• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    Diskuze pro ty, co hrají jakoukoli PC/konzolovou hru a chtějí se o ní více rozepsat.
    !! SPOILERY POVOLENY POUZE V TAGU !!
    rozbalit záhlaví
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    To nekoukání do manuálů se nevyplatí, ale fakt se bojim spoilerů. Oni si youtubeři neuvědomujou, že i ukázání Person na nějakym vysokym levelu do jistý míry spoil je. Nicméně mam v důsledku toho slušný mezery

-Například jsem zjistil až po nějakých 150h, že po shock útoku je dobrý udělat melee attack a tím udělam technical a můžu pak pokračovat Baton Passem nebo Full Attackem. A když protivník hoří, tak totéž stejný s Wind attackem.

Určitě je toho víc. Zatim ale nějak procházim. Statistiky Persaon obecně vůbec neřešim a netuším, co je Li nebo Lu...well, na to se asi podívam. A inventář mam plný věcí, který nevyužívam.

no na hard a víc bych to asi nedohrál.
    #Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    přepnul jsem v #Persona5 obtížnost na "Easy", dostal se na konec toho závěrečného bossfightu a je tam taková dost debilní situace, se kterou nevím moc co dělat, tak budu možná hrát zase ten Dragon Quest IX, nějak na to nemám chuť a trpělivost. ale třeba se ještě dokopu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak už jsem u bosse šestého paláce. Těsně předtím, než jsem ji zabil (health meter skoro na nule) mi zákeřně zabila Jokera. To bylo poprvé, za chvíli to zkusím znovu, až se oklepu.

#Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak jsem u bossfightu pátého paláce a přijde mi děsně těžkej, celej včerejšek jsem ho nedával

těsně před spaním jsem přišel ještě na nějaké brutální triky, zkoušel jsem to několikrát, ale měl jsem smůlu

prosím neradit

#Persona5
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Mi to prijde vypiplany tak nejak cely. Nejak se nemuzu zbavit dojmu, ze takovy hry se delaj v potu a krvi a v extremnim vypeti. Vybrouseny k dokonalosti coz vzdycky neco stoji.

Pro me to je i trochu exkurz do Japonsky kultury. Zaroven je videt, jak maji oni velmi dobrej prehled o nasich kulturnich symbolech (obracene to tak neni - vetsina lidi o Japonsky kulture a historii nic nevi). Ale to je znamy, jen to pozoruju i tady.

Jinak 5. Palac, novy probuzeni Persony, ty momenty mam nejradsi.

#Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    taky v #Persona5 obdivuju, jak mají vypiplanou tu mytologii person: prostě celou západní i japonskou mytologii mají jako postavy, každá svoje schopnosti, silné slabé stránky... to muselo dát práce
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    je to přece jenom trochu spoil děje, tak to dám do spoileru radši: (možná narážka na českou politiku v #Persona5)

jeden z padouchů se jmenuje Okumura a chce jít do politiky: myslíte, že je to běžný japonský jméno, nebo někdo opravdu "opisoval" z českých reálií? mezi programátory klidně Češi být mohli...
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    včera mi hraní #Persona5 pomohlo z psychického propadu z IRL záležitostí, dobojoval jsem se ve čtvrtém paláci až k první Safe Room

dneska jsem zkoušel jít dál, ale zakysnul jsem na hádankách. dobouchal jsem docela dost potvor, vylezl zpět k Safe Room, ale neuložil pozici a blbec si řekl "zkusím jít zpátky do té chodby, jestli se jenom na základě tohoto respawnujou nestvůry". A respawnovaly a jedna silná zabila Jokera. Až vychladnu ze vzteku, budu pokračovat.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Ja sem s Lady Ann ve vztahu, takze bych vedel. :-) Spis cekam, co se stane, az budu mit plnej bond taky s Makoto. Diky tyhle postave sem zacal chapat, proc je nekdo ujetej na hentai a kreslenou soft erotiku.
    #Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    #Persona5: ještě potřebuju zjistit, čím se zvyšuje Kindness, jednou se mi kvůli nízké Kindness nepodařilo pozvat Ann na rande. tipuju nějaké knihy, ale chci na to přijít sám (jinak by mi stačil jediný search v subredditu Persony, nebo se zeptat HONZAL)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    problémek s #Persona5 : občas někdo zmíní nějakou okrajovější postavu a já jak to nehraju každý den (někdy není čas a někdy není mysl, či obojí) tak mívám problémy zařadit o koho jde, taky když mají všichni ty japonský jména, tak se to blbě pamatuje. třeba teď všichni že prej je důležitej target v Mementu a já už si nepamatuju kdo to je a proč mu/jí lámat srdce. já vím, od toho je tu internet.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Tak jesi uz resis PINy, tak musis byt blizko. Jinak me pomohlo, kdyz jsem objevil fci Auto-recover. Da se rict, ze souboje zatim nejsou moc vyzva, ale i tak se bavim a snazim se o co nejrychlejsi vyhru. Mozna zkusim ty challenge ve Velvet roomu, kde uz clovek musi tahy promyslet, aby byl postup maximalne efektivni. Ale spoustu veci zatim moc nevim - ty statistiky u Person (St bude asi sila, ale jinak nevim), pak ty oslabujici efekty jako Dizzy...obcas netusim, cim sem oslabenej a jaky to ma mit dopady. Ale tim, ze zatim prochazim jak nuz maslem, tak jsem nebyl nucenej hledat na netu vysvetlivky. Ale prijde mi to jak za starych casu pred internetem, kdy si na to clovek prichazel sam.

Co se tyce Person, sbiram a casto fuzuju, zadnou nelevluju (jen pokud delam ukol pro Dvojcata) - fuzovani je mnohem rychlejsi.

#Persona5
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Nejdřív jsem byl zmaten, jak si mohl projít bossfight bez vyřešení PINu a pak mi došlo

že si tim nemyslel Kaneshira. Tady to bohužel podle mě nejde vyřešit, pokud sis nepsal někam na papír jaký písmeno je jaký číslo. V historii logu už to najít nelze, je to omezený jen na určitý množství textu. Já sem pak prostě kouknul na net.
    Jinak ale na nic moc nekoukam - jen na školní odpovědi, boostuje to Knowledge bez posunu času a mně přijde nejvíc hot Matoko, kterou s nízkou hodnotou na rande nepozveš :D

Jinak já sem to chtěl ukončit z důvodu času, ale nedalo mi to a že si dám ještě jeden Palác. A ten příběh začíná fakt pěkně gradovat a nechce se mi od toho odcházet.
    #Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    lol, tak konečně máme klub, kde se můžu bez obav vykecat a já jako na potvoru nemám moc co psát :)

inu, jsem stále v třetím paláci, byl tam těžký bossfight, který jsem nakonec vyřešil jednak uspáváním protivníků a zabíjením po jednom a jednak velmi pokročilou personou, kterou jsem získal haluzí na začátku hry a myslím, že šlo o bug, ale proč toho nevyužít, když se to chovalo jako regulérní volba. teď tam řeším nějaké jednoduché hádanky s PINy a poslední hádanka mi přijde taková zapeklitá, uvidím. vrátil jsem se do reálného světa, abych zadarmo nabral životy a staminu a až budu chtít, budu pokračovat dál #Persona5
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam