• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    Auditka v podobném duchu:
    [Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-)]
    [freeganismus bez lásky?, freegan bazar a vlastně všecko (dumpstering, urban exploiting apod.)]
    [Za málo peněz hodně muziky: Tipy a linky na SLEVY, AKCE, VÝPRODEJE, zajímavé služby. Toto NENÍ BAZAR !!!]
    [Second handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?]
    [Domácí rozpočet aneb na čem se dá ušetřit? Vymýšlíme levné dárky!]

    Jináč pokusím se to tady ani moc neřídit/nemazat atp., ale před odesláním každého příspěvku zvažte prosím jeho přínos pro ostatní, ať to tady nemáme příliš nepřehledné.
    Díky moc. :)

    Jinak témata, které by vás tady nejvíc zajímala, jsou:
    1) individuální tipy jednotlivých uživatelů jak šetřit
    2) doporučení na nejlevnější mobilní a internetové služby atp.
    3) upozornění na oblíbené položky v akci (máslo, papriky, zmrzlina Haagen-Dasz?:)
    4) galerie, muzea a kulturní akce zdarma
    5) zajímavé sekáče a kdy tam chodit
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DOCKINEZ: zapékání vajíček mi připadá už docela zbytečný, zůstal bych u smaženice, nechal bych orestovanou zeleninu a cibuli zalejt bílkem, ten až ztvrdne rozmíchat a nalejt do toho syrovej žloutek a odstavit. je málo dobrých věcí na světě a škoda se přpravit o další tepelnou úpravou žloutku
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Můj „denní chleba“ je šakšuka. Geniální snídaně, kterou si vařím den co den, pokaždý tochu jinak. A za ty měsíce a roky jsem ji vyzkoušel se vším možným včetně právě všemožných sýrů (i těch, které tam údajně nepatří :). Takže u mne je spotřeba sýra jen na snídaních velká.
    ACKO
    ACKO --- ---
    GEISHA: tak jo no, já do toho krámu se zlevněnejma potravinama, co tady máme, taky vlezu, i když jsem jím doteď opovrhovala, tenhle nákup je velmi inspirativní
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DOCKINEZ: Zelenina a maso samozřejmě, to je můj denní "chleba" :-) Ale ze sýrů většinou jen olomoucký syrečky nebo tvaroh na strouhání (málo tuku, hodně bílkovin). Občas si dopřeju hermelín na grilu. Jo a totální guilty pleasure je taveňák, tak dvakrát do roka :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To já furt. Zelenina, sýry a maso, to je moje.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GEISHA: Týjo, tolik sýra nesním za rok :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GIOMIKY: pche já si pořídil v normě spojky 2+ s čtecími ledkami za 89kč. na šťourání špendlíkem do třísky to stačí, na přiblížení minipísma na produktu mi to stačí, při čtení pohádek v posteli to má úžasnej coolfaktor. ale trvale bych to nosit nechtěl, okraje sklíček jsou omnifokální a deformujou prostor :-)

    Brýle na čtení + 2.5 s 2 x LED světlem | Prima Dilna - e-shop s nářadím, mazivy, soustruhy atd.
    https://www.primadilna.cz/Bryle-na-cteni-2-5-s-2-x-LED-svetlem-d9263.htm#utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Zbo%c5%be%c3%ad.cz:+Prima+d%c3%adlna&utm_content=Br%c3%bdle+na+%c4%8dten%c3%ad+%2b+2.5+s+2+x+LED+sv%c4%9btlem+(TrueTech)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Brýle jsou doma. Plastová skla, nejlevnější obroučky za rozumnou cenu.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ad knihobot, na doporučení ségry jsem se to rozhodla zkusit.
    Knížky, kterých jsem se chtěla zbavit byly vesměs staré dětské knihy ("staré" - pár let - hlavně okýnkové knížky nakladatelství Svojtka) a potom kuchařky - (Apetit, Vaněk, ale ležely mi tu několik let, aniž bych cokoli podle nich uvařila.). Od půlky února se prodalo 9 ze 14ti zaslaných knih. Na vyplacení stále čekám, je tam lhůta 14 dní od prodeje. Tak pokud mi peníze pošlou, označila bych knihobot za funkční.

    Knihovna mlp.cz - pláčeme - námi velmi oblíbená služba rezervace knížky za 10 kč zdražila na 25 kč za knihu. Děti hodně čtou ságy na pokračování (Hraničářův učeň, Harry Potter), pak často potřebujeme povinnou školní četbu, no a já si též ráda rezervuju knihy, které si chci přečíst, už jsem odvykla době bloumání po knihovně, čtení zadních obalů..co by mě asi tak mohlo bavit. Utratit několik stovek měsíčně za knihovnu je teda blbý a bohužel rezervace musíme omezit.
    DREEK
    DREEK --- ---
    RAINBOF:
    KULA: Pěkná alternativa pro ty, kteří jedou naplno. DTest asi nekalkuloval s tím dobíjecím bonusem, protože s tím, je pořád Kaktus levnější (minimálně ten internet + Kaktus by měl jet 5G).
    KULA
    KULA --- ---
    RAINBOF: teď sem s tím jdu. Ještě jsem si to i vyfiltroval a našel jen Tvůj příspěvek. Emtéčko mám 5+ let, nalezeno skrz srovnávač DTest. Tohle je tarif pro úplně každého na první dobrou. Já kombinuju Malé + 2gb, platím necelé 3 stovky a nic neřeším. Žádný úvazky, všechno prouživatelsky nastavený. Takhle by to mělo být.
    emtéčko - nové tarify
    https://www.emtecko.cz/trz/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DREEK: emtecko.cz/trz pisu volam data jedu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MOIRAIN: norma na šimůnkové p8 je v podobným stylu, ale oplývá potravinami západních provenience, což je velmi osvěžující. dodnes jsem v žádným jiným obchodě nenašel zmrzlinu OREO na dřevěné špachtli. hitem loňského roku byly slaný tyčky s vůní šalvěje. nemá smysl to popisovat, to se musí zažít

    VYHULENY_UFO: to nikdo nerozporuje, ale je to návod, jak ten krám najít, neboť překvapivě low-end ukrajinci neinvestovali do reklamy na google
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: ale ty provozuje urcite Sapa a ne britskej Iceland. Iceland je mrtvej, Dejve...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: a ty jsi další idiot v řadě :D namísto icelandu jsou tam zlevněný otraviny :-)
    DREEK
    DREEK --- ---
    DREEK: Ještě doplním ceník https://www.mujkaktus.cz/cenik, ale tl;dr pokud chcete jenom internetový balíček:
    Volání za 2,50 Kč,
    SMS za 1,50 Kč,
    Internet 1 GB za 100 Kč, 2 GB za 150 Kč atd.

    Bonusový kredit za dobití se spotřebovává jako první, takže výše uvedené je ještě za polovinu. :) Nemusíte dobíjet pravidelně každý měsíc, ale je potřeba mít kredit na samoobnovující se balíček, který se sám aktivuje každý měsíc.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DREEK: Souhlasím, Kaktus mám už spoustu let, prakticky jen na data a občasnou SMS (tak jako do pěti SMS měsíčně, drtivou většinu zpráv řeším přes maily nebo IM), volání většinou řeším Odorikem, ale když jsem přes něj občas volala, taky to šlo.
    DREEK
    DREEK --- ---
    NEI: 2) doporučení na nejlevnější mobilní a internetové služby atp.

    Moc nevolám, klasické SMS píšu výjimečně, internet mám doma i v práci, takže pro mne nějaký klasický nebo neomezený paušál nemá smysl. Jen jsem hledal operátora, kde bude aspoň nějaký základní internetový balíček, abych mohl komunikovat taky v terénu (messenger, net volání, navigace apod.)

    Tady bych doporučil Kaktus virtuálního operátora od T-Mobile https://www.mujkaktus.cz/
    Klasická předplacenka, kdy si dobíjíte kredit a spotřebováváte jej za pevnou částku, ale je zde možnost kupovat jednorázové nebo samoobnovitelné balíčky na volání, SMS a internet. Nevyužité jednotky se v rámci samoobnovujícího balíčku přesouvají do dalšího. Balíčku je několik.

    Nicméně, 2x do měsíce mají akci tzv. dobíječku, kdy dostanete dvojnásobek dobíjeného kreditu od 200 Kč do 500 Kč, navíc při dobití se vám aktivuje volání zdarma do Kaktus sítě na 30 dní. Kredit můžete také posílat jinému číslu pod Kaktusem.
    Dobíječka trvá většinou 3-4 hodiny k večeru v daný den, nemusíte hlídat, na FB jsou skupiny, existuje aplikace nebo e-mailové upozornění na probíhající akci. :)

    Máme v rodině několik let a spokojenost.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nojono, blbecci z nyxu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: pane, vy jste snidal vtipnou kasi.. :D

    Iceland - Ládví
    4.41,078 reviews
    ·$
    Permanently closed
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: neni to jenom zavrena prodejna bez lidi. iceland pokud se nepletu odchazi z trhu a napriklad iceland v malesicich je uz pres pul roku zruseny a misto nej je drogerie dm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam