• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ještě mne napadlo, že je fajn filtrační konvice. Z vodovodu nám i bez filtrace teče voda vcelku chutná, ale po filtraci v konvici dalece překonává vodu balenou. A třeba na chuti kávy je to hodně znát.
    DREEK
    DREEK --- ---
    Mohu doporučit jogurtovač. Na 8-10 klasických jogurtů je potřeba 1l mléka a jeden menší živý jogurt. Pak můžete vzít již vytvořený jogurt a udělat z něj zase další.
    Nevýhoda - jogurtovač spotřebovává el. energii, je potřeba aby byl zapnutý 10-12 hodin. Btw některé trouby už tuto funkci mají, takže jogurtovač nemusíte dokupovat. ;)
    N_I
    N_I --- ---
    a právě piju - kefír z mléka, tibetská houba co ti za dva dny udělá domácí kefír....nemusíš ho kupovat, jen mléko, ale asi to zase vlastně tak moc neušetří..:)))
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOWUP: zateplovat socialistický ČR kůči se moc nevyplatí :-) nechceš vědět jak je to stavěný. V blízkém příbuzenstvu jich máme víc a budu ráda až se postaví něco jiného. Dost lidí z okolí tomu hodí novou fasádu a vypadá to oki, ale žitíčko v tom nebude nic moc :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUSINDA: Tak ono to plati skoro o vsem - zateplit dum prinese uspory na topeni (a navic umozni topit na nizsi teplotu aniz by nekde neco plesnivelo, pokud spravne vetras), nova kuchyne s novejma pristrojema vetsinou znamena usporu energii, novy topeni stejne tak, novy auto bude vetsinou (?) mit mensi spotrebu. Akorat to znamena na pocatku vyssi investici ktera se treba u toho zatepleni budto nevrati nikdy, nebo v radu desitek let, takze je to takova trochu hrabeci rada :-)

    Napriklad vareni ve steameru znamena, ze v nem uvaris cely menu v jednom procesu, pravdepodobne to taky neco usetri, ale halt ten steamer taky neni zadarmo a rekl bych ze se to nikdy neamortizuje - ten prinos je spis v tom ze se neco vari samo a vicemene clovek nemusi u toho stat.
    N_I
    N_I --- ---
    polsko je asi super...mozna i nemecko kdo to ma pres caru kousek, se v necem vyplati vic..:)

    u nas v hospode porad nekdo chodi do tech levnych proslych potravin z nemecka...a neni to asi taky zly...ikdyz ja tam nelezu a mam k tomu v necem odpor..nemel sem kliku na dobry kusy...a par sem i vyhodil....stamgasti od nas ale maj docela uz skills a nosej dobre veci..


    MARASAN: to je dobrej hack.,diky....my obecne hledame letenky za malo, jezdime do zemi kde je porad jeste levno - albanie, makedonie, balt, gruzie, neapol - tam jezdime marsrutkama nebo vlakem nebo sockou s baglem a bydlime pres booking.com, myslim ze taky dost usetrime, vecere si varime dost sami, mazem svaciny na cestu, chodime pesky, jo a na tohle setrime zase tak ze treba - zena mi rika ze krize stredniho veku je nepekna vec a neni nutne mit bmw nebo audi nebo subaru pac stejne nam auto stoji treba 14 dni na ulici a rozdill kerej dame do toho porizeni vozu je treba pet dovolenych...takova matika na me platila..:)

    neapol je vubec...levne letenky..letiste v centru...jizdenky na atrakce za dobre love, pizza za 120kc ale musis mit rad sorentina a chaos..lehce..:)



    IXTREMIST: boží! výborný, až na to slovo TOP blebleble, mě náš rybář kerýho mám v práci ted lehce sere..páč mi bere suroviny na vareni kery kupuju ja, ale sam moc nenosi...zmrd..:) po case se v tehle kseftech / varim pro kolegy, prodavam na blesaku, jim u stamgast stolu / dost casto se ukaze povaha tech lidi...rad si vemu...jim..ale nedonesu nic....uz aby byla sezona a zamaznul mi hubu candatem zase..:)

    jeste pomerne drahej obchod se spanelskyma potravinama na vytoni ma odrezky a zbytky od salamu a jamonu....jsou to balicky na vareni a me pak vystacej na treba 10 obedu....nebo kusy konce salamu na chleba....konce sou prece i nejlepsi..:) kdyz sem byl u tech kuzi a odrezku od sunky..:)))
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ZORBEN: tipuju, ze kdo bydli u hranic, urcite to vyzkousel :)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    meoje nejvetsi uspory za posledni rok jsou v nakupech v Polsku, mam to celkem tam a zpet asi 50 km, loni mi naftu zaplatilo levnejsi tankovani, letos je to uz horsi, ale Biedronka je ve vsem levnejsi nez cesky obchody :) chapu ze to neni tip pro kazdyho, ale kdo bydli u hranic a jeste to nevyzkousel tak rozhodne doporucuju
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DEEFHA: na to staci manzel s pravitkem.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    STEVIE: normalne zadas treba od 1.4. do 1.5. a mas u ceny treba "nabízí slevu, když se ubytuješ na víc než 28 nocí."
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    MARASAN: to je podpultovka nebo ti to tam samo AirBnB nahodí když dáš období měsíc+?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    N_I: "sprahnout se s rybarem ktery obcas donese rybu..:)"
    Chytam ryby odmala a potvrzuju, i pro rybare je to to vyhodny. Bartruju takhle kraliky, slaninu, kaceny atd. za ryby co chytam. Top je chycenej sumec, staci se zminit v hospode a cela dedina za dva dny nosi veci a bere uzeneho sumce.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ad AirBnB : chceme jet na mesic a zjistili jsme, ze naprostej standard pro mesicni pobyt je 50 % sleva, nekdy i vic. Takze uz treba tritydenni pobyt ma smysl hledat jako mesicni, vyjde levneji a proste staci odjet driv.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    IOM_NUKSO: Je to tak.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DEEFHA: zrovna tam na to koukam :D maji tam na to diy video. A asi se da poprosit u ocniho, at to udela a pak to tam uz jen napises do objednavky
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POZITRON: No minimálně je ještě potřeba PD.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RAINBOF: nevim, jak vypada tvuj "recept", ale muj L +3, P +2, nazdar, zadna dalsi informace.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    POZITRON: a to udelaj podle "receptu" ? to je pecka.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NAVARA: Jsi laskav.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: Jen ber v potaz, že na nízkou cenou mohlo být i to, že jsem hledal brýle pouze na čtení po večerech - jinak mám oči v pořádku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam