• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    NEI: heled zas tak o té subjektivitě to nemusí být, někde jsem narazila za názor, že lidem dělá problém pít některou vodu, protože je na ně moc zásaditá,tzn. jejich tělo je na ten poměr moc alkalický, takže si tam pak musejí lít šťávy atd.
    Já třeba miluju minerálky všeho druhu už od malá i takový ty slaný, železitý a tak:)
    Takže je asi otázka vody nejen ve směru jestli je opravdu špinavá,nebo jen málo "kyselá" pro dotyčnou osobu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: nicmene, ted vecer cumime na extremni kuponovy slevy, to je taky k tematu. amici sbiraj kupony z casaku, pak jdou nakoupit treba za tisic dolaru a diky kuponum usetri nekdy az 100%... tam me kolikrat fascinuje, kolik casu tomu hlavne zensky venujou a jak zvladaj celou logistiku. 40h tydne prace na sbirani, strihani a razeni kuponu do poradacu. oni v tom maj dokonce i soutez, kdo nakoupi lip, vic a levneji...

    Extreme Couponing (TV Series 2011– ) - Reference View - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt1836419/reference
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI:

    Extreme Cheapskates (TV Series 2011– ) - Reference View - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt2152721/reference

    bezelo to vecer kolem pulnoci na tlc, protoze sem se vzdycky vratil z venceni psa a zrovna to bezelo. obecne tlc je dobrej kanal plnej neuveritelnych bizaru. ted se zenou koukame na reality milf manor, je to hrozna sracka, nicmene toci se to okolo svobodnych milfek a jejich synu. ktery zavreli do jedny vily a tam vsichni spolu sukaj a hodnotej se nazvajem...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: pred nejakym casem sem na kabelovce sledoval americkou reality show o extremnich drzgreslich. byla tam rodina, ktera hajzlpapir nepouzivala a utirali si prdele hadrem, ktery jednou za cas proste vyprali v bazenu s bublinkami a pracim prasku. (ano, v bazenu, protoze pracka nebo mycka zbytecne zere vodu a bazen poslouzi cely rodine).
    JOPS
    JOPS --- ---
    DEEFHA: ja si myslim, ze kvuli tomu cukru na benzinkach bys mela poridit auto.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Po návštěvách ne,ale z návštěvy jo :) známý dělal u stavební firmy a tak neměli popelnice,vždy ráno cestou do fachy vzal pytel s odpadky a na stavbě to jebnul do jejich kontejnerů,no a když pak byl na dovo a narodil se mu prcek,tak nám při odchodu z party všem přidělil nabalickovane posrane pleny a my to cestou strkali do odpadkových košů :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MARASAN: tak je fakt, že na vesnici je problém, pokud nevytáhneš popelnici před branku, tak ti ji nikdo nevysype a pak čekáš další tejden-dva na další svoz. když se to stalo, tak jsem taky vozil do městečka kapanelákům pytel s odpadkama. ale tahat to po návštěvách mě nenapadlo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PALEONTOLOG: tihleti uz ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MARASAN: a tyhlety lidi chodí k volbám? :))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOCKINEZ: mas treba mesta/vesnice, kde platis od popelnice. Nebo nakoupis kupony a jeden odvoz jedne popelnice jeden kupon. Mensi pocet popelnic je pak levnejsi. No a kdyz mas plnou popelnici, musis zacit improvizovat - jezdit po navstevach, dokud neprijede dalsi odvoz.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MARASAN: To zní skoro jako z toho pořadu o extrémních škudlilech. :)

    btw nechápu mechanismus šetření. Každý rok v dubnu mi město pošle složenku na 600,- Kč za popelnice. I kdybych popelnice nepoužíval, tak nic neušetřím, protože každoroční poplatek městu cáluju tak jako tak.

    Ale třeba je to v různých městech jinak...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PALEONTOLOG: meli jsme znamy, kteri na navstevy vozili svuj pytlik s odpadem a hazeli jej do popelnic u navstevy. I u nas. Setrili za popelnice.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANEZAK397: tak statistika mi tady zatím hovoři 2:1 PRO konvičku :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    ADAMIRA: Jo jo chutnala normálně :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    INDIAN: Mam podobny pocit, ovšem žena na tom trvala a ve slepým testu to fakt pozná. z druhé strany mě jako starýho prepera celkem těší, že když se něco dojebe, tak prepnu na studnu a trojnásobná filtrace mi jakžtakž umožní tu vodu bezpečně pít.
    JINX
    JINX --- ---
    DOCKINEZ: Když pominu mikroplasty, kovy tak třeba fluor a chlor…
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    INDIAN: jo to je taky možný, že to prostě fungovat nebude

    Já jsem hrozně rád že jsem v civilizovaný zemi kde jsou striktní pravidla na kvalitu vody a naprosto věřím tomu že ta voda je kvalitní (pokud nejsi v dejvicích žejo, tam se ti klidně může stát že budeš v civilizovaný zemi se striktníma pravidlama pít regulerní s*ačky :) ), ale to si myslím že tu nikdo ani tak neřeší a o kvalitě nepochybuje.

    Ale já rád piju v práci a doma kohoutkovou vodu a v práci je prostě hnusná, nevim proč ale je prostě hnusná. A místo toho abych se pořád tahal s balenym pitím tak raději koupim filtrační konvici, prostě to zkusím je to 600, když to nebude fungovat tak jí odvezu na chatu kde bereme vodu z potůčku :)

    Beru na vědomí že s tím máš nějaký špatný zkušenosti ale to neznamená že jsi si nekoupit nějakej shit, žejo :)


    ANEZAK397: no a chutnala ta filtrovaná voda líp nebo ne?
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Já žiju teď na jihu Španělska a vodu tu máme luxusní posledních pár měsíců, předtím smrděla a chutnala hnusně. Tak jsme holt kupovali britta filtry, abychom "nemuseli" kupovat balenou.
    Ale z jiného soudku. Pokud sem (do Malagy) někdy pojedete(poletíte) tak doporučuju místní secondhandy. Jsou tu kožichy, trenche a kabáty z kašmíru třeba i za 5euro. Je tu teplo, tak to není hned rozebrané.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    INDIAN: Když jsem měl ten uhlíkový? filtr na kohoutku, tak rozdíl v olejovité před a čisté po byl velmi znatelný, vylemtal jsem hned několik sklenic při "aha, takhle to má chutnat" momentu.
    V čaji (gyokuro apod) to samé, najednou bez map na povrchu a výraznější chuť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam