• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    #Persona5: ještě potřebuju zjistit, čím se zvyšuje Kindness, jednou se mi kvůli nízké Kindness nepodařilo pozvat Ann na rande. tipuju nějaké knihy, ale chci na to přijít sám (jinak by mi stačil jediný search v subredditu Persony, nebo se zeptat HONZAL)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Tak jsem se prokecal ke čtvrtému paláci, zjistil co to je a můžu jít spát. Ta hra je ukecanější než já na Nyxu :) ale nové okolnosti a zvraty v příběhu bavily
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    problémek s #Persona5 : občas někdo zmíní nějakou okrajovější postavu a já jak to nehraju každý den (někdy není čas a někdy není mysl, či obojí) tak mívám problémy zařadit o koho jde, taky když mají všichni ty japonský jména, tak se to blbě pamatuje. třeba teď všichni že prej je důležitej target v Mementu a já už si nepamatuju kdo to je a proč mu/jí lámat srdce. já vím, od toho je tu internet.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    pokořil jsem třetí palác! wow! teď tam byly kecy ohledně změny srdce, už se mi nechtělo tím proklikávat, možná později večer
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Tak jesi uz resis PINy, tak musis byt blizko. Jinak me pomohlo, kdyz jsem objevil fci Auto-recover. Da se rict, ze souboje zatim nejsou moc vyzva, ale i tak se bavim a snazim se o co nejrychlejsi vyhru. Mozna zkusim ty challenge ve Velvet roomu, kde uz clovek musi tahy promyslet, aby byl postup maximalne efektivni. Ale spoustu veci zatim moc nevim - ty statistiky u Person (St bude asi sila, ale jinak nevim), pak ty oslabujici efekty jako Dizzy...obcas netusim, cim sem oslabenej a jaky to ma mit dopady. Ale tim, ze zatim prochazim jak nuz maslem, tak jsem nebyl nucenej hledat na netu vysvetlivky. Ale prijde mi to jak za starych casu pred internetem, kdy si na to clovek prichazel sam.

Co se tyce Person, sbiram a casto fuzuju, zadnou nelevluju (jen pokud delam ukol pro Dvojcata) - fuzovani je mnohem rychlejsi.

#Persona5
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: já jsem zatím pořád ve třetím paláci: čas sice byl, ale nebyla moc nálada to hrát a když už jsem to zkusil, tak mi zabili Jokera a finito. jsem teď v oblasti, kde jsou body, kde se dá schovat, od sebe dost daleko, tak člověk riskuje, že stín zaútočí jako první. ale když dám party chat, tak všichni říkají, že už jsem blízko srdce, tak snad se časem dokopu
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak o vikendu jsem pokoril 4. Palac. Dost emocionalni momenty. Zaverecny bossove jsou vytvarne vyborny - resp. opravdu znepokojujici.

Dal prohluhuju bondy s divkama. Matoko i Lady Ann - kazda ma neco. S Yosishawou mam plnej bond a tesim se, az probudi svoje temny ja a taktez ji uvidim v kostymku.

Je to cim dal lepsi.

#Persona 5
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    GEE: Ja si tenkrat daval na PSX hned po vydani. Prvni hra na vice CD, neskutecny dobrodruzstvi.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Tak to prave IMHO ne - v kazdym Palaci jsou ruzny Stiny s jinyma weakness. Pokud mas dobre nakombinovany postavy s potrebnyma schopnostma, tak muzes pouzivat velmi efektivne Baton Pass, kdy souboje sfouknes v jednom kole. Kolikrat se na Jokera ani nedostane rada.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: inu mě přijde, že co se týče boje, tak dost věcí odedře Joker, kterej si spravuje všechny ty Persony a ostatní tak různě přicmrndávají: pravidelně je to člen týmu, který mívá časem výrazně méně SP. ale ono je to logické a taky je to hráčovo alter ego, žejo
    GEE
    GEE --- ---
    Já si pamatuju, jak na nějakým PC demo CD (pamatuju si Level, ale kdo ví) bylo demo FF VIII. Dohrál jsem ho snad stokrát. Jenže můj vrchní palič plnou prostě nemohl sehnat.

Nakonec mi strejda dotáhl FF VII místo VIII. A já byl tak zklamanej! Teda dokud jsem nezačal hrát...pak to byla láska.

A od tý doby jsou JRPG stále na jídelníčku.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Ja jsem hral v '97 FF7 a tenkrat to byl zazitek. V ty dobe to sbiralo nejvyssi hodnoceni a pro me to byla nejlepsi hra, co jsem kdy hral. Pokud nepocitam Pokemony, co jsem hral chvili v lete, tak je P5 moje prvni JRPG od te doby.

Jinak to mam ale taky spis jako relax, zatim mi obtiznost normal neklade zadny vetsi prekazky. I ten Kaneshiro, jakkoliv uz tak je potreba trocha taktiky, tak sel na prvni pokus. Ale kdovi, co jeste prijde ;-) hodne skillu moc nevyuzivam a pocitam, ze s postupujicim progresem mi to hra neodpusti a budu to muset promyslet mnohem vic (vyber postav, Jokerovi Persony a co pouzit). Zatim mi casto poradi Mona a vede to za ruku (coz mi nijak nevadi)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jinak ty Dragon Questy byly (kromě některých těžkých bossfightů) víceméně odpočinková záležitost, to se člověk vrátil domů z práce a uspokojil v sobě toho obsedantně kompulsivního nerda grindováním s minimem možností podělat hru #DragonQuest
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: mně to někdo doporučil na Okounu když jsem tam vychvaloval Dragon Questy, že si myslí, že by se mi to líbilo
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Ja uz pouzivam aktivne jen jednu soc. sit a tou je nyx. Jinak P5 tu na nyxu hralo (a hraje) vic lidi, ja se do toho pustil i na zaklade mistniho hypu.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: Treasures upřímně nevím :( Jinak nevím, jestli jsi na redditu, ale je tam o Personě fórum a už jsem se tam jednou na jednu nejasnost zeptal a výsledkem bylo spousta detailních a chytrých odpovědí: čímž nemyslím, že by ses neměl ptát mě, to mi vůbec nevadí, ale jsem vlastně taky začátečník a spoustu věcí nemusím vědět. K JRPG mě přitáhly Dragon Questy (o nich jsem se rozepsal do klubu Nintendo, odtamtud mě vyhnali do "Co právě hrajete" a odtamtud máme nakonec vlastní klub), zkoušel jsem ještě Bravely Default II, ale to mi vůbec nesedlo a Octopath Traveler, tam jsem do toho zezačátku nějak nemohl proniknout, Persona 5 je jediné další JRPG, které mě chytlo a je to první které hraju, které není od Square Enix.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DANIELSOFT: Jj, koukal sem. Moc teda nevim, na jsou Treasures - to je urceno k prodeji?

Ale jinak se to postupne stava prehlednejsi, ikdyz mam porad dost nejasnoati. Ale ono to postupne zapada a clovek muze pokracovat pribehem
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    HONZAL: On ten inventář je takovej možná trochu nepřehlednej tím, jak je to tam rozdělený: než jsem přišel na to, že můžu mačkat L a R a dostat se k dalším kategoriím (což je tam napsáno "vlevo dole" a nevšiml jsem si toho zprvu) tak jsem to tam taky nemohl najít - musíš vědět, ke které skupině předmět patří, ironicky to rozdělení je tam asi právě kvůli přehlednosti.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Aha, koukam, ze v inventari to je...moc do nej zatim nelezu. Obecne dost veci jeste asi nevyuzivam. Obchody zacinam prochazet taky az ted - hledam nejaky veci co udelaj radost divkam. Bond zvysuju vlastne jenom s holkama. Ale to bude pocitam asi bezny :D
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DANIELSOFT: (což mi nepřijde jako spoiler, protože je to úplně normální mechanismus hry)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam