• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: pred nejakym casem sem na kabelovce sledoval americkou reality show o extremnich drzgreslich. byla tam rodina, ktera hajzlpapir nepouzivala a utirali si prdele hadrem, ktery jednou za cas proste vyprali v bazenu s bublinkami a pracim prasku. (ano, v bazenu, protoze pracka nebo mycka zbytecne zere vodu a bazen poslouzi cely rodine).
    JOPS
    JOPS --- ---
    DEEFHA: ja si myslim, ze kvuli tomu cukru na benzinkach bys mela poridit auto.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Po návštěvách ne,ale z návštěvy jo :) známý dělal u stavební firmy a tak neměli popelnice,vždy ráno cestou do fachy vzal pytel s odpadky a na stavbě to jebnul do jejich kontejnerů,no a když pak byl na dovo a narodil se mu prcek,tak nám při odchodu z party všem přidělil nabalickovane posrane pleny a my to cestou strkali do odpadkových košů :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MARASAN: tak je fakt, že na vesnici je problém, pokud nevytáhneš popelnici před branku, tak ti ji nikdo nevysype a pak čekáš další tejden-dva na další svoz. když se to stalo, tak jsem taky vozil do městečka kapanelákům pytel s odpadkama. ale tahat to po návštěvách mě nenapadlo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PALEONTOLOG: tihleti uz ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MARASAN: a tyhlety lidi chodí k volbám? :))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOCKINEZ: mas treba mesta/vesnice, kde platis od popelnice. Nebo nakoupis kupony a jeden odvoz jedne popelnice jeden kupon. Mensi pocet popelnic je pak levnejsi. No a kdyz mas plnou popelnici, musis zacit improvizovat - jezdit po navstevach, dokud neprijede dalsi odvoz.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MARASAN: To zní skoro jako z toho pořadu o extrémních škudlilech. :)

    btw nechápu mechanismus šetření. Každý rok v dubnu mi město pošle složenku na 600,- Kč za popelnice. I kdybych popelnice nepoužíval, tak nic neušetřím, protože každoroční poplatek městu cáluju tak jako tak.

    Ale třeba je to v různých městech jinak...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PALEONTOLOG: meli jsme znamy, kteri na navstevy vozili svuj pytlik s odpadem a hazeli jej do popelnic u navstevy. I u nas. Setrili za popelnice.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANEZAK397: tak statistika mi tady zatím hovoři 2:1 PRO konvičku :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    ADAMIRA: Jo jo chutnala normálně :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    INDIAN: Mam podobny pocit, ovšem žena na tom trvala a ve slepým testu to fakt pozná. z druhé strany mě jako starýho prepera celkem těší, že když se něco dojebe, tak prepnu na studnu a trojnásobná filtrace mi jakžtakž umožní tu vodu bezpečně pít.
    JINX
    JINX --- ---
    DOCKINEZ: Když pominu mikroplasty, kovy tak třeba fluor a chlor…
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    INDIAN: jo to je taky možný, že to prostě fungovat nebude

    Já jsem hrozně rád že jsem v civilizovaný zemi kde jsou striktní pravidla na kvalitu vody a naprosto věřím tomu že ta voda je kvalitní (pokud nejsi v dejvicích žejo, tam se ti klidně může stát že budeš v civilizovaný zemi se striktníma pravidlama pít regulerní s*ačky :) ), ale to si myslím že tu nikdo ani tak neřeší a o kvalitě nepochybuje.

    Ale já rád piju v práci a doma kohoutkovou vodu a v práci je prostě hnusná, nevim proč ale je prostě hnusná. A místo toho abych se pořád tahal s balenym pitím tak raději koupim filtrační konvici, prostě to zkusím je to 600, když to nebude fungovat tak jí odvezu na chatu kde bereme vodu z potůčku :)

    Beru na vědomí že s tím máš nějaký špatný zkušenosti ale to neznamená že jsi si nekoupit nějakej shit, žejo :)


    ANEZAK397: no a chutnala ta filtrovaná voda líp nebo ne?
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Já žiju teď na jihu Španělska a vodu tu máme luxusní posledních pár měsíců, předtím smrděla a chutnala hnusně. Tak jsme holt kupovali britta filtry, abychom "nemuseli" kupovat balenou.
    Ale z jiného soudku. Pokud sem (do Malagy) někdy pojedete(poletíte) tak doporučuju místní secondhandy. Jsou tu kožichy, trenche a kabáty z kašmíru třeba i za 5euro. Je tu teplo, tak to není hned rozebrané.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    INDIAN: Když jsem měl ten uhlíkový? filtr na kohoutku, tak rozdíl v olejovité před a čisté po byl velmi znatelný, vylemtal jsem hned několik sklenic při "aha, takhle to má chutnat" momentu.
    V čaji (gyokuro apod) to samé, najednou bez map na povrchu a výraznější chuť.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEEFHA: tak hajzlak muzes capnout i na navsteve u znemejch, aspon se ukaze, jakej mate vztah doopravdy :))
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    furt se nemuzu zbavit domneni, ze vsecky ty filtry sou jenom takovej placebo efekt na kterym je postavenej kseft ... a vsadim se ze naprosta vetsina konzumentu by pohorelo ve slepym testu pred/po

    nemam samozrejme namysli v mista kde voda opravdu nevyhovuje (vlastni zdroj, atp)... nicmene minimalne v civilizovanjech zemich kde sou dost striktni pravidla na kvalitu vody ve verejnejch radech je to bezvyznamnej gadget hodnej statusu konzumni doby
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PALEONTOLOG: Good point s tím toaleťákem, na to nesmím zapomenout. Btw na benzínky já se moc nedostanu, páč nemám auto. Šetřím!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam