Včera jsem kriticky zhodnotil stav zásob a naznal, že kvůlivá soustředěný konzumaci salátu atp. nám začíná maličko přebejvat kváskovej chleba. Takže úkol zněl jasně – spotřebovat chleba!
K snídani jsem udělal klasický komoušský chleby se smaženkou – krajíce pomazat hořčicí a na to vrznout usmaženou „omeletu“ z vajíčka, soli a trochy strouhanky. Výsledný dílo vkusně dozdobit kouskama okurky, cibule a případně sterilovaný kapie. Jo, bylo to tam! Vzpomínka na bufety pozdních osmdesátek věrně evokována, manželka i já spokojeni, pohoda.
K večeři jsme vsadili na naprostou klasiku, tedy topinky s česnekem. K tomu na přikusování nakládaná zelenina a francouzský klobásky, ale bez těch by se člověk v pohodě obešel, protože ruku na srdce – když máš topinky a česnek, máš vlastně všechno.
(foto ilustrační)