 2024
    https://www.youtube.com/watch?v=pzirhKZyj00

akorát už mně to přece jenom přijde takový jednotvárný, sice to koupím a snad budu hrát, ale myslím, že by to chtělo pro změnu třeba nějakou adventuru, že těma JRPG jsem po těch letech "přejezenej". mám Kathy Rain což doporučila kamarádka, kdysi jsem to rozehrál, ale už si to vůbec nepamatuju, tak možná začnu od začátku
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    v DQ VIII velký bossfight s jinou "bojovou" hudbou, akorát byl dost jednoduchý, protože jsem nemohl projít předchozí pákovou pakárnou a tak jsem grindoval metal slimes, ze kterých je přehodně expů, pak to vyústilo v adventurní část, se kterou se nechci babrat, tak uloženo a pro dnešek konec
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DQ VIII minireport: hra normálně odsejpala a nic zvláštního se nedělo, teď jsem zakysl v nějakém bludišti s pákama a posuvnýma stěnama, kde se mi nedaří vykoumat, jak se dostat dál

tak občas grinduju a jednou za čas si udělám výlet do toho dungeonu, ale zatím se nechytám
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Podruhé hraju tanka v MMORPG, v Elder Scrolls online.
    Tohle bejvá normálně toxický AF
    Protože hraju s lidma z guildy tak se mě hráč omlouvá, že je squishy, máme lepší damage než s lidma co jsou náhodně vybraný, a dostávám instrukce co dávají smysl.

Jo, dokonce i na otázku how do I bash? (Což je uplnej základ v ESO) se mi nevysmějou, a vysvětli mě to (napřed levý tlačítko, pak pravý).

TEn veterán dungeon jsem nakonec nedala, už usínám nad klávesnicí, konzultovala jsem bakalářku, chodili mi tu řemeslnící a tak.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Dneska jsem zakysl v dungeonu, kde nemůžu zatím najít cestu dál. Bludišťování je moje slabá stránka, baví mě hlavně boje.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ten 3D svět v DQ VIII je trošku blbě fuzzy: kdo má čuchat kde se zaseknu o jednomilimetrovej rantl a kde normálně můžu jít dál, jedenáctka to má lepší
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    inu trochu jsem se tu odmlčel... vytvářel jsem totiž vlastní hru, viz

[DANIELSOFT @ Game Development]

a poté
    (1) Dragon Quest Monsters Dark Prince mě přestal bavit, příště ty spinoffy nebudu kupovat
    (2) pochlapil jsem se a objednal z e-baye 3DS a Dragon Quest VIII
    (3) jakmile obojí dorazilo, musel jsem ještě koupit SD kartu do 3DS, kterou DQ VIII chtěl, to byl takový menší quest for Dragon Quest, nakonec nejmenší prodávaná karta v Datartu byla největší, kterou 3DS podporovalo, takže kompatibilita těsně prošla
    (4) teď hraju DQ VIII a čvachtám si, je to dobrá hra
    (5) po dohrání možná koupím sedmičku, ale ta má podobný systém vocations jako v šestce, která mi nevyhovovala, ale to nějak zatnu a dám
    (6) pokud tam bude nějaká mezera, budu pokračovat v těch Monstrech, nebo do té doby vyjde remaster DQ III (i když to jenom hádám)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam