• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Já žiju teď na jihu Španělska a vodu tu máme luxusní posledních pár měsíců, předtím smrděla a chutnala hnusně. Tak jsme holt kupovali britta filtry, abychom "nemuseli" kupovat balenou.
    Ale z jiného soudku. Pokud sem (do Malagy) někdy pojedete(poletíte) tak doporučuju místní secondhandy. Jsou tu kožichy, trenche a kabáty z kašmíru třeba i za 5euro. Je tu teplo, tak to není hned rozebrané.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    INDIAN: Když jsem měl ten uhlíkový? filtr na kohoutku, tak rozdíl v olejovité před a čisté po byl velmi znatelný, vylemtal jsem hned několik sklenic při "aha, takhle to má chutnat" momentu.
    V čaji (gyokuro apod) to samé, najednou bez map na povrchu a výraznější chuť.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEEFHA: tak hajzlak muzes capnout i na navsteve u znemejch, aspon se ukaze, jakej mate vztah doopravdy :))
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    furt se nemuzu zbavit domneni, ze vsecky ty filtry sou jenom takovej placebo efekt na kterym je postavenej kseft ... a vsadim se ze naprosta vetsina konzumentu by pohorelo ve slepym testu pred/po

    nemam samozrejme namysli v mista kde voda opravdu nevyhovuje (vlastni zdroj, atp)... nicmene minimalne v civilizovanjech zemich kde sou dost striktni pravidla na kvalitu vody ve verejnejch radech je to bezvyznamnej gadget hodnej statusu konzumni doby
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PALEONTOLOG: Good point s tím toaleťákem, na to nesmím zapomenout. Btw na benzínky já se moc nedostanu, páč nemám auto. Šetřím!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEEFHA: cukr se bere na benzinkach, z prace se tahaj zarovky a hajzlak,
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: jemu to nevadi, prinese vzorky do kuchyne a pak nam dalsi sklenice prodava, kazdy chce domu med o neco levnejsi nez v obchode... :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: To ale kolega moc neušetří :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: my uz sme v ramci uspor presli na med, nosi ho kolega vcelar.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: idealni a jeste bych usetril.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Btw. abych se vrátil k ktématu šetření a hezky spojil několik předchozích příspěvků dohromady: kdybych měl potřebu ušetřit za cukr, tak si ho budu jako zprávný Čech nosit z práce. Protože tady nám ty pytlíčky ještě pořád frčí (aktuální foto od kávovaru).

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: kdo je kurva adamira? ja ho nevidim, to je nejaka lacina kopie kocoura mikese?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: je videt, ze mas problem se ctenim a chapanim psaneho textu. ja nepsal, ze nesolim, ze solim malo, protoze presolit si muze kazdy sam. tebe bych asi poslal rovnou domu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ADAMIRA: Já ne, konvičky školí ufo :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    lol, solí chleba a poučuje o konvičkách...

    dál
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ADAMIRA: Tak jest, ovšem ten chleba si ještě pořád solím. Od příštího měsíce přestanu i to. Zen je nadosah...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: tyvle, cukr za bolsevika.. to byl problem, zvlast kdyz se potrebovalo zavarovat. pamatuju, ze babka jeste v 80's mela na pude baraku zasobu nerafinovanyho cukru, ktery natahal jeji dedecek z cukruovaru, ktery puvodni majitel zavrel nekdy v roce 1938... hromada tvrdyho hnedyho cukru, kterej se musel pred zavarovanim odsekavat sekackem.

    dedim chatu po tete, teta s fotrem byli z chudy delnicky rodiny a meli dost nedostatek. otevru na chate skrin a vidim tri hrnce plny cukriku z benzinek, kavaren, letist a podobne. az do smrti nemusim na chatu kupovat cukr do kafe a caje :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DEEFHA: Tak pokud je to statusová záležitost tak to se dá chápat, nicméně - nicméně stále jste "ti co dřív sladili", to je cejch kterýho se už nezbavíš, dobře ale že jste se ze závislosti na svých subjektivních choutkách zbavili a už pijete jenom vodu a jíte suchý chleba. :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ADAMIRA: Cukr jsem si nechal v piksle jako znak bohatství. Moje babička takhle měla na skříni vystavený homole v celofánu :-) Je teda fakt, že obyč krystal takovou parádu neudělá...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: a da se vypalit i s hovnama, takze muzes usetrit i za hovnocuc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam