• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: tak to je otázka co je pro tebe moc často :)

    Já nabíjím přes noc, během dne mi vydrží (ale mám ho opravdu na telefonování, sem tam nějaká ta zpráva/mail a sem tam juk na nyx, sem tam si pustim muziku) - což je pro mě dostačující.

    Pokud nepustíš telefon celej den z ruky tak to pro tebe nebude (nebo teda minimálně SE2020 - nevím jak jsou na tom ostatní modely), to by jsi asi nabíjela hodně často.


    SCHWAB: jo pro mě to není "základní výbava" proto na to nedávám moc pozor a okamžitě je rozbiju


    NEI: já už vlastně ani ty za 100 o kterejch jsem psal, mám od kamaráda asi 5 typově stejnejch různobarevnejch reklamních brejlí :´)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ADAMIRA: s těma brejlema mám spojenou myšlenku, proč se nebát pořídit iPhone za desetitisíce.
    Jsem si jednou koupil omylem sluneční brejle za necelý dva litry (a to někým před 15 lety) a vydržely mi asi 7 let :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI:
    z krátkodobýho hlediska jí má iphone "slabší" - nevím jak moc se dostáváš do situací kde nemáš zásuvku nebo powerbanku - já vůbec (a to lezu po horách a chodim na několikadenní outdoor výlety dost často), takže tenhle problém neřeším

    z dlohuhodobýho hlediska - kapacitně, mi baterka u žádnýho jinýho telefonu takhle nevydržela, druhej rok a ta kapacita neklesla snad vůbec


    SCHWAB: jo to je blbý to si ho nepořizuj :)

    Já si zase nemůžu pořídit sluneční brýle který stojí víc než 100, protože je většinou max do 4 dnů rozsednu :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    SCHWAB: jj, telefon za 3000 obrecis snadneji nez nejakej za desitku :D
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ADAMIRA: já bych si třeba iPhone pořídil, ale mám levý ruce, deravou hlavu a usínám v hromadné dopravě:D
    DREEK
    DREEK --- ---
    NEI: Já jsem teda taky #teamApple, přes 12 let, takže doporučím iPhone, např. SE a starší modely se dají sehnat za dobré peníze a software podpora je obvykle velmi dlouhá. Pokud Android, tak bych koukal na nějakého Samsunga. Na další značky bych ani už moc nekoukal.

    Na mp.cz mají občas pěkné slevy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOCKINEZ: zapékání vajíček mi připadá už docela zbytečný, zůstal bych u smaženice, nechal bych orestovanou zeleninu a cibuli zalejt bílkem, ten až ztvrdne rozmíchat a nalejt do toho syrovej žloutek a odstavit. je málo dobrých věcí na světě a škoda se přpravit o další tepelnou úpravou žloutku
    XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH: ...jeste dodam ze mi zalezi taky na rozmerech (tenci je lepsi) a vaze (min nez rekneme 180g) naopak me nezajima podpora 5G - tedy nejnovejsi rychly internet
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEI: doporucuji ti jit po slevach. my jsme asi pred mesicem se zenou aktualizovali svoje stary telefony (ja ho mel cca 6let) a dam ti radu: jdi po slevach. my sme takhle usetrili dohromady dobrych 30 litru, coz na s23ultra a xperii pro-i. coz uz je docela znat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tak levnejch androidů/windows phone/blackberry jsem měl tuny, vždycky tak nějak okolo 5k (aby byl použitelnej, telefon pod 5k většinou použitelnej prostě není), všechny byli do roka pryč, z různejch důvodů.

    Ted mám iphone SE 2020, už dva roky, 0 - slovy nula problému absolutně s čímoliv, totálně neřešim jakýkoliv starosti s telefonem (u minulých ne-iphone telefonů jsem před výměnou trávil měsíce sraním s poruchama a problémama, nejčastěji odešla baterka ale i jiný problémy) a předpokládám že ještě minimálně 2 roky vydrží, at to počítám jak to počítám, koupě iPhone mě ušetří MINIMÁLNĚ 10k (a to nepočítám tuny a tuny času a starostí).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: no tak vidíš, iphone SE 2020 tě nebude stát 20k ale 12,5k a vydrží ti stejně dlouho, možná i dýl ;)
    XARGH
    XARGH --- ---
    NEI: klicovej je ten budget ;) = kolik na to mas?
    ja mam par mesicu novej realme 8 za cca 4200 a jsem spokojen :)
    --
    novej, pouzitelnej android phone je pro me od cca 2500,- - musi mit minimalne 4GB RAM, idealne Gorila glass display, dual-sim, mel by hezky fotit
    pro inspiraci: https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:1611:146209;1666:2,5,6853,478027,952677,1016691,1795126,2887176,5870829,35002545,41881066;31294:4-;p:2,3;s:1/?o=4
    --
    na srovnani telefonu podle vlastnosti mam rad tyto stranky: https://versus.com/en/motorola-moto-g72-vs-realme-8-5g
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Poslední iPhone jsem měl s jednou baterkou 4 roky, než jsem si nedávno koupil novej model.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: zeptám se tě jinak, jak dlouho ti vydržel poslední smartphone a kolik stál?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: iphone
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Budget?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PALEONTOLOG: Výhoda mých spočívá v tom, že s nimi vidím na blízko i na dálku. Plasty se nerozbijí. Obroučky jsou bytelné. Moc hezký obchod, paní Stárkové. Změřila mne bleskurychle, brýle do pár dnů poslala poštou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Papriky dávám v sezóně, když je mám ze zahrádky nebo z trhu. Jinak u mne tvoří zeleninový základ stabilně cibule + rajčata + česnek + co je zrovna v akci. Super je to třeba s řapíkatým celerem, ale nebojím se přihodit třeba žampiony, ať to není nikdy stejný :)

    Rajčata teď mimo sezónu nějaký dobrý z plechovky, jedna piksla mi vystačí na 3 snídaně.

    ad rajčata - divil jsem se, ale jedny z nejlepších má Kaufland. Přitom cenově patří mezi levnější. Naopak řetězcový z Makra jsou vysloveně ohavný.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Můj „denní chleba“ je šakšuka. Geniální snídaně, kterou si vařím den co den, pokaždý tochu jinak. A za ty měsíce a roky jsem ji vyzkoušel se vším možným včetně právě všemožných sýrů (i těch, které tam údajně nepatří :). Takže u mne je spotřeba sýra jen na snídaních velká.
    ACKO
    ACKO --- ---
    GEISHA: tak jo no, já do toho krámu se zlevněnejma potravinama, co tady máme, taky vlezu, i když jsem jím doteď opovrhovala, tenhle nákup je velmi inspirativní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam