• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Balená voda je ultrapeklo. Nejen zbytečný vyhazování za produkt, ale vopruz a náklady spojený s jeho dopravou domů. Jako jasně, klidně můžeš tahat sixpacky balených dvoulitrovek domů hezky ručně, ale počítám, že většina lidí to tahá autem nebo zaúkoluje rohlík apod.

    DEEFHA: Zas dneska máš daleko větší tlak na úzkostlivé rodičovství, takže se kupuje balená voda třeba pro děcko, protože co kdyby ta z vodovodu robátku ublížila!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ADAMIRA: Copak sůl, ale cukr! :-P Od tý doby, co jsme přestali sladit, nám kilo cukru vydrží rok. Dřív to byl tak měsíc. Hehe.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak to souhlas. Navíc taková odbočka - nepamatuju si, že by před revolucí byla běžně k zakoupení balená voda. Nemyslím sodovku, ta samozřejmě byla, ale normální neperlivá voda. Nebo si to jen špatně pamatuju, protože naše rodina ji nekupovala? No každopádně, tehdy myslím byly vodovodní rozvody v daleko horším stavu a třeba by to smysl i dávalo. Ale dneska, dneska to smysl nedává a přitom se to kupuje hodně. Tak nevím...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    počkejte, počkejte! jakože chuť je subjektivní? WTF? Ty vyhozený prachy za kraviny typu sůl a přitom mi někdo mohl dávno vysvětlit že už je všechno slaný dost!

    tomuhle boomerství už nepomůže ani filtrační konvička :/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: no, co filtry.. ale nejvetsi hardcore jsou zoufalci, kteri kupuji v praze balenou vodu...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NEI: Ale maminka má vždycky pravdu! :-P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ja treba setrim tim stylem, ze se ridim pravidlem "nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit kupovat levny veci".
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Na tom něco bude. Je pravda, že jsem teď na chvíli zapomněl, že jsme ve škudlícím klubiku :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to mas pravdu, ale kdyz chces setrit, tak se musis umet oprostit od subjektivnich pocitu a prejit k tem objektivnim... a voda v praze fakt problem neni. praha ma tri prdele jinych problemu od dopravy az po znecisteny vzduch. jako prach a bordel z prazsky ulice, to je zdravotne rizikovej hnuj. ale ne voda.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele, ale kvůli subjektivním pocitům si lidi přeci kupujou většinu věcí :-) Většinu jich teda nepotřeujou, ale víš jak.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: ne, ja jenom rikam, ze zrovna praha ma vodu kvalitni a povesti o zle prazske vode z vodovodu jsou jen pohadky pro blbecky. sorry. jako chapu, ze maji lidi problemy s radonovou vodou, s zelezitou vodou nebo z jzd kontaminovanymi studnemi , ale praha vazne problem nema. takze kdo si v praze koupi filtr, tak ten rozhodne nesetri.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Já mám vodu z kohoutku natočenou v hromadě plastovejch lahví v lednici. Je pěkně vychlazená, odstátá a ještě mi dělá akumulační efekt. A ne, nemám ji v těch lahvích měsíc :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: to je tvuj subjektivni pocit. nicmene, pokud mas pocit, ze je voda spatna, neni zadnej problem pozadat hygienu o odber vzorku, aby ti pak rekli, ze po chlastu a drogach mas rozmrdany chute..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    INDIAN: tyvle, v praze i pres stari nekterych trubek na zizkove ci vinohradech je voda skvela a uplne v pohode. jako pestoval sem travu v lecjakych prazskych bytech a subjektivne mohu rici, ze nejmene s vodou jsem byl spokojen u Bohemky. Nicmene i ta voda tam splnovala vsechny parametry kvality. Filtry na vodu jsou vyhozeny penize.

    NEI: to nevim kde zijes, ale vetsina normalnich svj uz davno nema vodu v olovenych trubkach.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    INDIAN: Já mám třeba doma fakt OK vodu, ale v práci se nedá pít, je vyloženě hnusná, taky přemejšlim nad nákupem nějaký týhle konvice.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    co je na ni spatnyho nebo zivotu nebezpecnyho?

    Hezký pokus o trolling.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    uprimne receno mi zrovna prijdou vselijaky tyhle filtry jako zbytecne vyhozeny prachy ... vodkad pijete vodu, ze Zelivky? co je na ni spatnyho nebo zivotu nebezpecnyho?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    POZITRON: no diky, zkusila jsem tam udelat jakoby objednavku, kterou jsem nedokoncila a ted mam od nich dva spamy denne. Na unsubscribe jsem klikla uz tisickrat a porad to chodi. Nejaky tip jak se toho zbavit? :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JINX: Jako nějaké "zero installation reverse osmosis", ale nevím o nich vůbec nic
    JINX
    JINX --- ---
    NAVARA: Daji se koupit nějaké osmozy které se nemusí montovat? Hledám nějaký ekvivalent filtračních konvic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam