DYSTOPIK: imho je hodně podstatná forma.. v obou směrech...
zažil jsem jednou dvakrát aktivisticky hozený lidi, co mě ooslovili někde ve městě, a hustili do mě věci, který jsem si i sám myslel, ale prostě mi to i tak cpali dál, a bylo to otravný... měli takovou tu trutherskou angažovanost... ale ne cit, míru....
v jednom případě jsme byli s kámošem na pivu někde na zahrádce a někdo se s náma dal do řeči, přisedl si .. a furt jel něco o válkách USA zločinejch.. my se na tom v pohledu ani nelišili, ale prostě to cpal a rušil nás
takže pokud ho toho tvého kolegu chytá taková přímo agitační, tak chápu, že to může být ootravný
já třeba o politice apod. s kkolegy v práci ani kamarády většinou nnemluvím, když vím, že to mají hozený jinak. případně když jedou tu svoji jinou, tak mlčím, nebo mírně okomentuju , kde vidím dirku nějak nekonfliktně a s otazníkem než fatalismem... připouštím tam určitou míru nejistoty, i pokud jsem celkem přesvědčeně zaujatej.
imho prostě v práci nnebo mezi kamarády prostě nnení dobrý se rozhádavat o politice, náboženství.. samo i v rodině tuplem.
něco trochu jiného je jeden kamarád, kterej se vysloveně rád hádá... a rád zaujímá opačný stanoviska i při sebemenším detailu. a tlemí se u toho
sic to vidíme většinou dost stejně tak to umí i trochu vytočit. že zvýším hlas, když mám pocit, že tam má logickou chybu, na který se na mně přehnaně vozí..
ale spíš je ta polemika veselá.. u piva.. i když vím, že s lidma, který ho neznaj, se aj porvali
každopádně imho je to fajn si takovým typem debaty otestovat sílu svých přesvědčení.. člověk to nemusí brát osobně. ať už řešíme emzáky nebo covid, ilumináty..
samo že to človvěk umí provokovat, když to vypadá, že ta druhá strana nějak "nechce chápat" naši logiku, ale vkládat do toho emoce je asi k ničemu. stejně bůh ví, co je pravda.. a možná žijem v nějaké simulaci, tak je to pak relativní úplně všecho :-)
proto se mi moc nelíbí, když vidím demonstrace, který jsou plný hněvu, zlostných pokřiků, skandování jen hesel